Álom az álomban? Nem értem!?
Hosszú ideje történik velem ugyanaz. Magára az álomra nem emlékszem teljesen csak annyit tudok, hogy nagyon félek valamitől. Ekkor felébredek és megnyugszom, hogy nincs semmi baj. A baj akkor kezdődik, amikor rájövök, hogy amit ébredésnek hittem még az is álom. (ezt tudom a saját álmomban!?). A valóságba nagyon nehezen tudok visszalépni és akkor mindig izzadva és rángatózva térek magamhoz.
Mit jelenthet ez? Meddig tarthat még? Várom válaszotokat!
Tudom, hogy régi kérdés, de senki nem adott rá normális választ. Amit átéltél azt alvási paralízisnek, alvási bénulásnak hívják.(Okozhatja stressz, depresszió, koffein, stimulánsok stb.) A rem fázis idejére az agyad lebénítja az izmaidat, hogy rendesen ki tudd pihenni magad, viszont az előbb említett okok valamelyike miatt az agyad még aktív mozogni szeretnél csak mégsem tudsz. Mindenki másképp éli meg.
Nekem is gyakran van ilyen "álom az álomban" típusú álmom.
Azért nem szeretem, mert elég fáradtnak érzem magam egy ilyen álomból ténylegesen felébredve.
Volt, hogy 5x egymás után volt ez az érzés mintha már felébredtem volna, de rájöttem, hogy nem és akkor megint mintha felébredtem volna stb..
És mikor tényleg felébredtem.. mintha egy hullámvasútból szálltam volna ki.
Vannak néha jó álmok is ugyan így, szóval nem mindig rossz, de minden esetben fárasztó.
Az elején még élveztem, mert izgalmas, érdekes, "buli".
De mióta ez megy napról-napra, vagy inkább éjről-éjre azóta már annyira.
Amit az utolsó linkelt szerintem az más. Ilyen is volt már egyszer-kétszer, de ez az "álom az álomban" kicsit sem hasonlít a cikkben leírt alvási paralízis tüneteihez!
Üdv mindenkinek,
Az utolsó válaszolónak igaza van. Az alvási paralízis egy teljesen más jelenség, gyakorlatilag ott már "félig ébren van" a páciens, vagyis a tudata már felébredt csak éppen nem képes megmozdulni, felkelni, gyakran még a szemét sem tudja kinyitni, ezért joggal hiheti, hogy még álmodik... Az álom az álomban viszont valóban egy érdekes jelenség, éppen ma hajnalban volt szerencsém átélni. Az volt az érdekes, hogy amikor először rájöttem, hogy álmodok, akkor tudatosan fel akartam ébredni, ami sikerült is. Még sohase csináltam ilyet, de gyakorlatilag leugrottam a tetőről, bár egy kicsit féltem, de végül is eredményre vezetett és hihetetlen élmény volt, mintegy belezuhantam egy másik álomba (mint később kiderült). Amikor a másik álomba kerültem már nem tudtam egyből, hogy az is álom, bár kicsit furcsa volt minden. Aztán végül, mikor igazából felébredtem, azon kezdtem el gondolkozni, hogy mikor álomban ébredünk, sosem ágyban, vagy hasonló helyen történik, hanem valamiféle filmszakadás van és elkezdődik az álom. Szóval ha ilyen gyanúsan ébredünk és minden olyan különös, lehet tudni, hogy egy újabb álomba ébredtünk, nem pedig a valóságba. (A csípés és más fájdalomokozás sajnos nem nagyon segít, mert a közhiedelemmel ellentétben álmunkban is "érzünk" fájdalmat, vagyis fizikailag nem, de az agyunk azt szimulálja, ami igen megtévesztő lehet és könnyen becsaphat minket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!