Melyik csillagjegy a legokosabb? Sorrendet fel tudtok állítani? (1-12)
"Léteznek, de nem azonosak a csillagképekkel. A csillagjegyek időbeli egységek, az emberiség több ezer év megfigyeléssel állapította meg a létüket."
Az emberiség nem állapítottam meg a létüket. A tudomány nem tud csillagjegyekről. Az asztrológia igen, de az nem tudomány.
"A szél valóban hatással van, de bazi nagy - de igen távoli - bolygó, galaxis meg elhanyagolhatóan parányi gravitációs hatással. Ha van infód más hatásukról is, ismertesd."
"Ezen lehidaltam! Ha a Nap nincs hatással a földi élet alakulására, "mert nagyon messze van","
Ilyet nem írtam. Ami az egyértelműen tapasztalható Nap és Hold jelenségeket illeti, azt senki nem vitatja. Épp ezért hivatkoztam a távolságra, hiszen minden általunk ismert és igazolt hatásnál van szerepe a távolságnak. A naptól sem égnél le, ha háromszor olyan messze lenne.
"Ahogy a gravitációt sem tudja senki megmagyarázni, hogy működik, de látjuk, hogy működik. Az asztrológia is ilyen."
A gravitáció mindenki számára egyértelműen igazolhatóan működik - az asztrológia közel sem.
"az kijelenthető, hogy egy extragalaxis szinte semmilyen kimutatható hatást nem gyakorol ránk"
Szinte - semmilyen.
A legokosabbaknak eddig éppen a kettős személyiségű jegyeket láttam: a Mérleget és az Ikrek-et.
A Mérlegnek van egy nagyon szép oldala: tisztelettudó, jól tud udvarolni, nagyon jól alkalmazkodik (látszólag), házias, szép is, igazán házias, de sajnos olykor előjön egy galád stílusa, s a környezetével rendkívül szigorú tud lenni hosszútávon.
Az Ikrek is nagyon okos, sőt túlzottan is, ezt az érdeklődést tanulhatnám is tőle, illetve szintén az alkalmazkodást, a kedvességet, csak vigyázni kell vele, mert soha nem marad meg kapcsolatokban, illetve rendkívül kihasznál és fáraszt érzelmileg, ez még a Vízöntő nőkre is nagyon érvényes.
Az asztrológia olyan mint a vallás. Vagy hiszel benne vagy nem, ez mindenkinek a saját szíve joga. Az én véleményem az, hogy semmi jelentősége a csillagok állásának abban, hogy milyen emberré válsz. Nagyon sok mindentől függ (adottságok, családi háttér, szorgalom, milyen emberekkel találkozol akik alakítják a szemléleted stb.), de ettől semmiképp. Az pedig, hogy előfordul, hogy bejön, a nagy számok törvényének és annak köszönhető hogy általánosításokat írnak.
"az kijelenthető, hogy egy extragalaxis szinte semmilyen kimutatható hatást nem gyakorol ránk"
"Akinek van fogalma róla, hogyan működik a tudomány, nem ír le ilyet."
Napi fizika:
Számoljunk egy kicsit!
Newton-féle gravitációs törvény: F=G*(m*M/r^2)
A Naprendszerhez legközelebb lévő csillag a Proxima Centauri, mintegy 4.22 fényév (kb. 40000000millió km) távolságra van a Naptól, míg a Nap a Földtől 8.3 fénypercre (kb. 150millió km).
A Proxima Centauri tömege kb 0.123*Naptömeg.
(több egyszerűsítést is vittünk a számolásba a távolságok terén, de ez a nagységrendeken nem változtat)
Ha ezt végig számojuk, azt kapjuk, hogy emberünkre a Nap által kifejtett gravitációs vonzóerő 10^11 nagyságrenddel nagyobb, mint a második legközelebb lévő csillag által kifejtett.
Ennek tekintetében én tudományosan is elfogadnám a "szinte semmilyen hatással nincs az emberre" kijelentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!