Három példa arra, miért áltudomány az asztrológia. Mit szoltok ehhez?
Én eddig önfeledten olvastam a heti horosdzkópjaimat a kiskegyedben. A neten mindíg utánanéztem meilyen napom lesz, de most nagyon elbizonytalanodtam e cikk miatt :/
Asztrológusok, ti erre hogyan válaszolnátok? Hogyan cáfolnátok a vádakat ?
Én nem hiszek az asztrológiában bár nem tagadom hogy lehet, benne valami. De ha valódi tudományt vársz azt ne a kiskegyedben keresd. Egyszer megvettem 3 újságot és összehasonlítottam a horoszkópjaimat. Míg az egyik pénzügyi fellendülést jövendölt a másik épp az ellenkezőjét. Véleményem szerint az újságoknál valahogy így készül eg horoszkóp:
-Na nézzük mi is lesz ma! nahát Március 24. Péntek.
-Mondjuk a halak kerüljék a csípős ételek fogyaztását mert a mars ma hatással van a vénuszra és ezért nem kapnak fizetésemelést.
-A szűz kelljen fel korán, mert ha lekési a buszt megharapja egy kecske.
(Ezek a példák erősen karikírozva vannak, de feltételezem, hogy az ilyen szintű nyomdaipari termékek előállításához nem feltétlenül a legkiválóbb asztrológus szakembereket hívják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!