Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy nincs igaza?

Figyelt kérdés

Valaki azt állítja, hogy nem hisz isten létezésében, mert nem létezik.

Mert tudományosan nem bizonyítható. (ebben egyet értek vele)

Ugyanakkor azt állítja, hogy hisz a reinkarnációban. Azt állítja, hogy ennek van valóságalapja, a keresztények istenének nincsen.

Szorosan hisz a horoszkópokban.

Pl ha egy ember a tigris jegyében születik mondjuk március 8-án akkor ilyen és ilyen lesz a jelleme.

Mert ez tudományosan bizonyított állítólag.

És ezek után azt mondja hogy ő ateista

2022. szept. 14. 12:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Bocsi, volt aki valamilyen formában a kérdésre válaszolt.

De a legtöbb kommentelő nem.

Én nem a vallást akarom cáfolni, hanem hogy tudományosan bizonyított.

Ennyi

2022. szept. 14. 20:16
 12/27 anonim ***** válasza:

#5- ös voltam és ott tisztán leírtam mi van.

Tudd meg pontosan mi győzte meg és keresd benne a hibát.

2022. szept. 14. 20:17
 13/27 Mojjo ***** válasza:
73%
@10: Ha nem tudod feltenni a kérdést, milyen választ vársz? Most sem derült ki, hogy akkor mi is a kérdés. Szerintem ezt engedd el.
2022. szept. 14. 20:18
 14/27 Mojjo ***** válasza:
77%
@11: Arra meg már a legelején válaszoltam.
2022. szept. 14. 20:19
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy mutassa meg a tudományos cikket, amire hivatkozik!
2022. szept. 14. 20:55
 16/27 anonim ***** válasza:

Egyiknek sincs tudományos alapja. A reinkarnáció és a kereszténység istene is hit kérdése.

Az asztrológia más. Általában azért jönnek be a dolgok (vagyis van valóság alapja) mert általános dolgozat közölnek, amivel kvázi bárki azonosulni tud.

Tudományos magyarázat nem hiszem hogy lenne rá valaha, de mondjuk én is hamarabb elhiszem, hogy a bolygók valamilyen hatással vannak az emberre, minthogy egy felsőbbrendű hatalom teremtette a világot, vagy hogy halálom után ujjászületek egy másik testben.

2022. szept. 14. 22:45
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

Az asztrológia egzakt tudományon (asztronómián) alapul, ami önmagában is cáfolja, hogy véletlen találgatásokra épülő humbuk volna.

Az 1-es által belinkelt cikk egy röhej. Tudjuk, hogy a tudomány mindent bebizonyít, amit be akar, mert mindig egyes dolgokat kiragadva vizsgálódik.

2022. szept. 15. 15:01
 18/27 anonim ***** válasza:

Legyél olyan szíves és kösd össze nekünk a bolygók mozgását a horoszkópokkal.

Ha már egy tudományon alapul, akkor szeretném tudni.

2022. szept. 16. 00:07
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod, hogy nincs tudományosan bizonyítva valami?

Onnan, hogy emberek HISZNEK benne, nem pedig TUDJÁK.

Abban nem kell hinni, hogy a kutya ugat, nem pedig nyerít. Ez tény, hiszen tudományosan bizonyítva van. (máramennyire ilyen alapvetéseket lehet bizonyításnak tekinteni, de odamész, meghallgatod oszt kész). Ilyen odlogban sneki nem hisz, mert tudja.

Abban viszont, hogy a sárkány milyen hangot ad ki, abban már csak hinni lehet, hiszen senki nem tudta eddig bizonyítani.

Szóval ha legközelebb azt mondja valaki, hogy "én ebben hiszek, mert tudományosan bizonyítva van" akkor nevesd ki. A kovalens kötésben sem hisznek az emberek, pedig ugyanúgy nem látják a legtöbben. Ha tényleg bizonyítva lenne, nem azt mondaná, hogy hisz benne, hanem hogy érti és tudja.

2022. szept. 16. 00:17
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

Ha pl. egy képletben a Neptunusz az Asc-n áll, akkor az illető 100%, hogy rendelkezik a Neptun bolygóhoz köthető analógiák egyikével. (Mindegyik bolygónak van jónéhány, s ezek évszázados megfigyeléseken (ismétlődéseken) alapulnak )

A mellényúlás csak a születési képlet hiányos vagy helytelen kiértékelésében köszönhet vissza: amikor az elemző nem vesz észre valamilyen összefüggést és/vagy téves úton indul el az analógiák között.

2022. okt. 16. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!