Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy az AIDS...

Lehetséges, hogy az AIDS Isten büntetése a bűneink miatt? Tanító jellege van?

Figyelt kérdés

A nagymamám karácsonyi látogatásakor sokat szoktunk beszélgetni a családban. Nagymama nagyon bölcs, magas rangú apáca. Politikától egészen a hétköznapi kérdésekig mindenből kikérjük a tanácsát. Most mondott valami olyat is, ami eléggé meglepő. Magam nem gondoltam rá, de mivel ő mondta így elfogadtam lehetőségét

Nem szaporítom a szót. Azt mondta a nagyi, hogy az AIDS-et a jóIsten küldte a földre büntetésként, hogy a 10 parancsolatot szándékosan megszegő paráznákat így büntesse és ez nagyon helyénvaló mondta. Először azt hittem, csak túl dühös a gonoszokra a nagyi és rákérdeztem. Azt mondta, hogy ami a 10 parancsolatban benne van azt Isten adta nekünk, azért hogy e szerint éljünk. Szándékosan a prófétájával üzente meg, hogy mindenki számára világos legyen. Az is benne van a Bibliában, hogy aki szándékosan tudva és akarva megszegi a parancsolatokat azokat Isten megbünteti. Ott van Szodoma& Gomorra vagy a tíz csapás. Mind hatalmas büntetés, de mind megérdemelték

Lehetséges, hogy Isten valóban szab ki ilyen büntetéseket ránk, aminek tanító jellege van? Arra gondolok, hogy megjelenik valami baj. Betegség a bűnös szexualitást követőknek vagy ilyen klímaválság és mi ahelyett, hogy a természetet akarnánk megváltoztatni amit isten teremtett ilyennek számunkra, sokkal inkább magunkat kellene megváltoztatni normális, istennek tetszőre?

2019. dec. 27. 14:37
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

# 7/10 Persze, válaszd ki a neked tetsző válaszokat, ami pedig logikusan megmagyarázva ellent mond a feltételezésednek, azt hagyd figyelmen kívül... így működik ez a vallásban :)"

Azért tettem fel a kérdést, hogy olyan bölcsek magyarázatát is megérthessem, akik jobban értik Isten útjait. Ha van ilyen magyarázatod írd le bátran.

2019. dec. 27. 17:10
 12/33 anonim ***** válasza:
41%
Ki beszélt itt drogozásról? Azt még direkt ki is hagytam belőle, mert gondoltam, hogy arra is valami ilyesmi válasz jönne, pont ezért említettem 2 másik esetet, amire még mindig nem reagáltál, hogy miért indokolt.
2019. dec. 27. 17:10
 13/33 A kérdező kommentje:

Kedves 75%-os megpróbálom az összes felvetésed megválaszolni :

# 4/12 És arra mit mond a nagyi, hogy az AIDS vérrel is terjed, nem csak szexuális úton?"

- Használt tű szurizása kokainozásnál ugyanúgy bűn Isten és a társadalom szemében is

"Ha egy jó keresztény egy vérátömlesztéskor kapja el, akkor azt miért bünteti? "

- A vérátömlesztésnél úgy tudom ellenőrzik, hogy nem fertőzött-e a vér.

"És ugyanúgy, akinek a szülőanyja AIDS-es, a gyerek akit megszül, ugyanúgy megkapja, pedig elvileg ártatlan babaként, tiszta lappal kezdi az életét. Az ilyen esetekre mit mond, őket miért bünteti az a "jóisten"?"

- Erre mondják, hogy Isten útjai kifűrkészhetetlenek. Lehetséges, hogy az a gyermek egy előző életében halmozottan súlyos bűnöket követett el a társadalom ellen és most így vezekel. Ez egyfajta tisztítótűz lehet.

2019. dec. 27. 17:15
 14/33 anonim ***** válasza:
41%

A kokainozásnál nem használnak tűt, az a heroin.

Ellenőrzik a vért elvileg, mégis előfordul. Tessék, csak egy példa a sok közül:

[link]

"Isten útjai kifürkészhetetlenek" ja hát miért nem ezzel kezdted, ezzel minden meg van magyarázva.

A Földön is lehet "tisztítótűz"? Én úgy tudtam, a keresztény vallásban a bűnösök a Pokolba mennek. Akkor ezek szerint most már ők is hisznek a reinkarnációban?

2019. dec. 27. 17:23
 15/33 anonim ***** válasza:
41%
A különbség az, hogy egy kitalált, önigazolást kereső elmélet áll szemben tudományos tényekkel. A betegség NEM az egyetlen nemi úton IS (!!!, tehát máshogy is) terjedő betegség, ráadásul csak pár évtizede ütötte fel a fejét. Ez belemagyarázás, hogy ilyen olyan bűn miatt van. Főleg hogy már ritka a fejlett világban, ahol elvileg több a bűnös ember, és kezelhető, bár még nem gyógyítható.
2019. dec. 27. 17:28
 16/33 anonim válasza:
41%

Nem csak az kapja el az AIDS-et, aki "bűnös szexuális" életet él, hanem bárki, aki szexel a betegség egy hordozójával; ha valóban büntetés, miért nem csak a bűnösöket sújtja?

A gyilkosokat és tolvajokat nem bünteti semmi. A tízparancsolat szerint más vallások követése is bűn ("ne legyen más istened", ugyebár) mégsincs betegség, ami büntetné a hindukat és buddhistákat mondjuk.

Ha megfigyelésekből indulunk ki, Isten nem bünteti a tízparancsolat megszegőit; ezek után miért feltételeznénk, hogy az AIDS egy parancsolat büntetése lenne? Illetve, ha igen, miért csak most terjedt el a parancsolatok kiadása óta eltelt többezer év óta?

2019. dec. 27. 17:46
 17/33 anonim ***** válasza:
41%
Kedves kérdezö! Te aki a "Nagymama nagyon bölcs, magas rangú apáca" érvelése mellett agitálsz itt egy egészen picit azért kellene ismerned a Biblia alapu vallásokbol. Vagy most valld be, hogy egy hülyéskedö troll vagy!!! "Erre mondják, hogy Isten útjai kifűrkészhetetlenek. Lehetséges, hogy az a gyermek egy előző életében halmozottan súlyos bűnöket követett el a társadalom ellen és most így vezekel. Ez egyfajta tisztítótűz lehet." Legalább annyit tudhatnál, hogy lélekvándorlás (ld. elözö élet!) nincs a bibliai vallásoknál!!!Szoval jöhet a beismerés!!!!!!!!!
2019. dec. 27. 18:29
 18/33 anonim ***** válasza:
41%

Ennyi elvetemült ostobaságot régen olvastam.

A kedvencem a “kokainos tű” volt. :)

A kérdező nyilván troll...

2019. dec. 27. 19:08
 19/33 anonim ***** válasza:
57%
# 18 Én nem lennék benne annyira biztos, hogy troll... a hívők között a legtöbben tényleg ennyire sötétek. Pont ezért tudják irányítani őket a valláson keresztül, mint a birkákat.
2019. dec. 27. 19:35
 20/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a türelmet. Megpróbálom képességeim szerint megválaszolni a kérdéseitek.

# 14/19A kokainozásnál nem használnak tűt, az a heroin."

- Elnézést. Nem vagyok képben a drogokkal kapcsolatban. Elárulom, hogy soha sem használtam. A kokain és a heroin számomra ugyanolyan drog mint a többi drog. Aki heroinizik ugyanúgy a társadalom és isten ellensége. Nem változik a mondanivaló, amiatt hogy kokain helyett heroinról vagy mittomén lsd-ről van szó. Mind tönkreteszi az agyat, embert. Ne használjatok sosem ilyet!

"Ellenőrzik a vért elvileg, mégis előfordul. Tessék, csak egy példa a sok közül:"

- Van még mit fejlődie a tudománynak és egészségügynek.

"Isten útjai kifürkészhetetlenek" ja hát miért nem ezzel kezdted, ezzel minden meg van magyarázva."

Nagyon sok dolgot nem ért a mai tudomány sem, pedig azt összehasonlíthatatlanul több tudós vizsgálja, mint amennyi teológus isten szavait. Sosem fogunk érteni mindent. Ezt szerintem így kell elfogadni

"A Földön is lehet "tisztítótűz"? Én úgy tudtam, a keresztény vallásban a bűnösök a Pokolba mennek. Akkor ezek szerint most már ők is hisznek a reinkarnációban?"

- Nekem Nagyi azt tanította, hogy aki meghal három különböző helyre kerülhet. Általában legtöbben a tisztítótűzre kerülnek, hacsak nem megátalkodottak vagy szentek. Én papír alapú könyvekben olvastam a szitítótűzről, de rákerestem neten. Ezt találtam nézd : ""„egyház tanítása szerint túlvilági hely vagy állapot . . . , ahol azoknak a lelke van, akik a kegyelem állapotában haltak meg ugyan, de még nem szabadultak meg teljesen minden tökéletlenségüktől, vagy vezekléssel tartoznak a még meg nem bocsátott bocsánatos bűneikért, vagy a megbocsátott bocsánatos és halálos bűnökért kell meghatározott ideig vezekelniük, és ezáltal megtisztulniuk, mielőtt a mennyországba jutnak” (New Catholic Encyclopedia. 1967, XI. köt., 1034. o.). "" [link] nem vagyok benne biztos, hogy az Őrtorony a mi felekezetünk lapja de ebben ugyanaz az álláspont. A bibliai tisztítótűz, bizony megfeleltethető a reinkarnációval ahol a bűnöd levezekelheted. Megtanulod kijavítani a hibát.

# 15/19 A különbség az, hogy egy kitalált, önigazolást kereső elmélet áll szemben tudományos tényekkel. "

Nincs önigazolás. Válaszokat keresek Nagymamám felvetésére. Attól még, hogy tudomány ugyanúgy működik isten irányítása alatt. Nem látod a fától az erdőt

2019. dec. 27. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!