Álom az álomban? Nem értem!?
Hosszú ideje történik velem ugyanaz. Magára az álomra nem emlékszem teljesen csak annyit tudok, hogy nagyon félek valamitől. Ekkor felébredek és megnyugszom, hogy nincs semmi baj. A baj akkor kezdődik, amikor rájövök, hogy amit ébredésnek hittem még az is álom. (ezt tudom a saját álmomban!?). A valóságba nagyon nehezen tudok visszalépni és akkor mindig izzadva és rángatózva térek magamhoz.
Mit jelenthet ez? Meddig tarthat még? Várom válaszotokat!
Ajánlom hogy olvass utánna a Tudatos Álom-nak és a technikáinak.
Ezt nevezik "téves ébredés"-nek. Elég rossz lehet ez időnként, főleg ha az ember egy rémálomból "ébred", és már épp azt hiszi hogy "megmenekült", mikor rájön hogy mégse. És ez egyeseknél nem csak egy szint lehet, hanem akár 2-3 'téves ébredés' is.
Hogy mit lehet tenni ellene: ezt most így hirtelen nem tudom, de azt igen, hogy rémálom ellen mit.
Két módszer van, az egyik, hogy fixálsz valamit a szemeddel és meredten nézed. Ha más nincs, akkor a saját kezedet. 5-10mp-en belül felébredsz.
A másik módszer, a nehezebb, hogy megállsz, megvárod ami vagy aki üldöz (ezért nehezebb), és megkérdezed hogy "Ki vagy te?" "Mit akarsz tőlem?" "Miért üldözöl?" A könyv szerint fontos a 'miért?' kérdés. Mindkét módszer segít, csak míg az elsőnél szimplán kimenekülsz a probléma elől, és a következő alvásnál visszajöhet, addig a másiknál megszűnik a probléma és nem fog fenyegetni többé álmodban.
Kb. így ennyi hirtelen.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó köszönöm a módszereket ki fogom próbálni.
Tudom, hogy már bő két éves ez a kérdés, de még csak mostanában kerestem rá neten, hogy mégis mit jelenthet ez az álom az álomban.
Furcsa hogy sokan azt írjátok, hogy elég rossz érzés. Én kifejezetten élvezem! :D Nagyon izgalmas! Lehet, hogy van egy kis hibám, de ez számomra "tök buli".
Pont most az éjjel volt, hogy egy rémálomból ébredtem fel egy másik álomba, majd konkrétan arra koncentráltam, hogy megint álmodjak, miközben valahol az utcán voltam. :D Végül sikerült megint a 2. "álomszintre" menni, majd reggel sikerült duplán felébredjek, majdnem egymás után.
Kifejezetten örülök, hogy ilyenben lehet részem! Furcsa véletlen, de könnyen tudom irányítani is az álmaimat, ha rájövök, hogy az csak egy álom. Mostanában sűrűn fordul elő. Akkor egy virtuális valóság, ahol az történik, amire éppen gondolok. :D Izgalmas!
Jó lenne tudni, hogy mikre utalhatnak ezek. Esetleg így két év után nem tudsz többet erről?
Nem tudom, él-e még a téma, de azért írok egy pár sort.
Az előbb néztem meg az Eredet (Inception) című filmet és ebben is hasonló dolgok játszódtak. (Álom az álomban, majd egyre mélyebb álmokba mennek..) és engem is foglalkoztat a kérdés, mert többször előfordult velem és eleinte egyedinek hittem.. fura dolgok ezek.. ha jól emlékszem (régen volt) az első ilyen álmomban rosszat álmodtam.. majd ébredtem úgy, hogy rájöttem ez nem a valóság..
szia!
nálam ez elég gyakori dolog, az álom az álomban. számomra vicces általában, de sokszor van álom az álom az álomban, és néha álom az álom az álom az álomban, persze megesett már párszor a következő szint is.. az a legjobb
néha meredek, de a sima álom vagy az álom az álomban az már semmi.
onnan tudom mindig, h mi van, az álomból álomba mindig gyorsan történik minden, míg a rendes ébredés általában lassú szokott lenni..
nem kell erőltetni, ha tudod irányítani, akkor kezd el, és szépen lassan fogsz felébredni.
nekem most elég kemény rémálmom volt, ami már vagy 6éve nem jött össze, és mivel nagyon gyorsan jöttek egymás után az ébredések, nem voltam túl jól a valóságban..
olyan volt, mint ha nem is álom lett volna, hanem kitéptek volna az álmaimból. mint egy rohadt alvási paralízis, ami még nem volt...
na mind1, ennyit akartam írni, irányítható, és élvezd, mert nem sok embernek van ilyen "képessége".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!