Van bármi különbség az asztrológia, és a rasszizmus között?
Csak mert én nem látok.
Valakit nem önmaga okán besorolni, hanem egy tőle független rendszer szerint osztályozni, tulajdonságokkal felruházni roppant erkölcstelen, és undorító szokás.
Ezen kívül baromi mechanikus és lelketlen világkép azt hinni, hogy a személyiségünk alapjai a születésünk pontos idejétől és helyétől függ.
Igen van különbség.
De valóban van pár ember aki már már rasszizmus jeleit mutatja egy két jegy felé.
Az egész mögött a karma hitvilága áll. Arról szól, hogy nem csak az életed során átélt események formálnak téged, hanem valamivel születsz is. A korábbi életek tapasztalatai alapján készítesz magadnak egy tervet erre az életre. Ez a születési horoszkóp. Nem tudom, hogy ez hol rasszizmus. Egyszerűen ez egy hit alapú dolog. Valaki hisz benne, valaki meg nem. Pont hogy az egész arról szól, hogy mindenki egyedi, mert mindenkinek más a karmája. Az asztrológia csak segíti az egyéniségünket vizuálissá tenni, annak, akinek erre van szüksége.
Ami a magazinokban van, azt ne nevezzük asztrológiának. Az bulvármédia. Semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak néhány fogalmat elloptak az asztrológiától, hogy pénzt csináljanak belőle.
Szerintem te arra gondolsz, amikor pl. valakire azt mondják, hogy ő egy mérleg. Az nem asztrológia. Az a bulvármédia hatása, ami valóban káros. Ha erre gondolsz, akkor egyet értek, hiszen az általánosítás, ami szembe megy az asztrológia értékeivel.
Az asztrológia nem hív senkit egy jegynek. Nem véletlenül tanuljuk 4 évig ezt a szakmát. Ez az egész sokkal bonyolultabb és szubjektívebb, mint azt a legtöbb ember gondolja.
Javaslom hogy nézz utána először a rassz szónak, utána a rasszizmusnak.
Semmi köze az asztrológiához.
A kettőt nem értem hogy sikerült összehozni?
Az asztrológia nem meghatároz vagy előre determinál hanem jelöl. (Es nem megjelöl vagy felcímkéz!!!)
Kicsit olvass jobban utána. Nem csak a napjegyet nézik, hanem a nap mellett még vagy 9 égitestet, amelyek mindegyike lehet 12 féle jegyben, 12 féle házban.
Ez kicsit összetettebb és bonyolultabb, mint a bulvárasztrológia, meg amit teletext ír.
Az asztrológiát inkább eszköznek mondanám. Az teszi azzá ami, ahogyan és amire használják.
Ha második vh-ban lelőnek vkit, akkor nem a puska lesz rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!