Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az országokat mi alapján...

Az országokat mi alapján sorolják be egy adott jegybe?

Figyelt kérdés

Van valahol lista arról, hogy mi alapján vannak besorolva (tehát nem olyat kérek, ahol felvannak sorolva az országok hogy melyik jegybe tartoznak, abból van egy tucat a neten, de sose találok hozzájuk magyarázatot).

Konkrétan az érdekelne, hogy az adott ország miért abba a jegybe tartozik és mi alapján lett besorolva. Esetleg az államalapítás napját nézik? Erről van lista, hogy melyik országhoz milyen radix tartozik?

#asztrológia #mundán
2024. máj. 22. 12:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Találtam ilyen listát.Sajnos már nem emlékszem mi volt az oldal neve mert siettem és le screenshotoltam.

ARIES

England, Germany, Poland, Palestine, Israel, Syria, Lithuania

TAURUS

Tasmania, Cyprus, Ireland, Switzerland, Capri, Rhodes, the Greek Islands

GEMINI

Belgium, Iceland, Sardinia, Morocco, Wales, Tunisia

CANCER

Holland, USA, Paraguay, Scotland, New Zealand

LEO

France, Italy, Macedonia, Romania, Sicily, Madagascar, Zanzibar

VIRGO

Brazil, Greece, Switzerland, Turkey, Crete, Uruguay, West Indies

LIBRA

Argentina, Austria, Burma, Canada, China, Japan, Siberia, Tibet

SCORPIO

Finland, Bavaria, Norway, Morocco, Queensland, Korea, Syria, the Transvaal

SAGITTARIUS

Australia, Chile, Hungary, Saudi Arabia, Singapore, South Africa, Spain

CAPRICORN

Bulgaria, Mexico, UK, Albania, Bosnia, Afghanistan, Lithuania, India

AQUARIUS

Iran, Russia, Sweden, Syria, Ethiopia

PISCES

Egypt, Normandy, North Africa, Portugal, Samoa, Scandinavi

Amúgy sok forrás volt és mindegyik mást és mást irt.De szerintem ez a hiteles.Üdv!

2024. máj. 27. 01:13
 12/33 D-Mano ***** válasza:

10-es,

A 9-es válaszomban szőrmentén már említettem, hogy min alapulnak a mai asztrológiai ország-besorolások, de akkor most bővebben:

A mai asztrológusok régi korok, ki tudja min alapuló, és egymásnak ellentmondó listáiból tanulják, hogy melyik ország hova tartozik. Hogy a régi korokban hogyan állapították ezt meg, azt sokszor nem lehet tudni.

Aztán némely asztrológus államalapítási vagy rendszerváltási dátumokra felállított képletekkel próbálkozik kitalálni, melyik ország hova tartozik- de ezzel a módszerrel csak vaktában lövöldöznek.

Aztán ott vannak azok a mai asztrológusok, akik saját megérzéseik alapján vetik össze az országok (általuk vélt!!) karakterét a csillagjegyek tulajdonságaival, és így próbálják ezt megfejteni. Mondanom sem kell, ez is tök komolytalan.

Aztán az is ott van, hogy az országok és a népek asztrológiai besorolása az más kategória, de gyakran összemossák ezeket.

Pl. Magyarországot Nyilas országnak szokták mondani, pedig hát (erre ne vegyél mérget, mert ez csak az én meglátásom) sokkal inkább Skorpió országként működik. Ami nem is lenne csoda, ha így lenne, mert a magyar nép is Skorpió minőség alá tartozik (erre pedig mérget vehetsz, mert ezt igazi szakértőtől tudom). A szkíta nép az, aminek a hun-magyar kettős nép az alapja és vezetőrétege, na az egyértelműen Nyilas. Így a magyarok a külvilág felé szkítaként a Nyilas jegyet képviselik, belül viszont a Skorpió minőségen alapulnak.

De hogy bonyolítsuk a dolgot. Pl. él cigányság is Magyarországon, de hogy többségük teljesen más karakter, mint a magyar, az is biztos. És vannak cigány ismerőseim, akik viszont sokkal inkább érzik magukat magyarnak, mint cigánynak, és tényleg magyaros a karakterük is. Na most őket hova sorolod? Nyilasok, mert Magyarországon élnek, vagy valami mások, mert más az asztrológiai népi karakterük?? Az összes cigány ugyanabba az asztrológiai karakterbe tartozik vagy aki már inkább magyarként tekint magára, az más?

De élnek itt még mások is sokan, pl. zsidók, kínaiak, stb. Ők is megoszlanak, hogy inkább zsidóként, kínaiként tekintenek magukra vagy inkább magyarként; és melyik karaktert hozzák inkább.

Összetett kérdés ez, amint láthatod, és akkor már le is írtam neked, hogy min alapulnak ezek a listák, és mennyire (nem) komolyan vehetőek.

A mai asztrológusok közül sokan képesek egy egyénre vonatkozóan jó képletet és elemzést fölállítani, de az ilyen kérdésekben csak a sötétben tapogatóznak.

2024. máj. 27. 11:54
 13/33 anonim ***** válasza:

12-es

Szóval tulajdonképpen ezt nem lehet megválaszolni úgy igazán.Ebből kifolyólag,akkor a kérdés maga is felesleges.

2024. máj. 27. 13:55
 14/33 D-Mano ***** válasza:

De, meg lehet válaszolni, csak éppen nagyon kevesen tudják rá a jó választ.

Vannak ugye a magasszintű szabadkőművesek, akik ennél még jóval mélyebb asztrológiai ismerettel is rendelkeznek, és vannak még egyéb mesterek is, akik csak nagyon keveseknek hajlandóak átadni ezt a magas szintű tudást. De itt Gyakorin valóban nem érdemes választ várni a valódi módszerre, itt max. azt tudhatod meg, hogy az átlag asztrológusok mivel próbálkoznak megválaszolni ezt a kérdést.

2024. máj. 27. 14:16
 15/33 anonim ***** válasza:

Érdekes amit írsz.

Amúgy akkor már megkérdezem,ilyen emberkékkel hol lehet összefutni?

Gondolom a fővárosban biztos valahol.

De te szerinted mégis hol?

Csak kíváncsiságból kérdem.

2024. máj. 27. 16:00
 16/33 A kérdező kommentje:

D Manó

Szted Oroszország mihez tartozik?

Ezt szoktam kérdezni és szinte senki se ért egyet a vízöntő besorolással

Vagy Bakot vagy Skorpiót mondanak de néhányan Halakat

2024. máj. 27. 18:00
 17/33 anonim ***** válasza:
Hát...Laár szerint pedig vízöntő.
2024. máj. 27. 18:07
 18/33 A kérdező kommentje:
mert hivatalosan oda van besorolva amit valaki nem kérdőjelez meg, viszont sokan igen
2024. máj. 27. 22:42
 19/33 D-Mano ***** válasza:

15-ös,

összefutni velük akárhol előfordulhat, de csak sima átlagembernek vagy átlaggazdagnak fognak látszani, nem az okkult tudományok fancy-n felöltözött mesterének. 😃

Nincs egy egy hely, klub, oktatóközpont stb. ahova bárki elmehet és akkor találkozhat, okkult témákról diskurálhat velük- mint mondtam, nem akárkinek adják át a tudásukat.

2024. máj. 28. 08:59
 20/33 D-Mano ***** válasza:

16-os

Nem tudom, hogy Oroszország melyik csillagjegy alá tartozik. Ha tippelnem kellene, én sem a Vízöntőt mondanám, hanem mondjuk, Szűz, Bak vagy Nyilas, talán. Ha sokat merengenék a témán, biztos ki tudnék ötleni valami határozottabb tippet is, de ennyire nem érdekel Oroszország asztrológiája.

2024. máj. 28. 09:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!