Adsz egy-egy napért egy-egy évet?
Érdekesnek találom a középszíntű asztrológia egyik alaptételét, a szekunder direkciót.
Dióhéjban ez arról szól, hogy az élet első napjai megmutatják a hátralévő élet éveinek minőségét.
Egy nap = Egy év alapon. (Tehát a 45. nap tranzitjai vonatkoznak a 45. életévre.)
Fejtsük le az asztro mázat:
Anyuka napról-napra gyönyörködik a pici babájában akinek a 45. napon fáj a hasikája és a tejet sem kívánja.
Felírja tehát a naplóba hogy: Ejj fiam, vigyázz már lehet hogy jó 40 éves korodig szalad neked a szekér, de 45 évesen megfekszik majd 'a hasadat' amiket addig az életben összehoztál!
Pillanat és mindjárt lehet kommentben károgni, hogy ez hülyeség, meghogy a Biblia elítéli az asztrológiát, de az a helyzet hogy az Ószövetség pont hogy alátámasztja:
Ezékiel próféta könyve 4:5 "Én pedig meghatároztam néked az ő vétkök éveit napok száma szerint, háromszázkilenczven napban; eddig viseljed az Izráel házának vétkét."
Mózes 14.34 "Negyven napig tartott, míg kikémleltétek azt a földet: most negyven évig bűnhődjetek a napok száma szerint, egy-egy napért egy-egy esztendőt, hogy megtudjátok, milyen az, amikor én ellenkezem veletek."
Ja, persze ezek csak kiragadott részletek, de nem is a teológia rovatot olvasgatod. Mit gondoltok, mennyire tudatosak ilyen téren a szoptatós anyukák?
Az asztrologiahoz igen. Miert? Mert beleoltem 20 evet, azert. Mily meglepo. Az egyedulletem soran volt ra ido. Nem szedtek szet a csajok, hogy veluk foglalkozzak, jutott ido megnezni tobbezer asztrologiai kepletet.
Amugy meg anyukam elmondasa szerint 6 hetesen egyik naprol a masikra nem akartam szopni tobbet. Ami a szekunder progresszio szerint 42 ev. Ugyhogy valami lesz, es ezt a varhato tranzit is megerositi, a tr. Uranusz oppozicio szepen telibekapja majd az Ikrek cuccaimat a 12-ben, es aktivalja a Yod-ot. Nagy meglepi lesz, brutalis tores lesz ez az eletemben, amire nem lehet felkeszulni. A 42-84 meg majd agyhozkotve, betegen.
40F incel
"Pillanat és mindjárt lehet kommentben károgni, hogy ez hülyeség, meghogy a Biblia elítéli az asztrológiát, de az a helyzet hogy az Ószövetség pont hogy alátámasztja: bla bla..."
Teljesen mindegy, a Biblia is csak egy emberek által írt mese, ráadásul ez a mese a papok hatalmát szolgálta ki.
A téma azért hülyeség, mert az asztrológia is csak áltudomány, semmi valós alapja, bizonyítéka nincs.
"Az asztrológia vagy csillagjóslás (görögül αστρολογία) kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered. Az úgynevezett ezoterikus tanok egyike, és feladata a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény (legtöbbször egy személy születése) sorsának minél pontosabb meghatározása.
Tudománytörténeti szempontból, mint egykor a csillagászat része, érdemes tanulmányozni, az asztrológia maga azonban áltudomány. Az asztrológusok ugyanis több ezer éve hangoztatják, hogy a bolygók mozgása befolyásolja az emberek sorsát de ezt a feltételezést semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. Kijelenthető, hogy az asztrológia megközelítési módja, összefüggései és eredményei tudománytalanok."
" a Biblia is csak egy emberek által írt mese, ráadásul ez a mese a papok hatalmát szolgálta ki."
Felteszem vagy annyira tökös, hogy a keresztény fórum oldalakon is naponta leírod ezt.
Mármint itt a GyK oldalain, a vallási szekcióban leírtam ennél sarkosabb megállapításokat is. Nem dőlt össze a világ. Aki kellőképpen ájtatos bárány, amúgy is csak kenyérrel dobhatna vissza, gyűlölködni mások ellen nem is szabad. Igaz, valaki még ezt is meghazudtolta. Ő nem korrekt báránya a nyájnak, gyűlölet fröcskölt belőle, aminek persze meg is lesz a böjtje, az ő számára. Ha nem is úgy, ahogy hiszik páran.
Mindenesetre, ez nem egy vallási portál és nem ezoterikus portál.
Ezek egy általános kérdezz-felelek oldal alkategóriái.
Elvben lehetne például egy Történelem / Nácizmus kategória, ahol az utóbbi szakterületet lehetne tárgyalni, ha megfelelő igény lenne rá. De épp ez a lényeg, hogy "tárgyilagosan" beszélni róla nem azonos a benne való hittel.
Tehát ez csak egy példa volt arra, hogy szerintem mit értenek félre valakik.
- Adott egy ezoterikus kérdés.
Bárkinek van jogosultsága válaszolni, a szabályzat betartása mellett.
A kérdezők vagy betérő olvasók láthatják a különböző felfogású válaszokat és azt szűrnek le belőle, amit jónak látnak.
Senkinek nem lehet olyan elgondolása szerintem már a mai világban, hogy ő kulturált véleményeket szeretne elüldözni valahonnan, csak azért, mert neki nem tetszik.
Hacsak nincs rá szabályzati pont.
Tudod, még átmehetnél a politikai szekcióba is és elmesélhetnéd az Orbán hívőknek, hogy vallási révültben vannak amíg vezetőjük lenyúlja a kasszát.
A keresztyén nemzeti nagy Magyarországba vetett hit kb. ennyire alap nélküli. Vagy azt már másnak gondolod?
Ezt is már párszor kifejtettem. Különbséget kell tenni keresztény kultúra és a nyálas vallásos ájtatosság között.
A mi kultúránk keresztény-alapú akár tetszik vagy sem, de az erkölcsi alapok vállalhatók, életszerű engedményekkel.
Ez különösen fontos lehet egy másik agresszív-elnyomó vallás terjeszkedésének tükrében, hogy nekünk is legyen valamilyen azonosságunk, amit illene megőrizni.
Még azt is mondanám, hogy minden gyereket el kellene vinni templomba, hogy érezze a tömjénszagot és hallja a pap jellemépítő prédikációit, mint ahogy nekem is ez egy jó emlék.
De ez ma már csak gyermekmese-szint, viszont az ájtatos-nyálas "valláskodás" szerintem nagyon taszító.
Tehát ez két dolog.
Nem kell nyálaskodni, ájtatoskodni ahhoz, hogy a kulturális gyökereinket érezzük. Továbbá a kormány sem szól bele (nem is tudna), hogy valaki mit csinál a hálószobában.
Azt nem szeretjük sokan, ha az arcunkba is tolakodnak egyesek a "belső ügyeikkel", amivel pláne még az iskolákba is betolakodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!