Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Mégis miért hisz annyi ember...

Mégis miért hisz annyi ember a horoszkópban a fiatalabbak közül is?

Figyelt kérdés
Basszus azt hittem, ezen már rég túllépett az emberiség, és esetleg pár tanulatlan nyugdíjas hiszi el. Erre letöltöttem a tiktokot, és minden második videó erről a baromságról szól. Először azt hittem, csak viccelnek, de full komolyan gondolja mindenki

2021. ápr. 20. 17:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszek benne, de ha választani kell, akkor inkább a csillagok állásában hiszek mint pl Istenben. És nézd meg, mégis mennyi hívő ember van a világon. :)
2021. ápr. 20. 17:33
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Egyiket se hiszem el. A csillagok nem miattunk vannak az égen.
2021. ápr. 20. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Én ugyan hiszek az asztrológiában, mert szerintem van benne igazság, de én is nagyon durván meglepődtem, hogy tiktokon is, meg mindenhol, a csapból is a horoszkópok folynak, de ez is csak egy trend, ami el fog múlni.
2021. ápr. 20. 18:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én pl azért hiszek benne, mert megnéztem a teljes születési ábrámat (ami nem csak abból áll hogy valaki szűz, rák, stb napjegyű) és minden értelmet nyert. Megértettem milyen energiák hatnak rám, és hogy miért van harc bennem.

Ha csak a bulvár horoszkóp részét nézzük, tényleg hülyeség, de ha elmélyülünk benne, rájövünk, hogy egy útmutató a bennünk lévő energiákhoz, és megmutatja hogyan tudjuk kimaxolni azokat.

2021. ápr. 20. 18:25
 5/11 anonim ***** válasza:
19%

Nem azokat minősítem akik hisznek benne, csak egy konkrét történetet mondanék el, egy konkrét embertől:

Van egy barátnőm, kicsit naiv, kicsit butácska, de egy csupa szív, jóindulatú ember, más rosszat ha akarnék sem tudnék rá mondani. Nagyjából egy évvel ezelőtt elment egy jósnőhöz, aki (állítása szerint, én nem értek hozzá): nagy hírű a szakmában és elismert. Épp gondok voltak a kapcsolatában, de ő nem az a szakítok első szóra vagy félrelépek típusú csaj, szerette, tisztelte a párját szóval mind tudtuk, hogy ez csak egy hullámvölgy, hát így is kezeltük. Visszatérve a jósnőhöz, azt mondta neki, a párja az igazi, de ez egy hosszú hullámvölgy lesz, féléves, közben egy harmadik féllel oldaláról, amin muszáj átesni a kapcsolatnak, hogy az örökre szóljon. Amint hazaért csak kötekedni tudott, de komolyan, tényleg csodálom, hogy a srác kibírta mellette, semmi nem volt jó bármit csinált a barátja, tipikus van rajta sapka-nincs rajta sapka esete. Közben pedig állandóan ki akart kezdeni mindenkivel, aki szembejött. Végül összejött neki, randizgatni kezdett egy sráccal, tűpontosan félévre ara, hogy otthon a problémák kezdődtek, amikor is szakított vele, kibékült a sráccal és az ő nézőpontjában megmentette a kapcsolatot.

Igaz, ez nem horoszkóp, de a tematika ugyanaz, a horoszkóp mondd valamit és annak aki hinni akar benne még könnyebb dolga is van, mint a barátnőmnek, hiszen a horoszkóp jellemzően kis időintervallumra szól, mint egy nap vagy egy hét, és messze nem ilyen konkrét mint egy jóslat, így jóval könnyebb a jóslatra igazítani ezt az időszakot. Rossz napod lesz, elhiszi, majd bár ő ebben nincs tudtában, mindenben rosszat, a kákán is csomón keresnek, stb. stb. Ez ad egy olyan érzetet, hogy úraik az életüknek, hiszen őket nem érheti meglepetés, már reggel tudják mi fog történni estig.

Ő egy bika?Akkor nyilván elviselhetetlenen, makacs jegy nincs mit tenni, ő nem tehet róla, tehet bármit ilyen marad, mert ilyen csillag alatt született. (Nem tudom milyenek a bikák, a hasamra csaptam.) Ebből mi következik? Rengeteg felelősséget segít a horoszkóp lesöpörni a vállról, hiszen a jellemfejlődés csak egy bizonyos szintig lehetséges, van ami már eldőlt a születés pillanatában így tenni sem kell érte.

2021. ápr. 20. 18:29
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

5-ös,

Az asztrológia alatt ne a bulvár horoszkópra gondolj ami megmondja a napod, heted stb, mert az bullshit tényleg. Egy embert nem csak a napjegye ad ki. Pont hogy a jellemfejlődésre sarkall, mert megtudod milyen jegyek energiái határoznak meg téged és hogy hogyan tudod ezt kimaxolni. Ez csak egy eszköz lehet az önismeretre, de nem arra, hogy legyen mi mögé takarózni.

A jóslás nem tudom hogy jön ide, nem ugyanaz a kettő.

2021. ápr. 20. 18:37
 7/11 anonim ***** válasza:
37%
5. Pont így látom. Jóslás, horoszkóp olyan mint egy gondolatvírus ami befolyásolhatja az éltet akár negatív irányba is. Ezért soha nem jósoltatnék önmagamnak ill. horoszkópot is hanyagolom.
2021. ápr. 20. 18:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Akik azért hisznek benne, mert passzol, azoknak megsúgom, hogy direkt úgy írják meg, hogy a nagy része passzoljon, és úgy érezd mintha pont neked írták volna. Pl: Amit nem bírsz elviselni: igazságtalanság. Nagyapám újságíró volt, és amikor hiányzott a jósnő, ők írták röhögve a kollégáival a horoszkópokat, szóval erről ennyit. Az ún. komolyabb, mélyebb horoszkópok is arra épülnek, amit korábban írtam, csak sokkal profibban kivitelezve.
2021. ápr. 20. 20:05
 9/11 A kérdező kommentje:
6-os te pedig hidd el, a jellemfejlődést nem a horoszkóp alapján kell véghez vinni
2021. ápr. 20. 20:06
 10/11 anonim ***** válasza:
58%
Elhiszem, annyit mondtam csak, hogy jó eszköz hozzá:)
2021. ápr. 20. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!