Ezek az álmok alvásparalizisre, alvási apnoéra utalnak? Vagy csak sima álmok?
Évekkel ezelőtt nagyon sűrűn voltak alvàsparaliziseim.Akkor annyi tőrtént,hogy felébredtem,làttam a szobàban mindent valósàgosan csak épp nem tudtam mozogni.Mikor megtudtam mozdulni végre akkor próbàltam villanyt kapcsolni de ez sosem sikerült és az ajtókat is alig bitram kinyitni,úgyhogy némi sötétben bolyongàs utàn valahogy mindig visszakerültem az àgyba.Néha érzékeltem ilyenkor màs entitàs jelenlétét is de màs gond nem volt.
Ez a leírtak alapjàn tipikus alvàsparalizis ami úgy tűnik àtment testen kívüli élménybe.De ébredés utàn sosem volt gond.
Most viszont valami màs van.Ilyen àlmaim régebben is voltak ritkàn,de most megszaporodtak.Ezekben az àlmokban nem érzek fizikailag bénultsàgot,csak azt érzem hogy agyilag màr ébren vagyok vagy nagyon közel az ébredéshez,azonban az àlom folytatódik tovàbb és hiába vagyok tudatomnàl az àlmot nem tudom irànyitani mint tudatos àlomban és kilépni sem tudok belőle.Ezek mindig rossz àlmok ijesztőek,gyötrőek.Àltalàban küzdök valakivel,valamivel.Erőlködve adok ki furcsa,ijesztő hangokat,kiàltani akarok,de àltalàban csak valami bizarr mogàsig jutok.Ezt azért csinàlom mert félek és ezzel is próbàlom magam ébreszteni.Vagy hogy hàtha valaki a màsik szobàban meghallja és felébreszt.Mert képtelen vagyok kinyitnni a szemem és félek hogy sosem birok kijönni abból az àlomból.Mikor végre sikerül kinyitni a szemem.1-2 pillanat múlva iszonyú gyorsan kezd verni a szivem és felmegy a vérnyomásom,remegek,legyengülök.
Volt màr ilyen rosszullétem nappal is,csak úgy...De az ilyen àlmok utàn mindig van.Mi lehet az oka? Nagyon veszélyes?
Régebben voltak érdekes,kellemes tudatos àlmaim is,mostanra teljesen megszűntek.Különös,hosszú àlmaim voltak.Most màr vagy 2 éve csak rövid zagyvasàgokat àlmodok és nagyon sűrűn felébredek.Többnyire màsfél órànként.
Milehet ezeknek a hàtterében?
Szia!
Meglepődve olvastam végig amit írtál,velem gyakorlatilag ugyanez történik mint veled.Annyira,hogy amit írtál azt így ahogy van én is leírhattam volna...döbbenet.
Egyébként nemtudom én sem,hogy mi áll a háttérben.Már megszoktam,régebben jobban zavart.Egy jó agyturkász lehet segítene,talán lelki okai vannak,a magam részéről ezt elképzelhetőnek tartom.
Ui:Egyébként tizenéves koromban megvoltam győződve arról,hogy éjszaka nem evilági lények látogatnak meg.Akkor még nem ismertem az alvásparalízis fogalmát.
És neked is van utàna szapora szívverésed és vérnyomàsemelkedésed?
Engem ez aggaszt legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!