Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért álmodok vonatokkal?

Miért álmodok vonatokkal?

Figyelt kérdés

Sokszor előfordul hogy vonatokkal àlmodok különböző vègkifejletekkel de az alap sztori mindig az hogy valahogy halàlközeli èlmènyem van, viszont a tegnapi àlmom egy kicsit felkavart. Valaki aki ért hozzà tud segíteni a megfejtèsben? Privàtban leìrom rèszletesen.

16

2018. jan. 11. 15:55
 1/3 anonim válasza:

vonat/vasút:

az utazáshoz kapcsolódó szimbólum, amely vonatkozhat konkrét útitervre vagy emlékre, ugyanakkor általánosabb értelemben életcéljainkat is tükrözheti

az előre haladás eszközeként megjelenítheti kísérletünket arra, hogy életünk egy fontos - gyakran karrier vagy párkapcsolati természetű - állomását elérjük (álombeli úticélunktól függően)

meghibásodása, nehézségei kétségeinket fejezhetik ki saját képességeinkben, hogy megvalósítsuk terveinket (a vonat állapota utalhat személyiségünk erősségeire, gyengeségeire)

összefüggésben állhat a konformitással: hiszen a vonattal előre lefektetett pályán arra haladunk, amerre mindenki más - ehhez vajon hogyan viszonyul az álom?

a kisiklás lehetősége vagy bekövetkezése figyelmeztethet, hogy úgy érezzük, nem a megfelelő úton, és talán veszélyesen gyorsan haladunk, emiatt lassan elveszítjük az irányítást a dolgok felett

a haladás megjelenítésével közelebb hozhat és el is távolíthat helyektől, személyektől - az álomban átélt érzéseink segíthetnek annak megítélésében, hogy aktuális életcéljaink összekötnek vagy elszakítanak számunkra fontos külső és belső értékektől

a vasútállomásról való elindulás, illetve a megérkezés utalhat arra, hogy életünk egy szakasza éppen elkezdődött vagy lezárult

testünkkel való analógiái alapján egyrészt szexuális szimbólumként jelenhet meg (különösen az alagútba behajtó vonat és a nemi aktus párhuzamával), másrészt kanyargásával az emésztőrendszer működését, állapotát illusztrálhatja; romantikus céljaink a testi vágyakozásra, munkahelyi terveink - a stresszen keresztül - az emésztésre vonatkozó értelmezést valószínűsítik

2018. jan. 11. 19:50
 2/3 anonim ***** válasza:

A vonat rengeteg dolgot szimbolizálhat, a legfontosabbtól (az egész életedet jelentheti, ahogy haladsz előre, az állomások lehetnek a megoldandó feladatok, konfliktusok) a legapróbbig, melynek a jelentését csak magadnak tudod megfejteni.

A magam részéről csak egy tapasztalatot tudok írni ezzel kapcsolatban.

Számomra a vonatozás akkor jött elő, amikor tragédia történt az életemben. A vasútállomáson mindig a nagymamám várt. (amúgy rég meghalt) mindig mondott valami bíztatót, megölelt és én megnyugodva tovább utaztam. Többször előjött ez az álom, majd amikor képes voltam újra normálisan élni, elmúlt.

2018. jan. 12. 16:02
 3/3 anonim válasza:

Én is rendszeresen álmodok vonatokkal, és mindig bejön amit szimbolizál.

Szilveszter előtt azt álmodtam, hogy nagyon zsúfolt, és nem férek fel rá. Hiába álltam előtte, és fel akartam kapaszkodni, nem ment, mert egyszerűen nem volt hely, a vonat elment az orrom előtt.

Nos, 2 nap múlva kiderült hogy a szilveszteri bulira nincs hely, ahova menni akartam, mert már betelt a vendéglista.

De olyan is volt, hogy álmomban rossz vonatra szálltam, aztán a végállomáson átmentem a jó vonathoz, de zárva volt az ajtaja, épp el akart indulni, amikor hirtelen az utolsó percben megállt,kinyílt az ajtó és én mégis fel tudtam szállni.

A való életben volt egy srác akivel rosszul próbálkoztam, és már azt hittem hogy mindent elrontottam, amikor hirtelen mégis kaptam egy esélyt. :)

Szóval itt a szimbólum a lényeg, amiket az álmok mesélnek.

Remélem tudtam segíteni :)

2018. jan. 12. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!