Akik tudnak tudatosan álmodni, azok minden este képesek rá?
Én meglehetősen ritkán álmodom (legalább is ritkán emlékszem rá hirtelen felébredés, vagy reggel felkelés után), viszont gyakori, hogy álom közben rájövök, hogy álmodom.
Az Eredet c. film elég hasznos tud lenni ilyen téren, bár nekem is nagyjából 1-2 éve van ez (25 éves vagyok), hogy rájövök, hogy csak egy álom az egész.
Nem tudom azóta sem, hogy min múlik, hogy tudat alatt elkezdesz gondolkozni magán az álmon, vagy ki tudja, milyen folyamatok zajlanak le, de a filmben is említik, hogy van néhány dolog, amiről ki tudod deríteni, illetve rá tudsz jönni, hogy ez csak álom.
A legegyszerűbb dolog az, hogy "elgondolkozol" azon, hogy hogyan is kerültél oda, ahol vagy, azokkal akikkel vagy. Maga a helyszín, az emberek, a környezet, stb. Ismerős e a hely, mármint, nyilván ismerős, mert az agyad valami alapján kreálta, vagy felidézte a helyszínt, de a lényeg, hogy van e reális alapja annak, hogy ott vagy, azok, akikkel vagy, ők ott lehetnek e, stb.
Az, hogy egy adott este úgy feküdj le, hogy na, most azt álmodom, amit szeretnék, szerintem nincs, ennyire tudatosan befolyásolni nem hiszem, hogy lehetne a dolgot, inkább csak az álom közben jöhetsz rá a tényre, hogy álmodsz, és utána tudod úgymond befolyásolni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!