Az ikrek jegyről mi a véleményetek a családban, párkapcsolatban?
Én is iker nő vagyok..
Valaki írta,hogy az ikrek nem ismerik a szerelem első látásra érzést,Ez nem igaz,mert én például rögtön szerelmes tudok lenni,és ha viszont szeretnek hűséges vagyok.Viszont ha úgy érzem nem foglalkoznak velem,nem vagyok jó neki akkor nem féltékenykedem,hanem szép csendben tovább lépek.Én ismerem az először megláttalak és beléd szerettem érzést.
A természetes ahogy a volt és jelenlegi férjem is mondott,hogy sose unatkozna mellettem,mert sose tudják melyik arcomat mutatom éppen.Van amikor simulékony,szeretgetni való vagyok,van amikor tányérokat csapkodok..Van amikor mint egy gyerek úgy tudok örülni az apró dolgoknak is,van amikor úgy vitatkozom,hogy fájdalmat okozom a másiknak( de tudok bocsánatot is kérni)
Álmodozó vagyok,és felületes. Az élet számomra egy nagy utazás.Sodródom vele.Igazából nem küzdök semmiért,mert csak az elején érdekes,köt le,és utána már más érdekel.Akárhol voltam,akárhol éltem mindig elvoltam.
A volt férjem oroszlán horoszkópú volt.12 évig voltam vele(ebből 8 év házasság) A fiam is oroszlán (18 éves)
jól kijövök velük,jó barátság van köztünk.De a volt férjemmel a szerelem nem működött egy idő után..Mégis barátok maradtunk.A mostani férjem Mérleg.Ő a lelki társam,a másik felem.Ő pontosan tudja hogy kezeljen amikor hangulatváltozásaim vannak.Tudja mivel tud örömet okozni,és mit tegyen ha röpülnek a tányérok..A fiam mondta valamelyik nap,hogy nem vagyok igazán kiismerhető..De jó anyának tart..Pedig nem vagyok az a tipikus anyuka. Nem tudok sütni,főzni.A konyha csak arra jó,hogy kinyisd a hűtött.Inkább elmentem a fiammal kirándulni,csavarogni,mint hogy otthon ne foglalkozzak vele.A vidámság is mindig megmaradt,még akkor is amikor nagy beteg voltam..Ami a lényeg szeretek élni,és örök fiatal vagyok..
39/N
ma 14:22 vagyok
Ha nem gond válaszolnék arra,is hogy mint iker mindent elérek-e az életben..
Nem,sajnos nem,de nem is küzdők érte.
Igazából ahogy írtam sodródom.Nincsenek nagy vágyaim,terveim,sosem voltak.De mégis sokan mondják,hogy "de jóóó neked..bárcsak mi lennék így ahogy te vagy.." Pedig semmit nem tettem érte.
Imádok utazni,kirándulni,nyaralni.Soha nem vágytam arra,hogy külföldön dolgozzam/éljek,és hogy a hazámat/otthonomat ott hagyjam a bizonytalanért.Amit mindig szerettem volna,amiért fájt a szívem,és (bevallom őszintén egy kis irigység is van részemről mások felé) az a nyelvtudás(bár tudnék több nyelven beszélni) és az autó vezetés.Mégis 39 évesen külföldön élek, most a fejembe vettem hogy végig túrázom ennyi idősen ,sátorral a kék túrát (nővérem lököttnek tart) Jövőhéten megyek csináltatni egy tetoválást mert úgy érzem szebbé tenne.
Éppen a napokban döntöttem el,hogy megint más színű lesz a hajam a változatosság kedvéért.
De sajnos sem a nyelvtudással sem az autóvezetéssel nem haladok..(na ezt nem sikerült elérnem)
Viszont elvisznek olyan tájakra,helyekre ahol soha nem voltam,és örök élmény lesz számomra.Eljutok olyan híres emberek koncertjére amiről más csak álmodik..De ez nem az én érdemem.Én csak sodródom,és ahogy mondani szoktam "tálcán kapom"
De bárcsak kitartóbb lehetnék,bárcsak "erőszakosabb lehetnék " az élet minden napjaiban..De mivel állandóan vannak akik vigyáznak rám,akikre számíthatok,így ők mindig kéznél vannak akkor is ha utazni/túrázni fogok,és akkor is ha tolmácsra van szükségem néha..
11:32-es visszatért:
Általános véleményem, hogy a nagykönyvben már megírták az összes csillagjegyű ember tipikus tulajdonságait, hát olvasgassuk azt, és ne kérdezzünk itt… No de ugye mindannyian tudjuk, hogy azok sem 100%-ban jellemzőek ránk. (Rólam pl szokták írni, hogy könnyen szerelmes leszek, de ha alább hagy a láng, már felejtem is az illetőt és lépek tovább. Nem igaz. Iszonyú nehezen tudom elfelejteni, és amíg rajta rágódom, észre sem veszek egy másik illetőt, akárhogy is ostromol az.) Vagyis kíváncsiak vagyunk, hogy a nagykönyvi infókon kívül az életben tapasztaltak alapján milyennek látnak mások, más hasonló csillagjegyűek milyennek látják magukat. Na és persze, hogy az imádott (vagy lehetséges imádott) vajon milyen lehet ha még nem ismerjük, ez is izgat sokakat, ugye?! Na ugye!
És ha a fenti kérdésre nem csak azt írjuk, hogy az ikreknek önigazolásul, hogy beszédes+kíváncsi+kalandozó+jó humorú, hanem egy általunk jól ismert ikrek negatívumait is leírjuk, akkor elgondolkozhat azon, vajon rá is jellemző-e. Ha nem, belátható, van ilyen ikrek, meg olyan ikrek. Ha igen, akkor jobban oda tud figyelni, hogy ez a tulajdonság ne legyen nála is egy jó kapcsolat buktatója.
Gondolom a Kérdező is inkább az életben tapasztalt dolgokra kíváncsi, amellett, hogy mindannyian tudjuk nem csak a csillagjegy határoz meg. Aszcendens vagy mi, neveltetés, nő vagy férfi, kislány vagy kisfiú, szülőkkel való kapcsolat, hogy gazdag vagy szegény családban nőttünk fel, milyen emberekkel vannak kapcsolataink, hogy volt-e valaha kiskutyánk, a kiskutyánk horoszkópja (na jó ez mégsem), stb.
Ezért próbáltam meg leírni, hogy én milyennek látom a velem kapcsolatba került Ikreket. (Nyilas nő vagyok amúgy, 30éve.) És tudom, hogy nem mindre ugyanaz jellemző.
Akkor kopizom ide amit az ikrekről írtam:
11:32-höz részletek:
Eleve már más egy ikrek nő, mint egy férfi. Főleg, mert egy ikrek nővel nem fogok olyan kapcsolatba kerülni, mint egy ikrek férfival, höhö.
A legfontosabb és legemlékezetesebb és legvidámabb barátságaim (még ha mára már ritkán is találkozunk), ikrekhez kötődnek. Velük jól összehangolódtunk, és minden csintalanságra rá tudtam őket venni, de komolyan. És igen, 1 lány kivételével, mindegyikkel előfordult, hogy egyszer valamivel nagyon megbántott. Egyik sem gyakran, de egyszer és nagyon, és ők ezt általában nem vették észre, nekik nem volt jelentős az adott ügy, és bocsánatot sem kértek, beszélni sem akartak róla. Mindegy, kinőttük, nem vagyok haragvó típus, már akkor elég hamar elnéztem ezeket én is, csak mikor megtörtént a kegyetlenség, akkor fájt nagyon a rideg viselkedésük, mert én visszafele irányba sose tettem volna velük ugyanazt. Ettől függetlenül továbbra is a legjobb baráttípus. Hisz ha megnézünk pl egy irígy és áskálódó skorpiót vagy szűzet (természetesen nem mindegyük irígy és áskálódó, csak akiket én ismerek), akkor nem jobb egy szabadszájú vicces ikrek? Dehogynem.
Ebből mi a tanulság egy ikreknek? Hogy ha megbántod egy barátodat, tudj bocsánatot kérni. Ha úgy érzed nem hibáztál, nem biztos hogy jól érzed, és nem biztos, hogy a másik a túl érzékeny. Legalább ne fuss el, és beszéljetek róla. Ezzel nemcsak hogy elfelejti, még nagyot is nőhetsz a szemében…
Ikrek FÉRFI társként:
Iszonyú. Jó ezt nem komolyan írom, hisz 6-7 év, nem is tudom, azért csak jelent valamit.
A baj az volt inkább, hogy bár egyikünknek sem az első, viszont a leghosszabb kapcsolata volt ez. Kezdődött 20 éves koromban. Neki valami üldözési mániája lehetett, mindenesetre tényleg színészkedett az elején. Így nehéz volt eleinte kiismerni. Bizony sokáig tartott, míg a bizalom kialakult közöttünk, de kialakult örökre. A sok közös program, túrák, mászkálások nagyon összetartottak. Ám mikor érezte, hogy részemről oké, akkor a kezdeti színjátszást mellőzte és én ekkor ismertem meg igazán. De addigra már nagyon kötődtünk egymáshoz. Én eléggé alkalmazkodó típus vagyok, de mindenben azért nem vagyok hajlandó alárendelődni. Így kezdődött az apróságokon való civakodás. 12:08-as hozzászólásában Eadrienn említi a „meggyőző erőt”. Ez a rémes kulcsszó! A meggyőzés. Na az ikrek párom imádta, ha bárkit bármiről meg tud győzni. Ma i napig imád szócsatákban győzködni, kihívásnak érzi a konfliktusokat. Szeret versenyezni, velem is mindenben versenyezni akart. Na én meg úgy gondolom, ha egy pár vagyunk, akkor ne egymás ellen legyünk, hanem egymásért. És eleinte ezt az oldalát eltitkolta, de később csak ez volt meghatározó. Ceruzával írtam, ő rávett, hogy tollal írjak. Nekem nem tetszett egy poén a fábry showban, ő addig nyösztetett, míg nem műröhögtem egyet, hogy hagyjon már és inkább feküdhessek nyugodtan mellette. Ha háromszög alakú kutyaeledelt adtam a kutyámnak, ő azt akarta, négyszögalakút adjak neki. Hát jó legyen. Na de most komolyan, nem lényegtelen dolgok ezek?
Aztán ha komolyabban érzelmileg is bántott és nagy ritkán elpityeredtem, nem az volt hogy odabújt volna, nem, akkor az volt a megoldása, hogy ne hisztizzek. Holott nem hiszti volt ez, hanem tényleg csak szerettem volna akkor és ott idejében (nyugodtan) megbeszélni dolgokat, többet vele lenni. Vele nem lehetett.
Úgyhogy rengeteg kínlódás év vita után szakítottam vele, nem bírtam az örökös alkalmazkodást. Azóta volt ideje gondolkodni, már megértette a lényeget. Sosem hagyja abba a próbálkozást, hogy visszacsináljuk. Azon szenved, hogy nem talál olyan lányt, mint amilyen én vagyok. Én viszont nagyon belefáradtam, hogy mindig küzdeni kell vele, a hátam közepére sem kívánom. Milyen jó is volt utána egy halak sráccal! Ő elfogadta, ha valamiben más véleményen voltam, sokkal megértőbb és figyelmesebb volt, nem csak magára gondolt. Viszont vele nem lehetett annyit eszmecserélni hobbi témában. Tehát az ikrek beszédessége valamilyen szinten hiányzik.
Amúgy ezzel az ikrekkel a mai napig tartom a kapcsolatot, de persze nem úgy… Szintem nap mint nap emailezünk vagy beszélünk telefonon. De csak továbbra is főleg hobbi témában. Olyan nekem, mint valami rossz családtag, vagy hogy fogalmazzak. De szerelmes többé belé nem tudnék lenni, soha.
Mostanra azért ő is megértőbb lett másokkal szemben (jó teljesen kivetkőzni nem tudja önmagát, és ez nem is elvárható). Ezért írtam, hogy akkor érdemes vele hosszútávban gondolkodni, ha már kicsit benőtt a fejelágya. Ha most találkoznánk (így néhány kapcsolaton túl), már mindketten sokkal okosabbak lennénk. Én nem hinném el naívan a színjátékát, ő is megértőbb már. Ezért ha jön egy másik ikrek, még szóba jöhet, de inkább ne jöjjön. :)
A skorpió általi nevelést meg így értettem: Én nyilasként sosem akartam megváltoztatni az ikreket, csak egy vidám és egymásértvagyunk típusú kapcsolatot akartam, de elég alkalmazkodó vagyok és a fejemre nőtt. Na ezt egy skorpió nem hagyta volna, egy skorpió csaj úgy megnevelte volna, hogy ihaj! Tehát olyan ikrek, akinek volt skorpió párja, az még jó lehet…
Na akkor ebből mi a tanulság a hasonló ikrek férfiaknak? (És tudom, nem minden ikrek férfi ilyen, csak az ilyen ikrek férfi olyan.) Hogy pl egymást szerető emberek is lehetnek más véleményen, az elfogadás, megértés is kéne létezzen ikrek oldalról is, nem kell mindig vitatkozni és meggyőzni másokat, de főleg nem szabad versengeni egy kapcsolatban. Szerintem.
Bocs, hogy sok voltam! Most írnátok ti is hasonlóan részletes sztorikat mondjuk nyilasokról? ;-)
Feltettem a kérdést, azaz leutánoztam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__asztrologia-horoszko..
Vidám, kedves, pedáns, okos...
Erőteljes csillagjegyűeknek (pl: skorpió) nem ajánlott! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!