Miért nem lekérdezhetők online a születési időpontok?
2000 után már minden kórházban szoftveresen rögzítették a szülés körülményeit. A Szoftver konkrét űrlap mezőben bekérte, majd adatbázisba letárolta az óra/percet. Felnőtt már egy generáció akiknek még mindig levélben kérvényezni kell (?!?) az adat megismerését bár ez csak 3 kattintás az ügyintézőnek. Ügyfélkapu mögött lekérdezhetővé tenni ezt informatikailag nem nagy mutatvány lenne. Miért ilyen bonyolult ez 2024-ben?
Minden január elején bemondják a TV-ben hány újszülött jött világra elsején. Percre pontosan megmondják ki volt az első, hogy nagy lóvét adjanak neki. Tehát az információ ott van, csak az állam bűvészkedik vele. Minek rejtegetni?
Disclaimer:
A kérdés nem arról szól, hogy hiszel-e az asztrológiában, vagy bizonyítottnak véled-e. Ez egy informatikai probléma felvetés. Mindenki kezdjen a saját adataival azt amit akar.
Nem kell érte fizetni. Nekem sem kellett, pedig én öreg vagyok, miattam még fel kellett túrni a poros archívumot. Ahogy írtam, az idők változnak. Már minden szoftveres. Ha fiatal vagy, akkor ez informatikailag viszonylag egyszerű kell legyen. A jelenlegi bonyolult helyzet abból fakad, hogy GDPR szerint 'igazold magad' és hogy adjanak ki neked ilyen kényes adatot.
Persze ha ezt beraknák ügyfélkapu mögé akkor minden más lehetne.
Szerintem nem annyira nagy munka, de rövidtávon valóban nehéz lehet érvelni a hasznossága mellett.
De mondjuk megcsinálják és valamiféle hitelesített(?) formátumban le lehetne kérdezni. (Mint a földhivatali tulajdoni lapokat.)
Ez nagy lökést adna az asztrológiai közösségnek. (Nem csak a saját hobbi célra lekért adatokra gondolok.)
Bizonyos szint fölött, karrier területén így már a fejvadászok megbízottjai szívesen ránéznének erre a (bekért) hitelesített adatra.
Az asztrológia szabályait elfogadva durva személyiség elemezést nyújtana, amivel közép- és felsőszintű vezetőknél már illik számolni.
2000 előtt anyakönyvi archívum van, utána más rendszert használtak.
Nincs az az isten, aki azt a temérdek adatot beviszi az új rendszerbe,hogy minden egy helyen legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!