Miért álmodtam ezt? Megálmodtam egy percet a jövőmből
Egy egyszerű jelenet volt:
Éppen filmet készülünk nézni és osztálytársam próbálja minél "hatásosabban" behúzni a függönyöket, hogy minél kevesebb fény jusson be, bár az álmomban kicsit homályos volt de a fényviszonyok is ahogyan néha világosabb néha nem pontosan ugyan úgy volt az álmomban mint a valoeletben (tegnap álmodtam ma történt) egy pillanatra úgy éreztem mintha az álom és a való "világ" között ingadoznak picit szedültem is és homályosodott a kép nem tudom mennyi idő múlva de rájöttem erre az egészre és felfogtam a helyzeteket szinte csak egy pillanatnak tűnt de mintha annál sokkal tovább tartott volna ez a jelenet, iszonyatosan részletes volt stb...volt már olyan álmom kisebb koromban hogy amikor éppen születtem megálmodták ahogyan felszerelik a csapot (igen ezt lényegtelen dolgok) szóval már kétszer volt, de nem értem miért csak jelenetek miért csak homályosan (mert álom oké de na...)
Másnak is volt ilyesmi?
Nektek mi volt és miért lehet ez?
Nem gondolok természetfeletti erőkre meg mittomén csak mások véleménye is érdekelne :)
Szép estét mindenkinek!
(Vagy napot)
Én nekem pontosan ugyan ez volt. A részleteket is belevéve, a redőny a film a haverok.
Esetleg ti nem füveztetek közbe?
Velem is előfordult hasonló többször is.
Miután felébredtem nem emlékeztem az álmomra és pár napig nem történt semmi, majd kb. fél hétre rá, amikor a héven utaztam akaratlanul is odafigyeltem egy bezsélgetésre. Ahogy felnéztem a két beszélgetőre megakadt a szemem a lábukon és pontosan tudtam, hogy láttam már ezt valahol, majd az egyik megszólalt és valami olyasmit mondott, hogy: - talán azért van, mert - és ebben a pillanatban tudtam, hogy mik lesznek a következő szavai. Talán azért van, mert nem bízik meg teljesen benned. Abszolút jelentéktelen, nem is láttam utána egyiküket se, mégis pontosan tudtam mikor álmodtam ezt és abban a pillanatban azt is tudtam, hogy mit fog mondani.
Máskor is történt hasonló, de az nem maradt meg ennyire bennem.
#1 nem...
#2 köszönöm :)
Szia Kérdező!
Nagyon érdekes a kérdésed, kicsit meglepődtem rajta.
Már három éve foglalkozok álmok elemzésével. Pszichológiai nézőpontból, nem az álmoskönyvek, vagy spiritalizmus nézőpontjából vizsgálom az álmokat.
"Másnak is volt ilyesmi?"
Az emberek kis részének vannak ilyen álmaik, mint neked volt. Gyakoribb amikor egy leendő történést, akár a világ másik oldalán álmodnak meg. Csak az álmodók nem tudják megérteni az álmukat, így nem is tudják, hogy a jövőt álmodták meg. Az ismertebb példák közé tartozik a szeptember 11.-ei ikertornyok elleni repülőgépes támadás. 11. után sok ember megértette, hogy amikor azt álmodta, hogy repülőgépek belerepülnek egy felhőkarcolóba és az kigyullad, nem egy buta álom volt, hanem egy eseményt jelzett előre. De francia országi terror támadások előtt is sokan megálmodták. Elemeztem ilyen ember álmát is. Onnan tudod felismerni, hogy egy álmod nem a te életeddel kapcsolatos, hogy ébredés után van egy "megérzésed", hogy a jövőt álmodtad meg. Ezt nem tudom elmagyarázni. Egy másik feltűnő dolog, hogy ha egy álom a te életeddel kapcsolatos a saját szemeden át, a salyát szemszögedből látod az álmomban a történéseket. De, ha nem a te életeddel kapcsolatos az álmod, akkor olyan szemszögből látod mint egy filmet néznél, mintha te lennél a kamera. Valamint az ilyen álmokban az érzések is sokkal intenzívebbek, ezt is érzed, nem lehet szavakkal elmagyarázni.
"Nektek mi volt és miért lehet ez?"
Sokan azt hiszik, hogy tudják, hogy miért van, de logikus, hihető magyarázatot még nem halottam. Az ilyen álmok célja, hogy megóvja az embereket a jövőben megtörténendő dolgoktól, lehetőséget ad, hogy elkerüljenek az emberek nagyon rossz dolgokat. De a te álmodnak más volt a célja. Figyelem felkeltés, hogy felkeltse a figyelmed. Ezután az álom után sokkal jobban fogsz foglalkozni az álmaiddal, sokkal többet fogsz gondolkozni rajtuk ;) Valamint az én figyelmemet is felkeltette az álmod :)
"Nem gondolok természetfeletti erőkre meg mittomén csak mások véleménye is érdekelne :)"
Mindenre van logikus magyarázat, csak sokszor nem vagyunk a birtokába a megértéshez szükséges információknak. Akik keveset tanultak általában természetfeletti erőkkel magyarázzák az ilyen álmokat és hasonló dolgokat. Akik nagyon sokat tanultak azok sajnos általában a véletlennel, vagy nem logikus magyarázatokkal magyarázzák meg. Tisztelet a kevés kivételnek! Én inkáb azt mondom, jelen pillanat beli tudásom szerint nem tudom a magyarázat rá.
"volt már olyan álmom kisebb koromban hogy amikor éppen születtem megálmodták ahogyan felszerelik a csapot (igen ezt lényegtelen dolgok) szóval már kétszer volt, de nem értem miért csak jelenetek miért csak homályosan"
Kérdező ez nem egyértelmű fogalmazás nekem, kérlek magyarázd el. Amit nem értek: Már álmodtál arról, hogy amikor megszülettél, megálmodták, hogy felszerelik a csapot. Ezt le tudtad ellenőrizni, hogy amikor születtél valaki (szerintem anyukád) megálmodta, hogy felszerelik a csapot? Mikor álmodtad ezt? Kicsit összezavart, szokatlanul összetett, hogy a te álmodban megálmodtad, hogy valaki megálmodja amikor te születtél, hogy felszerelik a csapot (ez meg is történt)
Legyen szép a napod!
Köszönöm utolsó a részletes választ a jelentése amit neme ertettel:
5 éves koromban megálmodtam a saját szemszögemből azt ahogyan felszerelnek egy csapot a fürdőszobába, 5 éves voltam akkor az álmomban is annyi voltam ezt éreztem, elmondtam anyukámnak sok évvel később, majd azt mondta, ez megtörtént tényleg pontosan arra a helyre szerelték fel azt a csapot, de azt nem láthattam, mert olyankor anyukám kórházban volt, és olyankor szült meg engem, olyankor amikor megalmodtam már le volt szerelve de már láttam, azt a csapot, azóta már más helyen van (remélem érthető, ez csak mellékes infó volt) a csap színén kívül minden ugyanolyan volt, szóval egyszerűenmar megálmodtam egy valós esetet a múltból, most megalmodtam a jövőt remélem érthető volt.
Neked is szép napot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!