Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Hogy hihettek ilyen sokan...

Hogy hihettek ilyen sokan abban, hogy a születésetek időpontja összefügg a személyiségjegyeitekkel?

Figyelt kérdés

Az, hogy mikor születsz semmi köze a csillagok állásához, csakis attól függ mikor szeretkeztek a szüleid és te mennyi ideig tartózkodsz az anyaméhben... Ezeket a nevetséges csillagjegyeket több ezer éve találták ki, azóta már eleve teljesen máshogy is néznek ki a Földről nézve. Fejlődött egyetsmást a csillagászat és tudjuk, hogy a csillagok nem csak megközelíthetetlen pontok az égen.

Nem értem, hogy a 21.században hogy lehet ennyi marhaságban hinni és ez alapján pl párt választani. ..

2013. máj. 14. 13:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

ahogy a hold is gyakorol hatást az emberekre, fizikailag, lelkileg, úgy egyes csillagállások is gyakorolhatnak ugyanilyen hatást.

amúgy én sem hiszek ezekben, de pl nézegettem a holdnaptárt, vagy csillagászati égövek jellemzőit, és csak magamra nézve több mindent találtam , amit igaznak vélek.

de mivel minden ember lehet más véleményen, ki tudja ki mit tapasztalt e téren.

ezért van e kérdés leírja a válaszát az ember a többi meg elolvassa.

2013. máj. 14. 18:12
 12/26 anonim válasza:
66%

elmondom miért hiszek benne, azért mert egyrészt unatkozom, és szeretek elemezgetni ( ez még a horoszkópomban is benne van ;) )

az nem érdekel, hogy mit jósolnak a csillagokból, igazából nem értek az asztrológiához, az se érdekel, hogy mennyire igaz! a lényeg az, hogy vonz a téma, érdekel emberek személyiségének az elemzése.. még ha illúzió is

és hogy miért?

mert azt tudom, hogy a nővérem halak, és ha olvasok a halakról, esküszöm mintha őt olvasnám, legalábbis nagy részben igen! ugyanolyan hiper sértődékeny, kibírhatatlanul tétova, konzervatív személyiség, és még sorolhatnám...

és azt is tudom hogy apám oroszlán, és esküszöm ha az oroszlán jellemzőit olvasom, apámra ismerek benne!

és ha olvasok az ikrekről, és a vízöntőről, akkor magamat látom benne, mert az aszcendensem ikrek, a horoszkópom pedig vízöntő

a párválasztásról pedig! nem konkrétan az alapján választok párt, de miután megismerek 1 lányt, mostanában tényleg érdekel a horoszkópja, pedig egyáltalán nem vagyok egy előítéletes alak! (ja igen, vízöntő tulajdonság, bocs ez van, vágjam magam pofán, de hát le van írva, és ezt még azelőtt is tudtam magamról)

és kétségkívül, mivel volt már 1-2 olyan barátnőm, akiknek jó pár tulajdonsága nagyon idegesített, ezért jól tudom, hogy se oroszlán, se rák csajjal nem fogok már kezdeni semmit

ui : azt is leírták, a vízöntőről asszem, hogy a saját véleményében és hitében a végtelenségig hisz, még ha hamis is, akkor is csak makacskodik

szóval ezek után vond le a következtetést.. :D:D

2013. máj. 14. 18:45
 13/26 anonim ***** válasza:
utolsó ezzel én is így vagyok!
2013. máj. 14. 18:52
 14/26 anonim ***** válasza:

Az asztrológia nem az, hogy pár sorban leírják, hogy holnap mi fog veled történni szerelemben munkában, stb. Ebben én sem hiszek, ez nem így van.

Ez nem jóslás.

Az asztrológia nekem arra jó, hogy segítsen megismerni magamat (illetve a hozzám közel állókat segítsen megérteni).

De ehhez sem elég ha elolvasok egy pár soros jellemzést, ehhez többet kell tudni, hogy pontos képet kapjunk. (aszcendens, hold hatása stb)

Az ilyen teljes körű horoszkópok bizony elég jó képet adnak az adott emberről.

Nekem sokat segített akkor amikor új jövevény jött a családba, akit alaposan meg akartam ismerni. Könnyebb volt, hogy le volt írva és nekem csak ki kellett elemeznem, hogy igen ez így van, nem ez azért mégse. Segített abban is hogy hogy kezeljem ezt az embert, mi az amit kerüljek vele kapcsolatban, illetve hogy hassak rá.

Ezek a módszerek nagy részben be is jöttek.

Párválasztásban pedig bár volt egy-két hapim, mindenféle csillagjegyből, a férjem mégis olyan férfi lett aki horoszkópilag teljes mértékben illik hozzám. (pedig ezt akkor még nem is tudtam)

Ő bika, bak aszcendenssel én bak bika aszcendenssel :D

2013. máj. 14. 19:05
 15/26 anonim ***** válasza:
Ahogy fent, úgy lent. Aki értelmezni tudja ezt a mondanot, annak nem kell mást magyarázni. Nem a csillagok vannak hatással az emberre. De mind1 is, felesleges magyarázni
2013. máj. 15. 14:59
 16/26 anonim válasza:
Én sem hittem, de kíváncsiságból elmentem egy asztrológushoz, és hát nagyon megdöbbentem... Kell, hogy legyen benne valami.
2013. máj. 15. 18:56
 17/26 anonim ***** válasza:
49%
Komolyan te beszélsz intelligenciáról kérdező? Mert a kérdésed első felében már hiba van, a többiről meg ne is beszéljünk. Távol tartom magam az asztrológiáról, de most konkrétan a hülye okoskodik stílust látom benned...
2013. máj. 16. 14:50
 18/26 A kérdező kommentje:
És mi lenne az a hiba?
2013. máj. 16. 17:07
 19/26 anonim ***** válasza:

Kifejtem neked, de csak azért, hogy legközelebb hátha eljutsz a gondolkozás legminimálisabb fokáig, és megkímélsz minket a sötétségtől.

"Az, hogy mikor születsz semmi köze a csillagok állásához, csakis attól függ mikor szeretkeztek a szüleid és te mennyi ideig tartózkodsz az anyaméhben..."

Senki nem is állítja sehol, hogy befolyásolná a születésed időpontját a csillagok állása. Furcsa is lenne, nem?

Ahogy a maják már kifejtették, ciklusok vannak. Vannak rövidebbek, hoszabbak. Minden ciklusnak meg vannak a maga jellegzetességei. Amikor te megszületsz, akkor megnézik ,hogy melyik ciklus van érvényben, és aszerint nagyjából megtudják határozni a természeted. Ezek a ciklusok nem csak az emberre vannak hatással, ugyan úgy vannak az állatokra, a növényekre, a bolygónkra, a naprendszerünkre, mindenre.

Ezt, bár rébuszokban, de még Jézus is elmondta nekünk.

Ahogy írtam is, ahogy fent, úgy lent. És nem a csillagok vannak hatással ránk, hanem a csillagokra is ugyan az van hatással, mint ránk. De a csillagokat meg tudtuk vizsgálni objektíven, magunkat nem. Ennyi az egész. Lehetne részletesebb is a magyarázat, de az már egyeseket megbotránkoztatna. Erre pedig nincs szükség.

2013. máj. 17. 06:40
 20/26 anonim ***** válasza:

#19: ha a csillagokat objektíven megvizsgálod, akkor rájössz, hogy semmi, de semmi hatással sem lehetnek a személyiségünkre, úgy legalábbis semmiképp, ahogy az asztrológia állítja.

>Ahogy a maják már kifejtették

Sosem értettem az ilyen kijelentéseket. Attól még, hogy egy "ősi" nép ezt mondta, nem lesz automatikusan igaz. A maják, bár nyilván gazdag kultúrával rendelkeztek, nem tudnak nálunk többet és jobban semmilyen területen. Hiba azt hinni, hogy az ősök valamiféle misztikus tudás birtokosai voltak, ami már elveszett.

2013. máj. 17. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!