Miért álmodunk halottakról esős, viharos időben?
Figyelt kérdés
Tudom, bután hangozhat a kérdés... És előre leszögezném, nem vagyok kifejezetten ezoterikus beállítottságú. És eleinte én magam sem hittem ilyenekben, mikor anno hallottam pár embertől többször is, hogy akkor álmodik az ember halott szeretteiről általában, mikor viharos idő van. Na most, ebben a pláne az, hogy én a halott kutyámról szoktam álmodni azt, hogy él (már 13 éve nem él) visszatérő jelleggel, és valóban megfigyeltem, hogy kivétel nélkül
esős, borongós időben álmodok ilyet. Van erre szerintetek valami magyarázat? Kérem, trollok kerüljenek, csak olyanok írjanak, akik értelmes hangnemben tudnak válaszolni, és nem lehurrogni. Köszönöm!
2018. jún. 9. 23:32
1/6 anonim válasza:
Nekem ez eddig még nem tűnt fel. Álmodtam én már hóesésben, napsütésben is holttal. Nem nagyon emlékszem arra, hogy szakadó esőben, sötét az ég, szürke, dörög, villámlik és akkor álmodok, szerintem pont akkor nem szoktam.
2/6 Fish1 válasza:
Szerintem annyi az oka, hogy elhitted ezt, amikor a pár embertől hallottad, ezáltal viharban ilyeneket álmodsz.
3/6 anonim válasza:
Én nem így működöm. Szerintem akik azt mondják, hogy náluk ez erős korreláció, azok véletlen eseteket általánosítanak vagy ahogy az előbb szerepelt, előbb hallottak erről s utána sokszor e szabály szerint álmodtak, de persze az eső vagy vihar hangja úgy is befolyásolhatja az elmét, amire én gondolni sem tudok, mert nem értek hozzá (s nyilván senki sem tud mindent az ember efféle működéséről. roppant komplex rendszer vagyunk, az álmokat és a tudattalant nehezebb is vizsgálni s nem is mindenki viselkedik ugyanúgy).
4/6 anonim válasza:
Nem tudom, mert en még ezt nem tapasztaltam. Ettől még el tudom képzelni, hogy valaki érzékenyebb az időjárásra és ez az almaira is kihatással van.
5/6 anonim válasza:
Sosem álmodtam holtakrol, viharban még kevesebbszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!