Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ha hosszú ideig (5-7 év)...

Ha hosszú ideig (5-7 év) sosem álmodok, az neurokémiai zavar vagy nincs karmám?

Figyelt kérdés
Elvileg a tudatalatti vágyak, félelmek kivetülése testesül meg az álomban. Az emberek nagy része álmodik, amit hamar elfelejtünk és ez így jó. Én sokáig, hosszú évekig nem álmodtam semmit. Abszolút semmit. Ez mit jelent pontosan?
2017. dec. 19. 12:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Minden ember álmodik minden éjjel, de csak akkor emlékszel az álmodra ébredés után is, ha a megfelelő alvási fázisban ébredsz fel.
2017. dec. 19. 13:16
 2/21 A kérdező kommentje:
De én nem álmodtam semmit sem. Csak a magad nevében beszélj
2017. dec. 19. 13:30
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
Vagy csak nem emlékszel rá. Nem csak magára az álomra, hanem arra sem, hogy álmodtál.
2017. dec. 19. 13:34
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

nincs olyan, hogy nem álmodik valaki- belehalna! zajra, órára ébredsz és azonnal elfelejted. Kísérlet volt: tudósok felébresztették az alvót amikor az álom-szakasz jött mindig., Azután aludt pár nap így teljesen kikészítette őket. Van a mély álom-nélküli alvás és van álom-szakasz Csak együtt ezekkel a fázisokkal képes az ember aludni, pihenni.

[link]

Próbáld ki, csendes helyen alszol, magad mellé tegyél papírt ceruzát és este gondolj arra, leírod, mit álmodtál. Reggel, ha ébredsz ne nyisd ki a szemed gondold át mi volt és írd le.

"nincs karmám?" - ez egy értelmetlen kérdés.

A karma a tetteid, szavaid, gondolataid, szándékaid összessége - ami ok-okozati összefüggésben van - láncolatban.

Jó tettnek jó az okozata, rossznak rossz - csak röviden, durván leegyszerűsítve.

2017. dec. 19. 14:17
 5/21 anonim ***** válasza:
83%
Álmodsz, csak nem emlékszel rá. Nekem is vannak olyan időszakok, amikor azt hiszem, nem álmodtam semmit, de tegnap éjszaka váratlanul felébredtem, mert elkezdett ugatni a kutya folyamatosan. Hajnali 2 óra volt, 3 órája aludhattam. És akkor tisztán emlékszem, hogy azt álmodtam, hogy pályanapon vagyok valami versenypályán a Mazda MX-5-ösömmel, és a parkolóban épp arról beszélgetünk egy klubtárssal, hogy valaki milyen f***ul előzött a második sikán előtt.
2017. dec. 19. 14:22
 6/21 anonim ***** válasza:
Álmodsz, csak nem emlékszel rá.
2017. dec. 19. 16:03
 7/21 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy soha semmit sem álmodtam. Egyetlen képkockát sem hosszú évek alatt. Ez vajon mitől lehet ?

Neurokémiai zavar lenne vagy valami más? Mi lehet a háttérben?

2017. dec. 19. 16:08
 8/21 anonim ***** válasza:
88%
Úgy látom, nem érted meg, úgyhogy szerintem kár is próbálkozni, hogy mások is elmagyarázzák. Igen, neurokémiai zavar, ha így jobb. Menj el orvoshoz.
2017. dec. 19. 16:11
 9/21 anonim ***** válasza:

Biztos álmodsz, csak olyan rövidet, vagy jelentéktelent, hogy azonnal el is felejted.De az is lehet, hogy túl mélyen alszol.Na de el kéne gondolkozni, miben volt más az életed, abban az időszakban, mikor "nem álmodtál".

Én például mikor nem dolgoztam, tehát eléggé szabad és nyugodt volt az életem, akkor nagyon hosszú és csodálatos álmaim voltak, némelyikről öt oldalt is tudtam írni.Ezen kívül voltak testen kívüli élményeim, alvásparalizis, megérzések, stb.Nos, mióta az életem szinte csak munkákból áll, ez mind a múlté sajnos. Álmodok ugyan, de mivel alapból stresszesebb lettem és kevesebb idő jut aludni, így rövid zagyvaságokat álmodok szinte kivétel nélkül.Elvesztettem a kapcsolatot az intuitív énemmel és ez nagyon rossz!

Szóval a karmával abszolut nem lehet összefüggésbe hozni, viszont neurokémiai dolog lehet esetleg.Vagyis inkább pszichológiai jellegű.Azt gondolom, ha változna az életed, változna az alvásod, illetve az álmaid is.

2017. dec. 19. 19:16
 10/21 anonim ***** válasza:
91%

Most jövök rá, hogy így lepontozol mindenkit elégedetlenül, hogy milyen jó kis szó a "neurokémia"

Hát persze! az lopta el a karmád.

2017. dec. 19. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!