Nyilas nő vagyok. Életem szerelme Okt.25-én született, de semmilyen skorpió vonása nincs-ellenben mérleg sok. Az összes hor. Szerint nem illenek össze (nyil-skor). Ilyenkor mi van? Ez amiatt zavar, mert semmit nem tudok kettőnkre értelmezni-hor-t.
Kiegyensúlyozott, és megalkuvó.
Szeret mindenben megfelelni.
Nem kutatja mélységeket. Nem kelt fölös feszültséget.
Inkább csillapítja a dolgokat- kapcsolatot hoz létre az emberek között.
Rendkívüli módon vonzó, de mégsem befolyásoló.
Elbűvöli az embereket- főként a humorával, de különösebben nem manipulálja őket. Nem támad hátba..
Nem haragtartó, és felületes.
Magyarán szinte semmilyen skorpió vonása nincs. A leírásból kiderül, hogy nem nagyon csípem a skorpiókat.
Ez a jegyemből is adódik.
Ugyan nem vagyunk együtt, de eltéphetetlen szerelem kapcsol össze minket, ami harmonikus és működik.
Az öszes horoszkóp szerint a nyilas- skorpió kibírhatatlan páros- amiből köztünk semmi nem igaz.
és akkor most mi van?
A horoszkóp baromság eddig is tudtuk
Kedves vagy , hogy válaszoltál.
Egyébként nem vagyok nagy horpszkóp fan- de a dolog érdekel.
Egyébként aban, hogy mi nyilasok nem csípjük a skorpiókat- van valami.
Nekem , haány sk ismerősöm volt- mind kifacsarta a dolgokat, és megkavarta, hogy örültem, ha leléphetek. .. Másszóval, na pont emiatt hiszem, hogy félreértetted a kérdést. (A sk mindig támad, és én nem akarok ott lenni akkor.)
Igazából a nykaketert kérdésemmel- azt próbáltam kérdezni- hogy én ismerek egy olyan sk-t, aki nagyon nem az.
És arra voltam kíváncsi, hogy ez hogy lehetséges.
Megértem, hogy neked vérzivataros kapcsolataid voltak skorpiókkal, de én magamról gondolom, tudom, hogy én azt nem bírnám- mármint egy igazi skorpióval...
A kérdés pont arra vonatkozott inkább, hogy ezt az embert nem tudom berakni a skorpiók közé egyáltalán, és hogy akkor mi van?
A felvetésedre válaszolva- egyébként nagyon ismerem. Úgyhogy jó az ötlet, de sajnos - vagy nem sajnos tényleg nagyon ismererm. / évesen találkoztam vele elöször- modt pedig már 30 múltam... és ezalatt az idő alatt nem keveset voltunk együtt. (A szüleim voltak az esküvői tanúi :))
Szóval a kérdés arra vonatkozik, ha valaki sk, közel a mérleg jegyhez, akkor azt tarthatom mérlegnek, vagy ... Szóval annyir nem sk, h azt el nem tudom mondani.
Nála kedvesebb, önzetlenebb embert nem ismreke.
Ha sk lenne- már megöltem volna :)
Az első kedves válaszolónak meg.
Tudom, hogy sokakat egyáltelán nem izgat a horoszkóp, de ez ok. Megértettük- téged nem.
Csak akkor miért válaszolsz.
Én sem hiszek benne- az életemet nem ez alapján élem, és nem ez alapján döntök a kapcsolatokról.
De ez is egy nézőpont.
Pszichológus vagyok- úgyhogy van bőven másik nézőpontom is.
Viszont hiszek a megérzésekben.
És a nyilas jellem vonások egyébként igazak rám.
Néha azt gondolom, hogy ilyenkor a szkeptikusok unalmukban megkeresik ezeket az oldalakat, és válaszolnak... de minek?
Ha pszichológus vagy, akkor tudhatnád, hogy a horoszkópok olyan általános jellemvonásokat írnak le, amelyekhez minden ember viszonyítani tudja magát, amelyek bármely emberre igazak lehetnek - extrém kivételektől eltekintve.
Még egy teszt is igazolta ezt:
Mindegyik tesztalany úgy érezte, hogy igazak rá a leírtak, pedig mindannyian ugyanazt a szöveget olvasták, és különböző volt a csillagjegyek.
Ugyanezzel az erővel egy eszelős, bélből jósló sámán véleményét is kikérhetnéd, és a kettőtökre két béljóslás eredményét is értelmezhetnéd.
Ugyanolyan lenne.
Ne haragudj, de neked semmi humorérzéked sincsen? Ez a téma engem egyszerűen érdekel.
Az embernek lehet sok nézőpontja- egyszerre és külön- külön is használhatja őket.
Általában a férfiak azok, akik inkább nem képesek erre, mert nem képesek párhuzamosan átgondolni dolgokat. Az én agyamban simán elfér egymás mellett az asztrológia (még ha kicsi is a súlya), mint a modern személyiség elméletek (Pszihoanalizis, humanisztikus elképzelések, stb.).
Egyébként jobb, ha tőlem tudod, hogy a mai pszi is így működik. Több nézőpont van, és mindig az utolsót tartják a legmodernebbnek, de 2 év múlva jön a következő, és akkor az lesz az.
Ez nem valami statikus dolog. Soha nem lesz olyan egyszerű, mint a matematika vagy fizika ( bár azok sem azok).
Kérem a szkeptikusok a továbbiakban kíméljenek, mert a kérdés nem azoknak szól, akik szerint ez az egész hülyeség, hanem olyas valaki, aki ért hozzá, vagy érdekli, vagy van tapasztalata.
A tipológia (úgymint horoszkópok), egyébként, kedves okostojás barátom, a legelső volt a kialakult személyiség elméletek között. Ma már nincsen nagy divatja. DE, mint elsődleges és ösztönös elemzés működik. Sőt ezeket az avitt elméletek használja az átlagember is.
A kutatás az utolsó, amiben hiszek.
A ma felvett teszt holnap már nem érvényes. Szükséges, megmondhatja, sok ember mit csinál általában- de az adott szituációra csak valószinűséget ad- az adott szituban meg te vagy ott.
Aki nem tud érvelni, csak sárt dobálni-kíméljen.
PL: nem vagyok egyházhoz tartozó, de hiszek. És mégsem szídom azokat, akik mindezt templomban teszik.
Kedves Kérdező!
Az ember születési horoszkópja sok-sok összetevő együttese, amelyből a csillagjegy (Skorpió), vagyis az a jegy, amelyben a Nap a születés időpontjában áll, csupán az egyik. Látni kellene a többi planéta helyzetét, egymáshoz való viszonyát, és ezek alapján felállítani egy korrekt radix képletet. Ha még arra is azt mondod, hogy ez semmennyire sem hasonlít a párodra, akkor az más tészta...de a tapasztalatok az ellenkezőjét szokták igazolni.
Mindig, mindenkinek elmondom: az asztrológia nem úgy működik, hogy [valami].hu, katt, kikeressük hogy kik-mik vagyunk, aztán ha nem illik ránk vagy a párunkra, akkor bahh, baromság. Ezért is foglalkoznak viszonylag kevesen (komolyan) az asztrológiával, mert eléggé el kell benne mélyülni ahhoz, hogy az ember meglássa az összefüggéseket. Amikor viszont elkezdenek összeállni a dolgok, nos, annál felemelőbb érzés kevés van. Türelem, tapasztalás, és befogadni tudás. Ezek nélkül nem működik semmilyen tudomány, köztük az asztrológia sem.
"Ne haragudj, de neked semmi humorérzéked sincsen?"
De van. Igazából k.rva vicces vagyok.
"Ez a téma engem egyszerűen érdekel."
Engem meg az Iron Sky érdekel nagyon, mégsem hiszem azt, hogy a filmben történő események valósak.
"Az embernek lehet sok nézőpontja- egyszerre és külön- külön is használhatja őket."
Lenni lehet, de ha a két nézőpont ellentmondásos, akkor valamelyik téves kell, hogy legyen.
"Általában a férfiak azok, akik inkább nem képesek erre, mert nem képesek párhuzamosan átgondolni dolgokat."
Úgy nézem, hogy ennek a témának a büdös égadta egy világon nincs köze a párhuzamos gondolkodáshoz.
"Az én agyamban simán elfér egymás mellett az asztrológia (még ha kicsi is a súlya), mint a modern személyiség elméletek (Pszihoanalizis, humanisztikus elképzelések, stb.)."
Ha duplagondolsz, akkor nem nehéz.
"Egyébként jobb, ha tőlem tudod, hogy a mai pszi is így működik. Több nézőpont van, és mindig az utolsót tartják a legmodernebbnek, de 2 év múlva jön a következő, és akkor az lesz az."
Ez szinte bármely tudományra igaz.
"Kérem a szkeptikusok a továbbiakban kíméljenek, mert a kérdés nem azoknak szól, akik szerint ez az egész hülyeség, hanem olyas valaki, aki ért hozzá, vagy érdekli, vagy van tapasztalata."
Szar ügy. Ez pedig - ha jól látom - az interneten egy szabad fórum, ahol bizony mindenki hozzászól, nem csak azok, akik azt mondják, amit hallani akarsz.
Ha a teljes egyetértés az igényed, akkor slattyogj le valami ilyen érdeklődésű klubba, vagy regisztrálj olyan fórumba, ahol kizárják az egyet nem értőket - ezós körökben ez amúgy is szokás.
"A tipológia (úgymint horoszkópok), egyébként, kedves okostojás barátom, a legelső volt a kialakult személyiség elméletek között. "
Először is, ha jól olvasom az előző hozzászólásomat, nem téged támadtalak, hanem azt, amiben hiszel. A személyedet rossz szóval nem illettem. Az "okostojás"-ozás itt tökéletesen felesleges személyeskedés.
Mindamellett, hogy taplóság.
Másodszor, most ezzel az erővel én hajszín alapján kitalálhatnék jellemzőket az emberekre, és megvédhetném azzal a szöveggel, hogy "A tipológia (úgymint a hajszín-lélektan), egyébként, a legelső volt a kialakult személyiség elméletek között. "
Sőt, akár a náci fajelméletet is védhetném ezzel a szöveggel, mivel ott is az emberek személyiségét és viselkedését tipizálták, csak éppen származásra, és nem csillagjegyre vezették vissza.
A vonáselméletek - ha már témánál vagyunk - nem követtek el olyan banális lépést, hogy olyan nonszensz feltételekhez kötöttek emberi személyiségjegyeket, mint a születéshez köthető csillagjegy.
A szülészorvos tömege nagyobb hatással van az újszülöttre - ilyen elven - mint a legközelebbi csillagé.
"DE, mint elsődleges és ösztönös elemzés működik."
Ha sokat adunk előítéletekre.
"Sőt ezeket az avitt elméletek használja az átlagember is."
Egymillió légy nem tévedhet... akkor mi is legyen a menün?
"A kutatás az utolsó, amiben hiszek."
Már csak az a kérdés, hogy azért mert találsz benne valami kifogásolhatót, vagy azért, mert a kutatás eredménye nem egyeztethető össze a világképeddel?
A kutatás hibáira rá nem mutattál, ezért az utóbbit gyanítom.
"Aki nem tud érvelni, csak sárt dobálni-kíméljen."
Először is, sarat - rád - nem dobáltam. Ismétlem, a témáról volt szó.
Másodszor, elnézést, de ki nem tud érvelni? A kutatást, amit linkeltem, élből elutasítottad - cáfolni nem tudtad, és meg sem próbáltad - illetve berángattál olyan elemeket is, amiknek köze nincs a témához.
"PL: nem vagyok egyházhoz tartozó, de hiszek. És mégsem szídom azokat, akik mindezt templomban teszik."
Dicséretes.
Már csak rettegve teszem hozzá, hogy rövid i a szidom, és nem hosszú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!