Könnyen/nehezen megtanulható az asztrológia?
Vannak asztrológiai könyveim, mert szeretném elsajátítani az ezoterikus témák eme ágát. Ami gondom az az, hogy rendkívül bonyolultnak találom. Egyszerűen minden olvasásnál teljesen belezavarodok, mert annyi mindenről szó van (radix, Mc, forgástengely, ascendens, fényszög stb), hogy ha valamit meg is értek, azonnal jön más ami újra értethetetlen.
Fogalmam sincs, hogy mi alapján számolják ki a bolygók sebességét, adott időben a tartózkodási helyét stb. Arról végképp fogalmam sincs, a középkori asztrológusok honnan tudtak pl a Greenwichi délkörről, a koordinátákról stb.
Persze az is lehet, hogy szimplán rossz könyveket olvasok.
Ti hogy értettétek meg ezt a tudományt? Milyen könyveket tudnátok ajánlani?
Ha komolyan érdekel akkor nehezebb. De ha tudsz magolni akkor sima.
Ha felszínesek akkor meg pite. Nem nehéz.
Mennyire akarod beleasni magad?
Ne viccelj, pont ilyen butaságokat akarsz tanulni?
Ifjabb koromban engem is megtalált ez a hülyeség, de hamar kinőttem.
Foglalkozz inkább valami értelmes dologgal!
Mármint az ezotériára gondoltam általában.
Amatőr csillagászatnak lehet értelme, ha valakinek ez a hobbija, hiszen az egy megfogható fizikai dolog.
"Ezoterikusokkal" nincs jó tapasztalatom sajnos.
Irod.:"Fogalmam sincs, hogy mi alapján számolják ki a bolygók sebességét, adott időben a tartózkodási helyét stb."
A számítógépek korában ezzel minek foglalkozni egy asztrológusnak? A lényegre kellene koncentrálni.
6-os.
Asztrológiához eszemben sincs számítógépes programokat használni. Régen is meg tudták oldani nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!