Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Akinek meggyozodese, h a...

Akinek meggyozodese, h a horoszkop fontos sorvezeto az eleteben, milyen szemelyes tapasztalatokra alapozza ezt?

Figyelt kérdés
Mondanal par konkret peldat, amikor segitett eligazodni / jo dontest hozni az eletben az, h figyeled es elemzed masok horoszkopjat (es a sajatodat is)?
2022. febr. 2. 13:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"A nacizmus epp olyan feligazsagokra epult, mint amilyenekkel te operalsz."

Nem, a nácizmus színtiszta hülyeségre épült, az emberek abszurd gondolkodására. Sem a fajelméletnek, sem a zsidók miatti romló életszínvonalnak nincs alapja. A zsidók a 2. VH idején kevesebb, mint 1%-át tették ki a német társadalomnak és akkora vagyonnal sem rendelkeztek, mint azt az emberek hitték (ezt támasztotta alá a "zsidóadó" becenévre hallgató adófajta, amellyel a gazdag zsidóságból akartak nagy állami bevételekre szert tenni, és persze nem eredményezett olyan nagy állami bevételeket, mint a közhiedelem gondolta).

"Ezen rugozva azt allitani, h a horoszkophivok veszelyesek a tarsadalomra egyszeruen szelsoseges."

Nem kizárólag a horoszkóp veszélyes, hanem az irracionális, eszement gondolkodás. Ennek a horoszkóp nyilván csak egy része, egyetértünk, hogy vannak ennél égetőbb problémák is. Azonban ha elfogadjuk a horoszkóp létét minden tudományos kutatás ellenére, amelyek kizárták az ilyen jellegű összefüggéseket, akkor azt támogatjuk, hogy elforduljunk a tudománytól. Ennek pedig már súlyos következményei lehetnek, sőt, jelenleg is vannak. Ezért írtam másik példának a fényevő családot, amely halálos áldozatokkal járt.

"Amugy epp a tudosok bizonyitottak, h a korabbi nezetekkel ellentetben megsem jo kizarni a donteshozatalbol az erzelmeket es szintisztan racionalis alapon donteni."

Mutatnál nekem erről forrást? Csak azért, mert amit leírsz, az egyszerűen tele van nem tudományos megfogalmazásokkal. "mégsem jó kizárni az érzelmeket" - mi az, hogy mégsem jó? Mi az, hogy jó? Milyen szempontból jó?

Lehet, hogy csak a te megfogalmazásod pontatlan, de ezek nem tárgyilagos dolgok, hogy valami jó, vagy nem jó, így ez nem is lehet kutatási eredmény.

"ha nem ereznem azt, h demagog es manipulativ modon csusztat, amikor azt mondod, h az, h vki elpusztitja a masikat egy gazkamraban egy lapon emlitheto azzal, ha nem ad ki neki egy lakast."

Vagy az én megfogalmazásommal van gond, vagy a te értelmezéseddel. Kérlek, írd már le, hogy hol írtam olyat, hogy ez a két dolog ugyanaz lenne! Természetesen nyitott vagyok arra is, hogy én fogalmaztam meg valamit félreérthetően, ezért szeretném, ha ezt idéznéd tőlem, hogy korrigálni tudjam, amennyiben ez a helyzet áll fenn.

2022. febr. 6. 10:35
 22/22 A kérdező kommentje:

21.

Évekkel ezelőtt olvastam, nem állok neki előkeesni a forrást, mert akár egy órába is telhet, mire megtalálom.

Úgy érzem, mindent elmondtam, amit erről gondolok, most már csak parttalan vitát tudnék folytatni veled sok-sok önismételgetéssel. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt jó veled vitatkozni. Csak annyit, h eljutottunk a falig. Szép napot.

2022. febr. 9. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!