Egyes emberek mégis hogy képzelik azt hogy nincsen folytatás a halál után?
Mi ez az undorító pesszimista elképzelés hogy a halál után nincs semmi?????
Én szerintem kell hogy legyen egy sokkal szebb és tökéletes valóság a túlvilágon
Üdvözlettel Péter
24/f
Szervusz Péter, én szerintem nem undorító és pesszimista, szerintem annak is megvan a szépsége és a haszna. Racionális logikus és nem kell túlgondolni.
Bár én is hiszek egy bizonyos túlvilági felvetésben, de ha csak a fizikai van akkor sem csalódok...
Üdv Máté
25/f
Ugyan, valljuk be,
unalmas lenne az örök élet halál nélkül. ;)
De igaz, ha úgy vesszük a halál értelmetlen lenne. Olyan lenne mint egy film. Aminek a végén ott a "To be coninued..." felirat.
Vagy az "I'll be back".
De ha csak simán vége lenne, mint test. Él és meghal, majd lebomlik, értékes táptalajjá válva. Azaz a halál után "semmi".
Akkor hova kerül a tudat, az értelem? Akkor miért halmozzuk fel a tudást, a tapasztalatot, ha az a 'semmibe' vész? Az átlag ember nem kerül a történelem könyvekbe, a Guinness rekordok könyvébe, az utódok idővel megfeledkeznek róla... Velük, (velünk) mi lesz?
-Szerintem igazából erről szól a kérdés.
Igaz kicsit, sértően fogalmazott, de részemről érthető okokból.
"Egyes emberek mégis hogy képzelik azt hogy nincsen folytatás a halál után?
Mi ez az undorító pesszimista elképzelés hogy a halál után nincs semmi?????"
Persze igazából, csak azok tudják, mi van a halál után, akik előttünk éltek, s már ott vannak. S Ők már nem tudják ezt megosztani velünk.
Szerintem is, a fizikai értelembe vett halál a logikus, s a vallások által kialakított kép, mint Menny-Pokol; Valhalla; Szamszara ,reinkarnáció; Hadak útja..és az összes túlvilági lét, a "Minőségi életre" sarkal. A Halál után nincs semmi, hogy képes egészséges társadalmi életre tanítani, kényszeríteni? Mi adja meg reményt, hogy a végén nyugodtan, s méltón távozz? Mi fog vissza a "bűntől", mi add lendületet s erőt a jóra? Ha utána az egész a semmibe ér, szóval semmit se ér...Ez bár ésszerű és logikus, mégis lehangoló, szomorú és lehangoló, nem tart vissza az bűntől, az erőszaktól és az anarchiától.
A haláltól való félelem és az azon túliba vetet hit a múlt emberének fegyelmet, rendet, szabályt, szigort, szigort és összhangot, meg regulázta a népet.
S ez a 'semmi' kinek, s minek jó?
? „Oszd meg és uralkodj!” /divide et impera/ ?
vagyis csak kegyes hazugsag az orokelet?
hogy sokan a kilatastalansag, ertelmetlenseg miatt ne esenek oruletbe? es ezen sokak pedig a tobbi "hitetlenbe" (materialistaba) is pislakoltassak azt hogy "lehet nem is ertelmetlen"
mert pusztan tudomanyosan hogy kell tekinteni a letezesre? Egyszer vege lesz nem? Ez esetben teljesen mindegy ha a Teljes Letezesnek vege lesz, akkor nincsen semmilyen materialis ertelmesseg a letezesben, nincsennaz sem hogy az utodok a kovetkezo generaciok orokke letezhetnek, mert nem fognak, az pedig szinten teljesen mindegy hogy a letezes ("univerzum") ujraindul majd megint
mennyiben ad ez ertelmet? se az ha megszunik orokre se az ha allabdoan ismetlodik
es teljesen materialisan tekintunk most a fent leirtakra!
szoval?
vagyis ugy van ahogy elejen irtam hogy a hivok ketelyt ebresztenek a hitetlenekben? es ilyen illuzio ertelem tartja fent a letezest (letezesunk, emberiseget)?
hivoi elkepzelesek errol tul "idealisak"
ezert mondjak hogy vagyaikat valosagosnak hiszik
szoval a legeslegelejerol: kegyes hazugsag (barki(k)-tol!) az amikrol SzentIrasokbol ismerunk? materialis dolgokon kivul nincs semmi? Es materialis szempontbol sincs semmi? Csak a kilatastalan ertelmetlenseg ami illuzio ertelmesseget teremt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!