1992. október 23. -án születtem. Akkor most mérleg vagy skorpió a horoszkópom?
Ez most már engem is érdekel, elbizonytalanodtam. :D
Nem mintha hinnék benne.
"már több ezer éve "mindenki rosszat olvas"
Nem olvas rosszat, de ezt mindig azok szokták elsütni, akik nem értenek az asztrológiához. Az asztrológia csillagjegyekkel dolgozik, nem pedig csillagképekkel, te ezt a kettőt kevered. A csillagászat nem ismer csillagjegyeket. A kiindulópont a tavaszpont (tavaszi napéjegyenlőség), mindig innen számolják az állatöv kezdetét (a Kost). Hogy milyen csillagformáció áll mögötte, az érdektelen, mivel szimbolikus jelentése van. (Amúgy jelenleg a Halak van mögötte.) A precesszió jelenségét régen is ismerték, naivitás azt gondolni, hogy itt fel kell világosítani bárkit is. És mivel a tavaszpont a Kos kiindulópontja, 0 foka, ez így lesz 10 év vagy 100 év múlva is, amikor pedig a Vízöntő áll mögötte, utána a Bak stb.
Kérdező, kellene a születésed óra-perce is, ugyanis nem ilyen egyszerű hogy 22-én ez, de 23-án már az. A Föld nem pont 365 nap alatt kerüli meg a Napot, van kb. 6 óra eltérés és ez 4 év alatt már kitesz egy egész napot. Emiatt kell a szökőév. Szóval emiatt a csúszkálás miatt van szükség a pontos időpontra.
"A kiindulópont a tavaszpont"
...Ami szépen körbevándorol az ekliptikán (állatövön) kb. 26000 év alatt.
"mindig innen számolják az állatöv kezdetét (a Kost)."
> "A tavaszpont az ókori görögök idején a Halak csillagképbe esett."
No még egyszer. A csillagkép és a csillagjegy két különböző dolog. A csillagképek a legkülönbözőbb formájú és kiterjedésű csillagformációk, míg a csillagjegyeknek nincs formája és a "kiterjedésük" mindig 30°.
A képen a külső rész a csillagkép, a belső a csillagjegy, olyan mint két tárcsa ami forog. A csillagjegy mögött nem az ugyanolyan nevű csillagkép áll, mivel a precesszió miatt folyamatosan eltolódik.
A tavaszpont jelöli a Kos CSILLAGJEGY kezdetét, FÜGGETLENÜL ATTÓL hogy milyen csillagKÉP áll mögötte.
Sajnos nem tudom jobban elmagyarázni. Lényeg, hogy ezt már az ókorban is ismerték (a precessziót). Van olyan rendszer ami a mögöttes csillagképet veszi figyelembe ez a hindu asztrológia-, ők "helyesen" tudják, de ez a rendszer több problémát vet fel (hol van egy csillagképnek kezdete, mit csináljunk ha nem egyforma kiterjedésűek) mint a nyugati, ami egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy mi van a tavaszpont mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!