Lehetséges, hogy az AIDS Isten büntetése a bűneink miatt? Tanító jellege van?
A nagymamám karácsonyi látogatásakor sokat szoktunk beszélgetni a családban. Nagymama nagyon bölcs, magas rangú apáca. Politikától egészen a hétköznapi kérdésekig mindenből kikérjük a tanácsát. Most mondott valami olyat is, ami eléggé meglepő. Magam nem gondoltam rá, de mivel ő mondta így elfogadtam lehetőségét
Nem szaporítom a szót. Azt mondta a nagyi, hogy az AIDS-et a jóIsten küldte a földre büntetésként, hogy a 10 parancsolatot szándékosan megszegő paráznákat így büntesse és ez nagyon helyénvaló mondta. Először azt hittem, csak túl dühös a gonoszokra a nagyi és rákérdeztem. Azt mondta, hogy ami a 10 parancsolatban benne van azt Isten adta nekünk, azért hogy e szerint éljünk. Szándékosan a prófétájával üzente meg, hogy mindenki számára világos legyen. Az is benne van a Bibliában, hogy aki szándékosan tudva és akarva megszegi a parancsolatokat azokat Isten megbünteti. Ott van Szodoma& Gomorra vagy a tíz csapás. Mind hatalmas büntetés, de mind megérdemelték
Lehetséges, hogy Isten valóban szab ki ilyen büntetéseket ránk, aminek tanító jellege van? Arra gondolok, hogy megjelenik valami baj. Betegség a bűnös szexualitást követőknek vagy ilyen klímaválság és mi ahelyett, hogy a természetet akarnánk megváltoztatni amit isten teremtett ilyennek számunkra, sokkal inkább magunkat kellene megváltoztatni normális, istennek tetszőre?
Köszönöm ismét a válaszotokat!
Megpróbálom továbbra is képességeim szerint megválaszolni ígérem.
# 25/30 Nem, nem pont olyanoknak. Aki egy AIDS-es emberrel normális körülmények között ismerkedik meg és szexel, az is elkapja, akkor is, ha ő maga nem jár semmiféle klubba. És akkor nem beszéltünk a fentebb is említett vérátömlesztéssel elterjedt fertőzésekről"
-az AIDS azok közt terjedt el, ha jól emlékszem akik nem heteroszexuális életet éltek és ezek mellett is aberráltak voltak (állatszex). Ők a saját körükből keresnek ágyast. Következésképp Isten ilyenkor őket bünteti tovább. Normális ember nem fekszik össze fűvel fával ráadásul óvszer nélkül. Ne mond nekem, hogy ez keresztényi, mert jól tudom, hogy nem az!
"Erről beszélek, csak a többi ember bünteti őket. Ha Isten automatikusan megtenné, nem lenne szükség kamerákra és rendőrökre. Nem mellesleg addig sem kaptak isteni büntetést, amíg nem léteztek kamerák és rendőrség."
-A hatóság mindig is büntette a tolvajokat, bűnüzőket. Ott vannak Hamurabbi törvényei is. Régen levágták a kezüket az ilyeneknek. A szexuális paráznaságot nem bünteti a társadalom, ezért istennek kell ezt mondta az apáca nagynénim. Ebben látok realitást. Ott van pl a Bibliai szodoma& gomorra. Paráznaság vétke. Tolvajokat nem súlytott ekkora csapással már akkor sem
"Nem, nem büntette, és ma sem bünteti. Van két eset, amikor állítólag megtette, emellett tömegesek voltak a lopások és gyilkosságok az emberiség történelmében bármikor, é"
-előbb felhoztam példákat...
Az hogy időnként lopnak a CBA-ból nem ugyanazon súlyú, mint aki kéjelgő parázna életvitelszerűen. Nem hiszem hogy ezt nehéz belátni, hiszen nekem a gyereki agyammal is megy
Keleten megkorbácsolnak egy házasságtörőt, paráznát a nyugati kultúrkör viszont dicsőíti. Istennek helyre kellett tennie a dolgot itt is, mondta az apáca nagynénim
# 26/30 Úgy látom - állítólagos apáca - nagymamád szívében sok nyomot nem hagytak Krisztus tanításai."
-Dehogynem, hisz gyakorló apáca. Egész életében isten szavának értelmezéseivel foglalkozik. Ő ennek él. Nem gondoltál rá, hogy te vagy az aki nem értelmezi helyesen az Úr szavait?
"Mindig szívet melengető magát kereszténynek valló embertől olyat hallani, hogy szívből tud örvendeni mások szenvedésének és kínkeserve halálának - legyen az általa paráznának tartott személy"
-Nem tudom, hogy örvend-e neki. Nagyon sok bűnt látott már és nagyon sokat olvasott, hallott hírekben különféle bűnökről. Az hogy a bűnösök elnyerik méltó büntetésük nem mások kárán örvendés. Azért örül, mert a társadalom azon része, akik még nem tévelyedtek el üzenetet kaptak az úrtól, mi lesz velük, ha a bűn útjára lépnek. Ezt mondta
"Amúgy csak bennem merült fel a kérdés, hogy nagyid milyen apáca, ha gyermeket szült a házasság szentségén belül?"
-Teljesen igazad van. Az én hibám, hogy nagyit mondtam édesapám testvérére, hisz ő a nagynénim. Mi nevezzük nagyinak, mert az igazi apai nagymama rég elhunyt és a nagynénink Isteni gondviselése ugyanolyan szeretetteljes mint a nagyinké volt. Anyu mondta, hogy hívjuk így a nagynénit, hogy nagyi. Mindig így nevezzük és teljesen kiement a fejemből, hogy leírjam.
# 29/30 ezus volt bölcs.. (160%)
A nagyi( 21+%) csak jártas abban a miniatűr kis gondolkodásmódban, amiből egész életében sose lépett ki."
-Nagyi (apáca nagynénim) minig örül neki, ha valamiben Jézus urunkhoz hasonlítják. Ha már összemérhető valamilyen tulajdonsága az Úr fiáéval nem élt hiába. Ezt is mondta párszor. Nagyon örülne neki.
# 30/30 Véletlen nem válaszoltam, csak hát... annyi bennetek isten mint homokban a gyémánt."
-Minket magokhoz szokott hasonlítani. Van is az a mustármag hasonlat. Isten magokat formájában teremtett minket. A mi dolgunk, hogy a bennünk elültetett tehetséget kibontakoztassuk, szorgalommal, becsülettel, kitartással. Jó a hasonlat. Rengeteg gyémánt van bennünk homokban. A mi dolgunk hogy kibontakoztassuk a csodát
"Minden istentől való. Minden szolgálja a spirituális fejlődésünket. Így vagy úgy..."
-Akkor miért meglepő, ha Isten belenyul a teremtésbe? Mondjuk az igaz, hogy a bűn minden formája is isteni, hisz isten megengedte nekünk a szabad döntést, de nem hiszem hogy a bűnök különböző formáinak pl holokauszt vagy népírtás te örülnél, hogy ez is isten formája hagyuk így. Legyen ilyen mindenki.
Mondd meg a Nagyinak, hogy az AIDS vírudsát az amerikai hadsereg fejlesztette ki rendelésre, Istennek semmi köze hozzá.
Sajnos ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!