Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem szeretik az ezotériá...

Miért nem szeretik az ezotériát az ebbe a rovatba írók? Miért irtóznak ettől annyira és rekesztik ki ezt a témát?

Figyelt kérdés
Mire fel van ez a nagy tekintélyelvű fölényeskedés, mintha csak a középkori egyházak váltottak volna jelmezt, egy pár száz éve a materialista tudományt mindenhatónak és mindenek felett állónak kikiáltva? Miért becsmérlik és nézik le az ezoterikus dolgokat és hozzászólásokat az ide írogatók? Mi az, amiben jobb egy úgynevezett tudományos gondolkodású ember, mint egy ezoterikus, nyitottan gondolkodó személy? Mi ez a hátrányos megkülönböztetés? Mert az utóbbiak azt mondják, hogy a materialista tudomány az nem elég a világ megismeréséhez? És nem gondolkodtak még el azon, hogy mi van, ha nem nekik van igazuk? Egy mákszemnyi esélyt sem adnak annak, hogy esetleg az ezoterikus, misztikus világkép a helyes? Erre gondolni sem mernek? Csak játsszunk el a gondolattal: mi van, ha mégsem nekik van igazuk?
2019. aug. 10. 00:52
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező, akkor a nyitott gondolkodásodnak hála meg tudod válaszolni ezt:

Adott Joci, akinek az a hite (mert ugye az ezotéria, vak hit!), hogy ősi idegenek egy misztikus dimenzióból alkották az ősrobbanást, és bármikor kommunikálhatunk majd velük a jövőben, ők teremtették az emberiséget is.

Ezzel szemben, Rolinak az a meggyőződése, hogy a Marsi Főpap vörös spermájával megtermékenyítette az odatranszportált főemlőst, így visszaküldve a Földre kialakult az ember. Ennek állít emléket a Marsi Arc.

...

A kérdés:

Az emberi szubjektív hitet félretéve, milyen módon döntöd el, hogy kinek van igaza?

2019. aug. 10. 13:21
 12/40 anonim ***** válasza:
77%
"Meg írtam itt ebben a rovatban normális, csak az övékétől eltérő hozzászólásokat, és már küldenek is vissza az ezotériába." Miért csodálkozol azon, hogy a helyes kategóriába irányítottak?
2019. aug. 10. 14:43
 13/40 anonim ***** válasza:
7%
Nem nem szeretik, hanem félnek tőle. A képletekbe jól lehet kapaszkodni, de ijesztő egy olyan világ, ahol nincsenek kapaszkodók. Azért ez személyiség típus is, naiv, befolyásolható, és analfabéta, az általános fizikáról sincs általános műveltsége. "pénzenergia"
2019. aug. 10. 15:20
 14/40 anonim ***** válasza:
71%
#13, Ezt kifejtenéd? Nekem eléggé ellentmondásnak tűnik.
2019. aug. 10. 15:26
 15/40 A kérdező kommentje:

#11 Van sok elmélet, amit nehéz eldönteni. Bár ha az ember logikusan gondolkik, akkor lehet szűkíteni a kört, nem mind mond ellent egymásnak. De mindnek sokkal nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy minden csak úgy véletlenül jött létre. Sőt ezt szépen ki is lehet zárni.

#12 Akkor ti se csodálkozzatok, hogyha az ezotériából elküldenek benneteket ide!

#13 Ez nekem sem világos.

2019. aug. 10. 16:16
 16/40 anonim ***** válasza:
71%

#11, Na akkor itt a lehetőség, bizonyítsd a kreacionizmust!

Várjuk a levezetést.

A probléma megint ott van, hogy ezek még csak nem is elméletek... hanem fantáziálgatások.

Fantáziálgatások nem létező, nem mérhető, nem modellezhető dolgokról. A fantáziáknak pedig semmiféle alapjuk nincs, csak egyetlen forrása: Mégpedig a misztikum és megmagyarázhatatlan dolgok iránti vonzalom. Hiszen ez mindig sokkal izgalmasabb, érsekesebb mint a szürke realitás.

Egy tudományos sejtés ennél sokkal mélyebb. Minden esetben valamilyen létező, mérhető jelenség, matematikai modell a sejtés alapja.

Ezért aztán szépen fokozatosan igazolható bizonyítékokkal, vagy cáfolható.

Ezért sokkal többet jelent mint egy ezoterikus fantázia, hiszen ezeknél semmiféle esélyed nincs objektíven szemlélni. Se nem bizonyítható, se nem cáfolható... emiatt vitatkozni sincs értelme róla, mert nem vezet sehová. Nem készülnek belőle tanulmányok, nem lesznek méréseink, sem modelljeink amivel közelebb juthatunk az igazsághoz. Egy valamirevaló értelmiségi tudósnak nincs ideje ilyen f...szságokra, már bocsánat a vulgáris kifejezésért.

Ezernyi olyan területe van a világ megismerésének, amire egy élet is kevés. Nincs idő fantáziálgatásra. Akkor inkább megnézünk egy scifit este és jól szórakozunk, helyén kezelve a dolgokat.

2019. aug. 10. 16:43
 17/40 anonim ***** válasza:
74%
Időről időre próbálkoznak a hittérítők...
2019. aug. 10. 19:52
 18/40 anonim ***** válasza:
52%
Egy tudományos elme megfoszt mindentől, amiért érdemes élni. A legutóbb amiről tudok az a szerelemről szól. A kérdésedet a tudósokhoz intézted (fizika) De ez inkább a pszichológusokat érinti, ha szellemeket látsz. Ha ez érdekel téged, akkor olvasd Karl Gustav Jung könyveit.
2019. aug. 10. 20:31
 19/40 anonim ***** válasza:
52%

Kezd ezzel. Ha nem leszel libabőrös, akkor nem fogtad fel.

[link]

2019. aug. 10. 20:35
 20/40 anonim ***** válasza:
83%

#18, Egy tudományos elme előtt kitárul a világ. Elkezdet érteni a dolgok hátterét. Olyan mintha látnád a kódot, a Mátrixban.

Bizton állíthatom, természettudományos szak elvégzése előtt vak voltam. Csak szerettem volna érteni bármit is a világból, de valójában sötétben tapogatóztam.

Amint elkezdtem érteni a matematikát, a természet törvényeit, a fizikát, a kémiát, a biológiai rendszerek mély működését... a homályosságot alázat váltotta fel. Minél többet tudtam és értettem meg, annál inkább jöttem rá, hogy mennyire nagyon apró a tudásunk a világegyetemhez képest.

Viszont emiatt nem vált szükségemmé, hogy az üres lyukakat mindenféle színes, szagos ezoterikus vágyálommal töltsem fel, ami a megmagyarázhatatlan jelenségektől rettegő ezoterikus elme alapvetése. Nem, onnantól a lyukak egy fehér fallá alakultak, amire a tudománnyal festhetünk. Nagyon kicsi és apró mozaikokkal bővítve a kollektív tudást.

Belátva alázattal, hogy a vászon hatalmas, szinte végtelen.

2019. aug. 10. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!