A házak "rendszere" hogyan van? Hogyan értelmezzük?
Szóval; amit észre vettem a házakkal kapcsolatban:
1, van olyan ház, ahol a házcsúcs "kezdete" és a ház"vége" egy jegyben van
2, van olyan ház, ahol a házcsúcs "kezdete" és a ház "vége" kettő, különböző jegyben van
3, van olyan ház, ahol a házcsúcs kezdete és a ház "vége" között legalább 1, 30°-os jegy is van
A kérdésem, hogy hogyan-miként értelmezzük az ilyen típusú házakat?
Placidus is csak egy házrendszer, mely közeliti az igazságot.
Ez 2 mondatban itt nem összefoglalható. És könyvben sincs jól leirva. Sok elemzést nézel és összeáll benned.
Sokféle házrendszer van, pl. Placidus-féle, Regiomontanus-féle, egyenlő házak rendszere, és egészjegy házak (minden ház teljes fedésben van egy csillagjeggyel). Én "csak" ezt a 4-et ismerem, de állítólag van többféle is.
Sokszor hallom azt, hogy a házak nem annyira fontosak, mint a bolygók jegyhelyzete, fényszögei, de szerintem meg ellenkezőleg: szerény tapasztalataim szerint* fontosabbak is annál. Ennek ellenére az egyik legzavarosabb téma az asztrológián belül.
*tényleg szerények azok a tapasztalatok: régen hobbiszinten kutattam asztrológia témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!