Mit jelentenek az efféle álmok?
Egyre gyakrabban álmodom, hogy valaki, vagy valami elől menekülök, majd... mintha lelassulna az idő, lelassulna körülöttem minden, néhány percre, majd amikor minden visszatér a normális kerékvágásba, szembenézek azzal a dologgal, amitől eddig menekültem, megküzdök vele, és legyőzöm. De olyan is volt, hogy nem is menekültem, hanem én "kerestem" magamnak a bajt... de mindig felülkerekedtem az ellenségemen. Legyen az ember, vagy valami nem e világi dolog. Ezek az álmok mindig szűk tereken zajlanak, épület folyosója, szűk utca, vagy sikátor... és mindig sötét van. Kevés a tér, és a fény, és ha meg is próbálok futni vagy menekülni, előbb-utóbb zsákutcába jutok. És harcolnom kell. Volt amikor meg kellett mentenem valakit, egymás után többször is álmodtam ezt, és ismertem már jól a veszély forrását, de mindig elvesztettem azt, akit meg kellett volna mentenem...
Mi lehet ezen álmok hátterében szerintetek?
Nekem van egy álomfejtős könyvem.
Csak a menekülést találtam meg benne:
A valósággal való szembenézés elkerülése.
Valamit jó lenne meg nem történtté tenni, mert nem tudod, hogyan oldd meg, hogyan állj a probléma elé. A szorongás mélyen lapul lelkedben, ám mindennapi rossz közérzetednek bizony okozója lehet. Lehet, hogy tisztában vagy a zavar okával,ám tehetelennek érzed magad vele szemben. Az álmok valamilyen formában újra és újra felszínre fogják hozni életed meg nem oldott kérdéseit.
Temélem segítettem.=)
Koncentrálj az álmok alatti érzésekre,s fogalmazd meg azt!
Milyen élethelyzetekben érezted ugyanúgy?
Annyit tudok mondani, hogy az álmaimban magabiztos vagyok, tudom, hogy a döntéseim szinte mindig jók... bárkivel, vagy bármivel szembenéznék, bátor vagyok. De egyúttal is rosszul is érzem magam, amiatt, hogy nincs segítségem, mintha minden rám zúdulna.
De a valóságban sosincs olyan helyzet, ahol biztos lennék magamban. Nem is érzem jelenleg magamban az erőt, hogy megküzdjek a gondjaimmal. Egyedül a magány érzése stimmel. Álmaimban lelkileg sokkal erősebb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!