A 90-es években mindenki hitt az asztrológiában Magyarországon?
1-esnek igaza van, én pl. emlékszem rá, hogy onnan szereztem tudomást a transzneműekről, hogy volt róluk egy magyar dokumentumfilm a híradó után ilyen 2000-99 körül, 10 éves voltam és együtt néztük a szüleimmel.
Most mekkora felháborodás lenne egy ilyenre, mind Fidesz oldalról, hogy keresztény-ellenes, libsi fertőt adnak, mérgezik az emberek elméjét, meg a bal oldalról is, hogy X vagy Y dolog ami elhangzott a műsorban nem volt elég polkorrekt ezért cancel-özni kell azonnal.
Volt, aki hitt és volt, aki nem.
Aki hitt az asztrológiában, ugyanúgy, mint most, beállítottsága függvényében választotta meg, melyiket tartsa hihetőnek, ugyanis nem csak egy asztrológiai irányzat van, közülük mindenki kedvére választhat.
A nálunk legáltalánosabbon kívül van, aki a kínai asztrológia híve, no és van, aki keveri, mindig annak hisz, amelyik éppen akkor legjobban tetszik neki.
Korábban nem igazán volt lehetőség ilyesmivel foglalkozni. Azért érzed, hogy "mindenhol" ez jött szembe, mert miután lehullott a vasfüggöny, rengeteg addig idegen dolog áramlott be, amire az emberek rácuppantak.
Pl asztrológia kapcsán, szabaddá vált a könyvkiadás, millió és egy ilyen témájú könyv/sorozat jelent meg, évesben is, általánosban is, az összes jegyről külön is, stb. (Főleg azért, mert ezeket egyszerűbb volt kiadni, mint regényeket.) Hozzáférhető tudás lett, az embereket meg minden érdekelte, mert addig nem volt olyan.
A 1990-es években (meg max a 2000-es években még valamennyire) a Rendszerváltással áramlott be a sok ezoterikus irodalom, tanítás stb. De a hazai szakértők is sokkal jobban megjelenhettek TV-ben, rádióban, magazinokban stb. Egyébként, ami akkoriban megjelent ismeret a spiritualitásról, ezotériáról, az kb. lefedett minden szükségeset. A bevételszerzésen kívül (szinte) semmi értelme az újabb és újabb ezoterikus könyveket kiadni, mert zömmel nem mondanak többet, mint elődeik, de sokszor inkább kevesebbet mondanak. (Egy-két kivétel akad max.)
Az asztrológia témában meg konkrétan tudom, hogyha értelmes könyvet akarsz, akkor azt kizárólag antikváriumokban érdemes keresni (vagy ha van olyan kisebb cég, aki régi asztrológiai könyveket újra kiad, árúsít, akkor ott).
Ettől függetlenül is a 90-es évek Magyarországon nagy spirituális ébredések időszaka volt (lehet, hogy világszerte is, de arra nem látok rá).
Felhoztátok ezt a megosztottság témát:
Nos, 2012-ben nem volt égszakadás, földindulás, DE megkezdődött a Nagy Szétválasztás Kora. Ami 2027-ben ér véget. Most, ebben a 15 évben válnak szét a lelkek aszerint, hogy ki tart az Istennel és ki a Sátánnal (persze ez nem ilyen egyszerű, hogy Isten meg Sátán, de a lényeget megragadja, és itt nincs tere szerintem a bővebb kifejtésre*). Az emberekben tehet ott a megnövekedett belső motiváció a sarkosabb oldalválasztásra- még a legprolibb kérdésekben is. Persze sokkal lényegesebb kérdések mentén történik a Szétválasztás.
*Ha valaki mégis bővebb kifejtésre vágyik, link hozzá:
Ettől függetlenül is a 90-es évek Magyarországon nagy spirituális ébredések időszaka volt (lehet, hogy világszerte is, de arra nem látok rá).
Világszerte. Asztrológusok szerint a Plútó a Skorpióban ezt hozta. Akkor állt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!