Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért ébredek néha arra, hogy...

Miért ébredek néha arra, hogy a nevemen szólítanak, a nevemet kiabálják?

Figyelt kérdés

2018. aug. 8. 01:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én egyszer azt álmodtam, hogy anyám ordított, és arra ébredtem fel, aztán kicsivel később kimentem a konyhába, és megkérdeztem, hogy miért ordított, de állítólag nem ordított , meg öcsém is ezt tanúsította, szóval csak álmodtam. Amúgy lehet, hogy tényleg kifinomultabbak az érzékeid pl vagy valami és akkor jobban érzékeled pl a szellemvilágot. Vagy pl lehet akár az őrangyalod is, ha kedves hang.
2018. aug. 8. 23:34
 12/16 anonim válasza:
Ez egy létezo alvászavar, úgy hivják, hogy hipnagógia [link]
2018. aug. 11. 00:50
 13/16 Franz Müller válasza:
Mikor dolgozni kezdtem, édesanyám reggelente beszólt halkan a nevemet mondva, hogy kész a reggeli kávé. Miután meghalt, évekig hallottam reggelente a hangját, hogy a nevemmel ébresztett. Csak sajnos már kávé nem volt.
2018. aug. 11. 08:06
 14/16 Meton ***** válasza:

Általában ha valakinek a hangját hallod, akkor az a valaki is a közelben van. Én is voltam úgy, hogy hallottam valakinek a hangját, de azt már nem, hogy 2 másodperccel később becsukta maga után az ajtót. Mire magamhoz tértem, már nem tudtam, hogy álmodtam-e.

Egyszer megjártam, mert azt hittem, képzelődtem és visszaaludtam. De ha azt halljátok, hogy ég a ház, valaki az arcodba kiabál, akkor ne azon gondolkodjatok, hogy biztos képzelődtök. Jó, az én esetemben nem a ház égett, de valami hasonló történt. Kaptam is a fejemre, hogy kimaradtam a buliból.

Amúgy az agy képes bármelyik érzékszervünket becsapni, vagyis érezhetünk szagokat, hallhatunk hangokat és láthatunk dolgokat, amik nincsenek. Ez az agynak egy olyan funkciója, amire eredetileg a túlélés miatt volt szüksége. Az agy így figyelmeztet egy várható vészhelyzetre például.

2018. aug. 14. 08:52
 15/16 Vanda221 válasza:
én is szoktam arra ébredni. de én azt olvastam hogy ez az agy játszmája. gondolom nagyon fáradt lehettél amikor hallotad , a tested felébredt de az agyad még nem . és képzelödtél. Egyépkánt velem volt már olyan is amikor olyan volt mintha valaki húzna le az ágyrol. ne félj nem aludtam vagy 3 napig. de aztán érdeklödtem én is és kiderült.
2018. aug. 21. 09:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Fél órája én is erre ébredtem! Hangosan kiabála valaki (egyedül vagyok itthon 😅) a nevem és felébredtem. Mázli mert a tikokat ki kellett már engedni 😂 de azért para volt.
2023. szept. 10. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!