Mit jelent ha Jézussal álmodunk?
Tegnap este magával a megváltóval álmodtam ami egészen jó érzéssel töltött el mivel eléggé vallásos vagyok, (igaz nem mélyen)de mégis hiszek az Istenben, és megváltó fiában Jézusban. Az álom:
Magát Jézus vendégeltük meg akit a ma ismert kenyérrel kináltunk de nem volt hajlandó elfogadni ezért a Borsod- megyében "Vakaró" névre hallgató étellel kináltuk. Ezután azt kérdezte tőlem: Kiben hiszel? Jehova fiában aki eljött megváltani az emberek bűneit, vagy pedig egy Názáreti emberben aki a minden napjait élte és halálra itélték mert hitt az igaz Istenben. Nem nagyon tudom mit is jelenthet igazán ez az álom, de tisztán láttam az arcát és a hangjára is tisztán emlékszem. Megjegyezném azt is hogy előtte kb 4-5 évvel magával Istennel álmodtam aki az égen egy lila fény alakjában jelent meg. Ez utóbbi álomra csak azt a választ találtam hogy Istent látni, hallani, és vele beszélgetni nem jelent sok jót. Akinek van ötlete, vagy álomfejtő ismerőse sokat segitene.
"Ennyire, hogy már maga Jézus is meglátogat?"
Ki mondta, hogy Jézus meglátogatott? Egyelőre annyit tudunk, hogy egyik álmodban az agyad egy olyat képet vetített eléd, amit te Jézussal asszociálsz. Semmi többet. Ha Darth Vaderrel álmodsz, akkor azt hiszed, hogy ő látogatott meg?
"Akik a halálból vissza térnek azok is csak állitják hogy valóban jártak pl. a Mennyországban"
Kivéve, akik nem.
"Megértem a szarkazmusodat. De nem irhatom azt se hogy Hitler volt az ha Jézust láttam."
Újra kérdezem: és ha Hitlert látod álmodban, akkor tényleg azt hiszed, hogy a Harmadik Birodalom teljhatalmú ura üzent neked személyesen a túlvilágról?
"Akik a halálból vissza térnek azok is csak állitják hogy valóban jártak pl. a Mennyországban"
"Kivéve, akik nem."
Ha arra célzol hogy ha valaki meghal, és nem a Mennyországban ébred hanem valahol máshol (pokol,rét,stb) Azok is szentül hiszik hogy meghaltak és ott jártak.
"Újra kérdezem: és ha Hitlert látod álmodban, akkor tényleg azt hiszed, hogy a Harmadik Birodalom teljhatalmú ura üzent neked személyesen a túlvilágról?"
Nyilván nem. Habár egy náci/fajgyűlölő lehet hogy elgondolkozna. Jézus más kérdés mert ő a hit alapokon nyugszik. Van aki hisz benne hogy élt, szorgoskodott,tanitott és hirdette az igét, és van aki nem. Ha valaki nem hisz benne, és az álmodott volna hasonlót mint én, nyilván nem foglalkozna vele. De vannak olyanok akik egy hasonló álomba találta meg a hitét és kezdte el követni Jézus minden tanitását.Ha te nem hiszel Jézusban, vagy nem vagy annyira vallásos hogy elgondolkodj az álmomon nyilván más választ nem is kaphatnék tőled mint hogy csak az agyam szórakozott kicsit.Noha ezzel nem akarlak megsérteni, és én sem veszem halálosan komolyra az egészet, csak érdekelt egy kicsit, mivel ahogy mondtam "Nem mindennap álmodik az ember magával Jézussal". Azt még hozzá tenném ha valaki elhunyt szeretteivel álmodik, az is szentül hiszi hogy valóban ő volt ott. Akkor én miért ne hihetném?
(A hosszú i-m nem működik, még mielőtt a helyesirásról is vita esne)
Én is álmodtam vele egyszer, bár én nem vagyok mélyen vallásos, megkeresztelkedve sem vagyok, de hiszem, hogy létezett Jézus.
Nem jelent rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!