Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Nincs kontrollom az álmaim...

Nincs kontrollom az álmaim felett, pedig kellene legyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen képtelen vagyok irányítani az álmaimat. Ritka, hogy tudatában legyek, hogy álmodom, az sokkal gyakoribb, hogy valamilyen szinten tudatában legyek, de nem teljesen (valamelyik nap egy Xenomorphhoz hasonló lény voltam, gyilkolásztam az embereket, egy ismerősömet viszont képtelen voltam bántani - rögtön arra gondoltam, hogy gyakorlatilag sose láttam, nem kéne ismerjem, bugos az álom :D

Az már bosszantóbb volt, amikor pl. "Jedi erővel" akartam felvenni valamit, és nem sikerült. Pedig tudtam, hogy működnie kéne.

Meg amikor céllövő voltam, elsőre el akartam találni a céltábla közepét, hangosan ki is mondtam hogy ezt akarom (gyerekkoromban ez mindig működött) de nem jött össze.

2018. febr. 3. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Az álmaidat nem tudod irányítani ahhoz olyan tudással is kell rendelkezned hogy tudj az álmaid felett uralkodni
2018. febr. 3. 15:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem írtam le a lényeget: gyerekkoromban simán ment, fiatalabb koromban is egész jól, mostanában (18-19 évesen) szinte egyáltalán nem
2018. febr. 3. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Az álomkontroll jól vagy kevésbé jól, de tanulható, s a leírtak alapján különleges adottságod van hozzá.

Nézz körül a neten tudatos álmodás és a hozzá kapcsolódó technikák címszavak alatt.

Biztosan találsz olyat, ami némi gyakorlással segíthet felidézni a gyermekkori képességeidet, esetleg tovább is fejleszt.

Sok sikert kívánok!

2018. febr. 3. 21:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Asszem az a gond, hogy megszoktam, hogy van, most meg már nincs.

Rémálmaim sincsenek már asszem évek óta, nem tudok visszaemlékezni egyre sem (pedig én vagyok a két lábon sétáló stressz) pedig múltkor volt egy érdekes álmom.

A konyhában voltam, a hűtőre mászkáltam fel és le(??) asszem nem tudtam volna kimenni a szobából, de nem is akartam, nem zavart.

Eléggé lapos "színvilág" volt, kicsit nyomott, magányos hangulat, de mégsem negatív értelemben.

Apám szelleme velem volt, füst formájában (mint egy vékony cigarettafüst) de nem tett semmit a "történethez".

Tudtam, hogy ez egy álom, egy idő után gondoltam ("basszus, valami jumpscare vagy valami jöhetne már. Például ez, vagy az" - el is képzeltem, de megmaradt a képzeletemben, nem történt meg)

Erről eszembe jut még valami: álmodozások. Ha jól emlékszem, ha gyerekkoromban gondoltam valamire az álmomban, akkor az úgy is történt. Nem direkt irányítottam az álmaimat, inkább csak "most tuti az fog történni, hogy...!" és meg is történt. (irányítani beszéddel tudtam)

Most viszont előfordul, hogy konkrétan álmodozok az álmomban, de nem, vagy csak nagyon kis hatással van az álmomra. Két teljesen külön dolog.

Van, hogy sikerül "kierőszakoljak" valamit a gondolatommal, de az ritka, és csak úgy "ímmel-ámmal" sikerül. Az utóeredmény meglesz, többnyire, de asszem olyankor az álom "kisötétedik", nem folytatódik a cselekmény, hanem csak lesz egy vágás után. Lehet túl nagy dolgot kérek, vagy nem tudom.

2018. febr. 4. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!