Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Szerintetek illetlenség...

Szerintetek illetlenség "Dicsértessék a Jézus Krisztus. "-t köszönni a Rabbinak?

Figyelt kérdés

Egyik hajnalban volt egy nagyon különös, kicsit furcsa álmom.

Azt álmodtam, hogy egy keskeny passzázsban sétálok, ahol, hol fölfelé, hol lefelé vezetnek lépcsők, a fedett utca szintkülönbségei miatt, de egy lépcsős szakaszban sosincs 6 lépcsőnél kevesebb vagy 12 lépcsőnél több. A passzázs teljesen egyenes, mindkét oldalán ajtók vannak. Nagyméretű, magas, kétszárnyas, sötét barna, tölgyfa ajtók néznek a fedett "utca" frontra.

Egyszer csak megállok egy ilyen ajtó előtt, az megnyílik előttem(vagy én nyitom ki, már nem emlékszem pontosan), és egy hosszú, fekete, szövet kabátos, hosszú őszes-fekete szakállú, szürkéskék szemű, kalapos ember áll előttem. Egy ortodox zsidó Rabbi, aki kissé szigorú, hűvös tekintettel méreget engem, én pedig ráköszönök, hogy "Dicsértessék a Jézus Krisztus.".

Ő kissé szigorúan, de meglepetten, gondolkodóba ejtett arccal rám néz, majd sarkon fordul befelé, a sötétbarna fával(szerintem szintén tölgyfával) parkettázott, széles, szalon szerű szobába. A szobában, fél körben, székeken, szintén szakállas emberek ülnek, némelyik kipával a fején, mások kalapban, páran pedig ilyen színes, cifrán hímzett, török-sipka, török-kalap(Tubetejka) szerű fejfedőben, közepéből zsinóron lógó, kis ecset szerű, fekete bojttal. A szalonban körül belül 12 vagy 13 ember van, zsidók, némelyik idősebb, ráncosabb, némelyik fiatalabb, de mind középkorúak vagy idősebbek. Az ajtóban előttem álló ortodox Rabbi körbemegy a szoba közepén, a félkörben ülök előtt, a többikre nézve. A többiek tekintette rá mind különböző, némelyik mosolygós kedves, másoké szigorú, gondolkodó, megint másoké morcos, feszült, haragos, egyesek tekintete pedig meglepett. Miután a Rabbi, jobbról balra, körbe ment a szobán, végig tekintve a félkörben ülő illusztris társaságon, vissza ért(tért) hozzám a nyitott ajtóba, és annyit mondott, kedves arckifejezéssel és csillogó szemű tekintettel, hogy "Dicsértessék!". Így ért véget az álom.

Ez egy annyira érdekes és különös álmom volt, hogy muszáj volt leírjam. Nem tudom, hogy van-e jelentése vagy, jelez valamit. Közömbös vagyok az álmokkal kapcsolatban és nem értek az álomfejtegetéshez, de ez nagyon különös, kicsit furcsa álom volt. Szerintetek? Miért álmodhattam ilyet? Szabad-e így köszönni?

2017. szept. 5. 18:26
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Az álmomban csak én(férfi vagyok) és szintén csak férfiak szerepeltek. A passzázsban voltak még, elvétve, járó kelők, 19-20 századfordulós öltözékben, cilinderes urak és abroncsos szoknyát viselő hölgyek.
2017. szept. 6. 09:38
 12/18 A kérdező kommentje:
Szóval az álom lényeges részében csak jómagam és a férfiak szerepeltek.
2017. szept. 6. 09:40
 13/18 A kérdező kommentje:
A szalonban lévő emberek csak férfiak voltak.
2017. szept. 6. 09:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes, figyelemre méltó álom.

A le-föl sétálás ingázást, bizonytalanságot jelent.

A számok általában időszakokat jelentenek (napokat, heteket, éveket stb.) A 6-os félidőt jelent a 12-es a teljességet. A kettő között szintén egyfajta ingadozás van. Ez időszakot is jelent. Lehet ez idő alatt találsz rá az Élő Istenre és az Ő igazságára, az üdvösség útjára.

Sötét barna (főleg öreg) tölgyfa a kor haladtával a bölcsességet jelezi. Fontos, hogy hány ilyen ajtó előtt haladtál el, ugyanis az szintén időtartamot ill. eseményt vagy lehetőséget jelöl.

Amit leírtál a téged mustráló és méregető őszes-fekete szakállú ortodox zsidó rabbiról, az azt jelenti, hogy zsidó gyökereid vannak, hinni akarsz az egy igaz élő Istenben, de nem értesz egyet az ortodox zsidó vallás tanaival. Vagy okosabb akarsz lenni és bölcselkedő hozzájuk képest, vagy pedig valóban okosabb és bölcsebb is vagy náluk Isten Szent Szellemének a vezetése és megvilágosodása által.

A vége pedig az, hogy a zsidóság is Jézus Krisztusban fog győzedelmeskedni, mert Ő az igazi megváltó, Messiás Akit a Zsidók mindig is vártak, csak nem fogadták el Őt.

Tehát döntés előtt állsz, az igazság pedig Jézus Krisztusnál, Jézus Krisztusban van! Sem a zsidó vallásban, sem a katolikus vallásban, hanem kizárólag, személyesen csak is Jézus Krisztusban, aki az Élő Isten Fia, a testben megjelent Isten, a teremtő Atya Isten testi kivetülése, ábrázolása.

2017. szept. 6. 14:34
 15/18 A kérdező kommentje:
Igy visszaemlékezve kb. 3 vagy 4 ilyen ajtót láttam, már nem emlékszem egészen pontosan, de inkább 3 lehetett.
2017. szept. 6. 15:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor az életed fontos változása ennyi idő tartamot jelent kb.3 vagy 4 évet.
2017. szept. 6. 20:55
 17/18 anonim válasza:

Ahelyett, hogy egy forumon, ahol mobilrol valaszolgat a legtobb ember ketperc alatt, a nagyar nyelvtan szabalyaira hivnad fel a figyelmet, inkabb ertekeld, hogy kaptal egy normalis valaszt.

Nem vicceskedtem, hanem kozoltem a tenyallast. Sorry. De ez van.

Illetlenseg-e a keresztenyeknek dicsertessek Mohamedet mondani?

A valasz erre a valasz a kerdesedre

2017. szept. 6. 23:23
 18/18 anonim válasza:
sorry, latom hogy nem a kerdezo volt aki nyelvtanbol kezdett el oktatni egy normalis valaszolot.
2017. szept. 7. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!