Mi az elképzelésetek a halál utáni létről?
Nem életről, hanem létről. Lélekről.
Milliárdok haltak már meg, de csak hit, és nem tudományos bizonyíték van rá. Egyáltalán a tudományt foglalkoztatja a dolog? Végeznek erre irányuló kutatást? Nem csak halálközeli élményre gondolok.
Ez az a terület, ahova élő ember csak úgy merészkedhet, ha a lelke erős, nem az okos kis feje. A tudomány a bizonyítékokat keresni, tényeket, és még a halálközeli élményt is sokszor elmaszatolni igyekszik.
A mai kutató társadalom pedig a lehető legmesszebb áll attól, amit VALÓDI kutatásnak lehet nevezni.
Az elkápzelésem nagyjából fedi a valóságot. Sőt ha beleszámoljuk, hogy sok a lényegtelen.üres folt, akkot teljesen fedi.
Minden korban voltak emberek, akik tudták ezeket, bár végtelenül lényegtelen.
Van rá tudományos bizonyíték. Nem is kevés, hiába tart az emberi tudomány egy katatón öregasszony szintjén.
A rendzserben az ilyesféle élet, mint a miénk csak egy kis részlet.
3-as: Az Én halalarol szol a buddhizmus.
Meg a hinduk es krisnasok is meghataroznak jo es rossz egot, de a tisztes buddhista gyakorlo komoly elhivatott munkaval az En-t nullara redukalja.
Buddhista irodalomban ennek utana jarhatsz.
Kerdezo:
A buddhista jogik komoly es reszletes leirast adnak arrol h mi tortenik a haldoklaskor, a halalkor es a halal utan, illetve az ujraszuleteskor. Ezt csak ugy tudjak megtenni, ahogyan az egyik hozzaszolo is irta, hogy igen komoly kepessegekkel rendelkeznek - amelyeket automatikusan nyernek el a tudatuk tisztitasaval a megvilagosodas fele tarto uton.
Kerlek olvass utana kezdesnek pl. Bardo tanitasoknak, Tibeti Halottas konyvnek (es kommentarjai), Tibet Kony eletrol halalrol.
Ezek utan meg mindig olvashatsz de akkor mar nem kell tanacsot adni :)
Egy lélek van, amiben a fizikai világ illúziója létezik. Neked nincs lelked, ahogy nekem sincs, hanem a léleknek van emberi, állat, növény formája.
Te ugyanaz a lélek vagy, ami én vagyok, mivel maga az a tény a lélek, hogy létezünk. Tehát a VANSÁG maga a lélek. Minden, ami volt, van és lesz, az maga az egy lélek.
Ha ezzel kapcsolatban negatív érzés fog el, az egy jó tükör számodra, hogy még mindig az ÉN illúziójának szorításában vagy.
A reinkarnáció valójában egy tény, és nem hit kérdése. Tény, hisz minden nap születik új ember, állat, növény, és minden nap hal meg ember, állat, növény. Az egy lélek folyamatosan reinkarnálódik, ahogy a fizikai formák jönnek, mennek.
Bár a tény, hogy mindannyian az egy lélek vagyunk, nem zárja ki, hogy a fizikai világ mögött létezik egy finomabb megnyilvánulási szint, amit lélek világnak nevezhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!