Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Akinek meggyozodese, h a...

Akinek meggyozodese, h a horoszkop fontos sorvezeto az eleteben, milyen szemelyes tapasztalatokra alapozza ezt?

Figyelt kérdés
Mondanal par konkret peldat, amikor segitett eligazodni / jo dontest hozni az eletben az, h figyeled es elemzed masok horoszkopjat (es a sajatodat is)?
2022. febr. 2. 13:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Aha, de ha szerinted ez hülyeség....akkor miért olvasgatsz-írkálsz az asztrológia rovatba?"

Tipikus reakció, amikor nem tudsz érdemben reagálni a leírtakra. Mégis miért ne írhatnék ide? Lehet, hogy akad olyan ezotériára nyitott, de logikus gondolkodásra képes ember, aki elolvassa ezt a kutatást és belátja, hogy teljesen megalapozatlan az asztrológiába vetett hit. Ha ez így történik, már megérte írnom, hisz logikus gondolkodás irányába terelem egy ember nyitottságát.

Hozzáteszem, ebben az esetben neked is az lett volna a megfelelő reakció, hogy legalább elgondolkodsz azon, hogy a hitedet valójában semmi nem alapozza meg, az ellentétére viszont akad bizonyítás, de te sértődötten kikéred magadnak, hogy olyan ember is hozzászól a témához, aki nem ért egyet veled.

2022. febr. 5. 12:05
 12/22 A kérdező kommentje:

Bálvány, Taknyos Varjú: nem is hinnétek, hogy mennyien "hisznek" a horoszkópokban. Személyesen is imerek orvosokat, mérnőköket, klinkai szakpszichológust (csak azért őket emelem ki, mert a tudomány területén tevékenykednek), akik rákeresenek a megismert ember horoszkópjára, és minden létező dolgot elolvasnak róluk. Már csak ezért is érdemes foglalkozni azzal, hogy "marhaság" vagy nem, egy sor emberrel találkozunk, akinek ez szempont a megítélésünknél. Ahogy a fenti válaszok is mutatják.

Volt olyan kollégám, aki az első munkahtán ebéd közben végigkérdezte az asztaltársaságban ülők napjegyét és éles, előítéletes állítást fogalmazott meg az egyikkel kapcsolatban. Hogy 2022-ben vagy egy ideális világban ez nem fordulhat elő? A világ nem ideális, és bizony, hogy előfordul. Hogy van-e benne valami vagy sem, én nem tudom eldönteni, bár én inkább a pszichológia alapú személyiségteszteket gondolom mérvadónak, azt sosem tudod meg a környezetedben élők tekintetében. Ez meg széles körben elérhető.

2022. febr. 5. 20:20
 13/22 anonim ***** válasza:

"nem is hinnétek, hogy mennyien "hisznek" a horoszkópokban. Személyesen is imerek orvosokat, mérnőköket, klinkai szakpszichológust (csak azért őket emelem ki, mert a tudomány területén tevékenykednek)"

Ez minden hitre igaz és hozzáteszem, ez önmagában semmit nem bizonyít. Nagyon sokan hisznek a keresztény vallásban is, nagyon sokan az iszlámban és szintén nagyon sokan a buddhizmusban. Természetesen, mivel ezek tanai egymást kizárók, mindhárom nem lehet igaz, tehát az, hogy valamiben sokan hisznek, semmit nem bizonyít. (Tudom, hogy te sem ezt írtad, csak kiegészítésképp leírtam).

"A világ nem ideális, és bizony, hogy előfordul."

Világos, ettől még abszurd marad. Néhány évvel ezelőtt az is előfordult, hogy emberek gyereke meghalt, mert a család fényevő lett, sőt, ma is előfordulnak hasonlóan abszurd dolgok, ettől még ez baromság marad.

"Hogy van-e benne valami vagy sem, én nem tudom eldönteni"

Én a kutatásokra és azok eredményeire hallgatok, mert ezek mérvadók. Ezek pedig egyértelmű kimenetelt mutattak az asztrológia hiteltelenségével kapcsolatban. Tehát azon kívül, hogy sokan hisznek benne, semmi nem támasztja alá. Az pedig, hogy sokan hisznek benne, mint az első bekezdésben írtam, nem támaszt alá semmit.

2022. febr. 5. 20:30
 14/22 A kérdező kommentje:

16.

oké. de a kérdés az volt, h aki hisz benne, hogyan alkalmazza az életében. erre jöttek válaszok (amúgy hasznosak meg érdekesek). Az, hogy a horoszkóp alkalmazásának mikéntje kiakaszt téged, egyéni problémád, ettől ők még így járnak el. Amúgy ugyanolyan szubjektív, mint bármely impulzív döntés. Amikor valaki azért nem neked ad ki egy lakást, mert emlékezteti az arcod az első szerelmére, aki csúnyán átvágta a palánkon, vagy egy pocsék főnökének ugyanolyan volt a mosolya, mint neked, arról te ugyanúgy nem tehetsz, mint arról, hogy Kosnak születtél. Az emberi döntésekben egy sor irracionális, szubjektív tényező van, amit te leendő bérlóként (hogy a példánál maradjak) nem tudsz befolyásolni. Hogy ez most épp a horoszkóp vagy tök más, nem mindegy valahol?

2022. febr. 5. 22:16
 15/22 anonim ***** válasza:

"Az, hogy a horoszkóp alkalmazásának mikéntje kiakaszt téged, egyéni problémád, ettől ők még így járnak el."

Nem, ez társadalmi probléma. A fényevő, vagy a fanatikus iszlamisták talán egyéni problémát jelentenek?

"Amikor valaki azért nem neked ad ki egy lakást, mert emlékezteti az arcod az első szerelmére"

Igen, az sem logikus, nem is korrekt és nem is pozitív, önmagàban az is épp elég baj. Ha ezt asztrológiával keverjük, ezt a problémát nem megoldjuk, hanem elmélyítjük.

"Hogy ez most épp a horoszkóp vagy tök más, nem mindegy valahol?"

Az, hogy mi a logikátlanság tárgya, voltaképp mindegy. De mint azt korábban írtam, ha az asztrológiát bevonjuk a döntéshozatalba, azzal csak növeljük az irracionális dolgok számát.

2022. febr. 5. 22:22
 16/22 A kérdező kommentje:
A fanatikus iszlamizmus és a fényevés emberéleteket követelhet. A "horoszkóphívés" nem. Abba azért nem halsz bele, ha valaki nem adja ki az albiját, mert Kos vagy. Hogy szerinted igazságtalan. Valahol igen. De minden ember szubjektív, minden döntésbe elegyednek irracionális tényezők, ez kiirthatatlan. Én mondjuk olyan világban sem szeretnék élni, ahol minden észszerű, tudományos és racionális alapon dől el. Amúgy kb eldönthetetlen, hogy kiből válik majd jó bérlő. lehet hogy abban a pillanatban Jakab ideálisnak tűnik, de később elveszíti a munkáját és már nem fizetőképes vagy lesz egy sárkány csaja, aki rossz irányba befolyásolja, és minden apróságba belekötnek majd. Sose tudhatod. Ezért valahogy dönteni kell. Feldobhatna egy érmét is az ingatlanos. D ő nem ebben hisz, hanem a horoszkópokban. Mondjuk az érdekelne, hogy mit tesz, ha a horoszkóp szerint választ és végül befürdik egy Szűzzel.
2022. febr. 5. 22:52
 17/22 anonim ***** válasza:

"A fanatikus iszlamizmus és a fényevés emberéleteket követelhet. A "horoszkóphívés" nem."

Ezt nem tudhatod. Nézd meg ez a szerencsétlen hozzászólásait, nála előfordulhat, hogy valaki azért nem kap lakást, mert kosnak született oroszlán helyett.

"Én mondjuk olyan világban sem szeretnék élni, ahol minden észszerű, tudományos és racionális alapon dől el."

Miért nem? A történelem legmocskosabb háborúit megúsztuk volna. Sosem lettek volna ilyen abszurd tàrsadalmi különbségek, sosem lett volna holokauszt, sosem tekintették volna a feketéket nem emberi lényeknek, stb.

2022. febr. 6. 06:45
 18/22 Bálvány ***** válasza:

Ezt a sötétséget! Te aztán ki vagy művelve történelemből.

A náci fajelméleteket nem fehér köpenyes tudosók dolgozták ki? Dr.-i fokozatuk volt és könyveket írtak abból, hogy az árja fajbelieknek mennyire más az orruk mint a zsidóknak.

Ennek szellemében írtottak ki népcsoportokat. (A fajelméletnek más országokban is voltak hívei.)

Akkor ez nem a logika és tudomány nevében történt? Ők szerinted nem jó tudósok voltak?

Ha a németek győznek a háborúban, akkor most a fajelmélet logikáját dicsőitenéd és az iskolában felmondanád mint az 1x1-et.

Te akarod eldönteni, mi a tudomány és logika? Ha-ha..

A kis tudósaid most vonalzóval és statisztikával nem tudtak megmérni valamit, amire vonatkozóan 10 ezer éves (kontinenseken átívelő) megfigyelés van és akkor te kijelented hogy hülyeség? Talán mert nem olyan

egyszerűen működik és használható mint a villanykapcsoló?

2022. febr. 6. 08:59
 19/22 anonim ***** válasza:

"Ezt a sötétséget! Te aztán ki vagy művelve történelemből.

A náci fajelméleteket nem fehér köpenyes tudosók dolgozták ki?"

Bár én nem állítom, hogy sötét vagy, mert nem szeretnék ilyen szintre süllyedni vitakultúra terén, a történelmi ismereteid meglehetősen hézagosak. Az antiszemitizmus ugyanis nem a nácik által létrehozott fogalom volt, a társadalomban már Hitler hatalomra kerülése előtt jelen volt, ő pedig kihasználva ezt a társadalmi logikátlanságot, felhasználta ezt a politikájához és a modern kori történelem legvisszataszítóbb politikáját vitte véghez.

Ez csak egyetlen példa ugyan, de jól tükrözi mi történik, ha a társadalom agyatlanul gondolkodik. Megnyugtatlak, ha nagy társadalmi igény lenne az asztrológia erőszakos terjesztésére, akkor akadna olyan párt is, aki ezt bevonná akár az oktatásba is...

"Akkor ez nem a logika és tudomány nevében történt? Ők szerinted nem jó tudósok voltak?"

Tekintve, hogy politikai nyomásra dolgoztak, nem, nem jó tudósok voltak. Ha te pedig összemosod a jelenkori tudományt a náci idők tudományos munkáival, ismét csak azt tudom mondani, hogy a történelmi hiányosságaid miatt nem látod a különbséget.

"Te akarod eldönteni, mi a tudomány és logika? Ha-ha.."

Hol állítottam én ilyen? Én nem a saját kutatásaimra hivatkoztam, hanem tudományos kutatásokra. Nem én végeztem el őket, nem én állapítottam meg, hogy az emberek személyisége és az asztrológia közt az égvilágon semmi összefüggés nincs. Ezt olyan emberek csinálták, akik valószínűleg mindkettőnknél okosabbak.

"A kis tudósaid most vonalzóval és statisztikával nem tudtak megmérni valamit"

Azt hiszem, ez a reakció mindennél jobban bizonyítja az ostobaságot. Nem téged minősítelek, de ez a reakció tényleg döbbenetes. Arról beszélünk, mi a tudomány álláspontja az asztrológiával kapcsolatban, és mivel a kutatások nem olyan eredményt hoztak, ami alátámasztaná az elképzeléseidet, ilyen stílusban reagálsz: "A kis tudósaid". Ez a fajta reakció csak még komolytalanná teszi a mondandódat.

2022. febr. 6. 09:18
 20/22 A kérdező kommentje:

17.

A nacizmus epp olyan feligazsagokra epult, mint amilyenekkel te operalsz. Senki nem hal bele abba, ha nem berelhet ki egy lakast. Majd kiberel egy masikat. Ezen rugozva azt allitani, h a horoszkophivok veszelyesek a tarsadalomra egyszeruen szelsoseges. A tudosaid megmosolyognak, h egy a tarsadalom egy csoportja ilyen komoly tamadasokat valt ki beloled. Az, h vki hisz a horoszkopban, nem kovetel embereleteket. Pont. Nevetseges mast allitani.

Amugy epp a tudosok bizonyitottak, h a korabbi nezetekkel ellentetben megsem jo kizarni a donteshozatalbol az erzelmeket es szintisztan racionalis alapon donteni.

Meg egyet is ertenek veled, ha nem ereznem azt, h demagog es manipulativ modon csusztat, amikor azt mondod, h az, h vki elpusztitja a masikat egy gazkamraban egy lapon emlitheto azzal, ha nem ad ki neki egy lakast. Na ne mar.

2022. febr. 6. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!