Mit jelenthet ez az álom?
Àlmomban az exem megjelent, hogy beszélgessen velem a jelenlegi csajáról. Amikor láttam, hogy jön a barátom, akkor szépen megkértem, hogy menjen el. De az exem inkább direkt magához ölelt és fogdosott, hogy a páromat felhúzza. A párom persze ideges lett és elkapta a pólójánál, ütésre emelte a kezét, és vártam, hogy jól megverje az exemet, de aztán lemerevedett és nagy fájdalom ült ki az arcára. Akkor láttam, hogy a sunyi exem elkapta a párom golyóit és nagyon erősen szorította, annyira, hogy szegény majdnem sírni kezdett ott mindenki előtt és nem akartam hagyni, hogy megalázzák, szóval ráugrottam az exemre és rugdosni kezdtem meg ütni.
Nagyon fura volt. Az exem amúgy emailben szakított velem több éve és soha nem láttam többé. Egyáltalán nem tartunk kapcsolatot, nem is gondolok rá, nem is álmodtam még vele sose.
Valószínűleg foglalkoztat téged a téma, tudat alatt vagy tudatosan, és azért volt ez az álom, hogy segítsen neked feldolgozni bizonyos érzéseket. Freud azt mondta, hogy az álmainkban vagy a vágyaink, vagy a félelmeink, vagy mindkettő jelennek meg.
Ennek fényében SZERINTEM ilyesmit jelenthet az álmod: Vágysz valamiféle magyarázatra a volt barátodtól/exedtől, annak ellenére is, hogy tovább léptél és mindkettőtöknek új társa van már. De közben úgy érzed, hogy ez tabu, hogy titkolnod kell ezeket a fantáziákat a jelenlegi barátod elől, ezért kérted, hogy menjen el. Ekkor előjöttek a démonaid, félelmeid (mi lenne ha ezt megtudná a párom) és megtörtént az, amitől féltél, az exed ellenkezett. Aztán jött az, hogy vajon erre mit reagálna a jelenlegi párod: először mintha meg akarná ütni, ám ehelyett egy lemondásszerű, beletörődő fájdalmat érzett. (szerinted ezt érezné ő, ha megtudná ezt a szégyenfoltot a múltadból) Viszont valójában az exed az aki agresszív, pontosabban neked vannak ehhez agresszív érzések társítva a tudatodban,
lelkedben mélyen, ami attól még, hogy elástad jó mélyre, tehát nem is akartál azóta erre gondolni, erről beszélni, nagyon is ott van(ugye írtad, hogy méltatlanul bánt el veled, e-mailben szakított, magyarázat nélkül, majd 'sunyin', sumák módon eltűnt, ami valóban egy gerinctelen tett) Ezeknek az elfojtott érzéseknek (agresszió) a tetőpontja az védekező-védelmező kirohanásod volt, ami a párod megvédésére irányult (rugdostad, ütötted). Az a momentum pedig, hogy az exed a párod golyóit (legérzékenyebb rész) kapta el, az a sérülékenységre utal.
Ebben az álomban szerintem a párod a te egyik részedet jelenítette meg. A valóságban nincs okod, hogy féltsd a párod az exedtől, attól félsz, hogy erre a múltbéli dologra nem jól reagálna a párod. Ha megnyugtatna, meséld el ezt az álmot a párodnak, legfeljebb közelebb hoz titeket egymáshoz, építi a bizalmat.
Egyébként nagyon képletes az álmod. Értékes, nagy jelentőséggel bír szerintem, mert egy élethelyzetet segített neked megoldani, feloldani benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!