Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Empata és enyhe pszichopata...

Empata és enyhe pszichopata kapcsolatáról mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
2019. nov. 10. 23:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
#10, nagyon jól megfogalmaztad! Minden mimózalélekre rásütik mostanság hogy "empata". De az igazi empata erős, és tudja az áramló érzéseket / gondolatokat kezelni,mert önmaga értékeivel (is) tisztában van. Nem mindenki empata ezért,nagyon kevesen vagyunk igazándiból.
2019. nov. 11. 18:25
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
nincs olyan hogy enyhén pszichopata, csak olyan hogy teljesen vagy egyáltalán nem. Pi pszihónak nincsenek érzelmei, míg egy zárkózott emberenek nagyon is vannak, habár ritkán mutatja ki őket.
2019. nov. 11. 18:41
 13/15 Bátor Tintanyúl ***** válasza:
52%

#6-os biztosan jobban tudja, mint a pszichológusok...

Manapság divatszó lett a pszichopátia, hála a gagyi hetilapok és magazinportálok kocsmapszichológia-rovatainak.

Amit leírtál, az alapján nem valószínű, hogy pszichopata. Ha tud szeretni és tud önzetlenül segíteni, akkor tuti nem.

Szeret irányítani az biztos, és bizalmi problémái is lehetnek. Talán fél, a nevetségessé válástól, azért zárja el a magánéletét és az érzelmeit.

Amúgy miért kéne érzelmekről beszélgetni? Max kamaszkorban.

2019. nov. 11. 20:52
 14/15 A kérdező kommentje:

Hát oké, lefogadom, hogy nem az, csak irányító és bizalmatlan. Én empata vagyok, ez biztos, de már eljutottam oda, hogy kevésbé ragadnak át rám mások érzelmei, hangulata, s már többnyire meg tudom különböztetni a saját érzéseimet attól, ha mástól veszem át/másét érzem.

És nem, egy felnőtt embernek nem kell bárkivel beszélnie az érzéseiről, vagy párkapcsolati, családi dolgokról, de talán egy kapcsolatban eljön egy szint, ahol már "illene" tudni beszélni ezekről a dolgokról. Talán csak én várom korán tőle. Nem tudom. Az biztos, hogy tanulunk egymástól, én is tanulom szelektálni mit és kinek érdemes vagy nem érdemes elmondani/kimutatni, kevésbé vagyok lobbanékony, a rossz hangulataimat jobban kezelem, ő is érzi, hogy többet kell adnia magából, van, aki nem bántja, s nem bánja, ha nem olyan erős, amilyennek mutatni szeretné magát, s ezt nem használja ki, aki ha baj van, megfogja a kezét, ha csak ennyit is tud tenni az ügyben, de ott van neki. Nem használ ki, más téren irányít, szereti, ha úgy mennek a dolgok, ahogyan elképzelte. De így is sokszor befordul, olyankor tehetetlennek érzem magam. Rögtön megérzem, ha van vele valami, s ha olyankor magába fordul, úgy érzem eltaszít engem, azt hiszem velem van a baj, hiába nem erről van szó. Szeret mindent magában elintézni, hiába szenvedek tőle mint a kutya, hogy olykor távoli, elérhetetlen.

2019. nov. 12. 00:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Empatakent vonzom a nárcisztikusokat. Valoszinuleg azert, mert anyam is volt, bar no vagyok.

Egy fajdalmas szakitason vagyok tul. Ha van kedved, irj privit.

Pont ma jelentkezett az egyik 3 honap ghostingolas utan.

2019. nov. 19. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!