Hogyan magyarázzam el neki, hogy nincs igaza?
Valaki azt állítja, hogy nem hisz isten létezésében, mert nem létezik.
Mert tudományosan nem bizonyítható. (ebben egyet értek vele)
Ugyanakkor azt állítja, hogy hisz a reinkarnációban. Azt állítja, hogy ennek van valóságalapja, a keresztények istenének nincsen.
Szorosan hisz a horoszkópokban.
Pl ha egy ember a tigris jegyében születik mondjuk március 8-án akkor ilyen és ilyen lesz a jelleme.
Mert ez tudományosan bizonyított állítólag.
És ezek után azt mondja hogy ő ateista
"hogy rendelkezik a Neptun bolygóhoz köthető analógiák egyikével"
és ahány forrás annyi féle külön sztori
köszönöm, hogy semmi konkrétat nem írtál
Nem, nem annyiféle, jól körülhatárolt jellemzők vannak. Lehet, hogy az egyes források más-más jellemzőket vesznek elő, de ugyanazon mezsgyén haladva.
Azaz a Neptun analógiái ill. jellemzői között egyik hiteles forrásban sem fogsz olyat találni, hogy pl. összeszedettség vagy letisztult látásmód vagy egyértelműség....mert ezek a Merkúr jellemzői, sok más egyébbel együtt.
Nem tudok ilyenekről. Az asztronómia matematikával számolta a bolygók mozgását, erre épültek az asztrológusok és jósok évszázados tapasztalatai és megfigyelései az emberek születési időpontja és jelleme közötti összefüggések kapcsán. Ezek az összefüggések nyilván le vannak írva számos helyen, hiszen oktatják.
Jelen pillanatban így áll a dolog, ennyi áll rendelkezésre. Megdönthetetlen bizonyíték nincs, egyelőre még nem találták meg, de...
...a feldobott labda is csak akkor esik le a földre, ha nem kapod el. De függetlenül attól, hogy elkapod, a gravitáció még létezik.
Szóval, szerintem az asztrológia nem találta még meg azt a tényezőt, ami miatt pontatlan lehet vagy hibás némely elemzés. (Bár én gyanítom, hogy ilyenkor csak a kellő szakértelem hiánya az ok) Hangsúlyozom, hogy itt nem a bulvár magazinok napi horoszkópjára gondolok, hanem a kellő odafigyeléssel kidolgozott radix elemzésekre.
Megj: nem vagyok profi, csak hosszú évek alatt vált szenvedélyemmé az asztrológia, tanulom, kísérletezem, de sosem kutattam bizonyítékok után.
"Nem tudok ilyenekről."
Én sem, szóval miért hiszel benne?
"Az asztronómia matematikával számolta a bolygók mozgását, erre épültek az asztrológusok és jósok évszázados tapasztalatai és megfigyelései az emberek születési időpontja és jelleme közötti összefüggések kapcsán."
Szerintem nem ezt akartad írni.
De kijavítom, mert így értelmetlen.
{Az asztronómia matematikával számolta a bolygók mozgását, erre épültek az asztrológusok évszázados tapasztalatai és megfigyelései.}
Amiről te beszélsz eredetileg az asztrológia.
Köszönöm, nem kell összekeverni a kettőt.
"Ezek az összefüggések nyilván le vannak írva számos helyen, hiszen oktatják."
PL? Előbb is példát kértem, oly sok számos hely van, hogy hirtelen egy linket sem találsz.
"Jelen pillanatban így áll a dolog, ennyi áll rendelkezésre."
Ez így elég kevés.
"Megdönthetetlen bizonyíték nincs, egyelőre még nem találták meg, de..."
Nincsen de.
Nincs bizonyíték és van ellenbizonyíték.
Szóval miről is beszélünk?
"De függetlenül attól, hogy elkapod, a gravitáció még létezik."
Amit lehet mérni és megfigyelni, mint a többi bolygót.
Viszont olyan gyenge és általános jóslása van az asztrológiának, hogy ez inkább vicc kategória.
"Szóval, szerintem az asztrológia nem találta még meg azt a tényezőt, ami miatt pontatlan lehet vagy hibás némely elemzés."
Itt a hiba: Megpróbálsz két különböző dolgot összekötni.
Pár száz év még nem volt elég erre rájönni, akkor nem tudom mit keresünk még.
A tudományos módszerekkel nagyon könnyű felállítani teszteket és a véletlenek kiszűrésére is alkalmas.
Miért nincs egy olyan papír, amely valójában ezzel foglalkozik?
"Hangsúlyozom, hogy itt nem a bulvár magazinok napi horoszkópjára gondolok, hanem a kellő odafigyeléssel kidolgozott radix elemzésekre."
Én meg hangsúlyozom, hogy ugyan az.
HA bárhogyan is jósolni lehetne így vagy csak leírni valakinek a személyét, akkor már régen be lehetne tudományosan mutatni az összefüggést.
Gondolom akik jobban értenek a témákhoz, másra használják a szabadidejüket, minthogy bebizonyítsák az igazukat.
"Megj: nem vagyok profi, csak hosszú évek alatt vált szenvedélyemmé az asztrológia, tanulom, kísérletezem, de sosem kutattam bizonyítékok után."
Igen, mert az értelmes emberhez való dolog, hogy kutass, tanulj és kísérletezz, ennek ellenére nulla a bizonyítékok száma.
Viszont ha kísérletezel, akkor csak kellene, hogy valamilyen bizonyíték legyen, nem? Mit értesz kísérletezés alatt?
Jah és tegyük hozzá, a "nem igazi skót" logikai hibát nem érdemes használni.
Főleg anélkül, hogy leírnád, mi az igazi asztrológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!