Létezi e egy olyan éber meditációs technika amellyel képes lehetnék a külső hangokat kizárni pl:kiabálás zúgás hangos beszèd stb?
Füldugónak hívják :D
Szerintem ez nem lehetséges. A hallókérget nem tudod lekapcsolni a hálózatról. Még alvás közben is nagyon aktív... sőt működik az asszociációs memória is.
Ismerős zajkörnyezetben békésen el tudsz aludni, de ha bármilyen szokatlan, akár halk zajt érzékelsz, azonnal felébredsz ösztönösen.
Maximum azt lehet elérni, hogy nem figyelsz rá tudatosan. Ám minél inkább el akarod terelni a figyelmedet, annál zavaróbb lesz.
Legegyszerűbb a füldugó, ipari fejvédő.
Mondom ezt úgy, hogy ideköltözött a bárházunkba a szomszédba egy prosztó primitív c. család. Nagypapa, asszony, gyerekek meg két kigyúrt tetovált f...sz. Nem csak itt söröznek, dohányoznak minden este 12-1 óráig a gangon, hanem hangosan pofáznak, és veszekednek egymás szavába vágva. Most is.
Ha találsz valami technikát, akkor oszd meg. Addig én a molotov koktélra szavazok 😃 (bocs ingerült vagyok)
A valódi meditáció olyan hogy az ébredő csendben mindig csend van. Mindegy mi zajlik a külvilágban.
De erről gyakran azoknak sincs fogalmuk akik tanítják a meditációt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!