Mi van ha ezzel ölöd meg a szerettedet?
Tudjátok, milyen élet van a halál után? Nem.
Belegondoltál már abba, hogy ha van egy haldokló szeretted, akit mindenáron meg akarnál menteni a haláltól, és mindent megadnál csak azért, hogy éljen, talán akkor teszed vele a legrosszabbat?
Mert nem tudod, mi jön a halál után. Lehet, hogy sokkal jobb lenne neki, mint tovább élni akár egészségesen, akár bármilyen betegségek közt.
Ha fiatalon történik valami, akkor "előtte az egész élet". Ez igaz. De milyen érzés belegondolni abba, hogy lehet, azzal teszed vele a legrosszabbat, ha azon erősködsz, hogy ne haljon meg?
Ebből a szemszögből nézve bárki, bármit is állít, nem az önzetlen segítség a fontos, hanem az önző szeretet. Mert inkább önző módon ragaszkodsz a haldoklóhoz, hogy élje túl, mintsem, hogy hagynád egy olyan világba lépni, ahol talán sokkal jobb 'élete' lesz, mint a valóságban.
Belegondoltatok már abba, hogy a legtöbb közúti balesetben miért azok halnak meg, akik nem voltak felelősek érte? Talán azért, mert ha mindenképp meg kell halni valakinek, az univerzum így akarja büntetni a vétkest, hogy életben hagyja?
Igaz igazából nem tudom, mi van az életen túl, csak tippem.
Igen, volt ilyenben is részem, bár nem volt beleszólásom, amikor mi segítettünk neki valóban jobban lett, majd mikor visszatért ismét rosszabbodott az állapota, ők más kezelési módot alkalmaztak és elhunyt, zavart a dolog de tiszteletben tartottuk a döntését...valamint megnyugtatott, hogy már nem szenved, bár hiányát éreztem, de ebben segített a hit. 7-8 éves lehettem.
Igen mondhatjuk, hogy az önző szeretet, vezet a végsőkig menő segítségbe, de vajon rossz-e ez az önzés? ha haldoklik és van esély a segítségre meg kell tenni a lépéseket, ha nem akkor is megtennék minden tőlem telhetőt.. s ha már mindent megpróbáltam sikertelenül, megbirkóznék az elengedéssel...hiszen nem tudom mi van a túloldalon :)
Igen belegondoltam, és van rá ráció, hogy ez egy büntetésféle, de nem kizárt, hogy a baleset áldozatai ugyan, a balesetben nem voltak felelősek, de lehet másban igen. S emiatt az univerzum így akarja büntette őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!