Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Sokszor vannak visszatérő...

Sokszor vannak visszatérő rémálmaim. Álmos könyvet olvasgattam, de nem éreztem úgy, hogy az ott olvasottakról lenne szó. Valakinek ötlete?

Figyelt kérdés

Az egyik visszatérő motívum, amit sehova se tudok tenni, az az akvárium. Méretét tekintve sokszor más, van, hogy egy egész lakásnyi, van, hogy icipipci, és rejtegetem. Voltak már bennük sellők, trópusi halak, vagy kis mocsári élővilág. A legtöbbször takarítani segítek, vagy eszembe jut, hogy mióta nem takarítottam, és elfog a kétségbeesés.

A másik ilyen, hogy képtelen vagyok kinyitni a szemem. Olyan érzés, mint mikor az ember fáradt, és lecsukódnak a szemei, de én nem vagyok álmos. Csak nem tudom nyitva tartani őket, illetve vakít a fény. Közben meg haladok, próbálom rendezni a napi teendőimet úgy, hogy szinte van vagyok.

A legutóbbi álmom nem visszatérő, de eléggé kiborított: itt egy rágótól fulladoztam. Rácsavarodott a gégémre, onnan próbáltam visszahúzni a számban maradt darabokat megfogva. Tudtam beszélni, de néha alig kaptam levegőt. Aztán észrevettem, hogy van egy lyuk a nyakamon. Nem véres, fröcsögő lyuk, hanem olyan, mintha elvékonyodott volna ott minden, és azt is eltömítette a rágó. Onnan is próbáltam kiszedni, nehogy a tüdőmbe jusson, és szóltam, hogy vigyenek be a kórházba, mert nem sokáig fogom tudni megoldani, hogy levegőt kapjak.

Gyorsan hozzáteszem: nincs akváriumunk, nem vagyok oda értük, de állatkereskedésekben meg szoktam nézni őket.

Nem szoktam rágózni, csak nagyon ritkán, akkor sem bírom elviselni 5 percnél tovább, mert elmegy az íze, és zavarni kezd, hogy rágok, de nem eszek.

2016. ápr. 25. 21:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Belemenekültél egy olyan világba, amitől megfulladsz.
2016. ápr. 25. 21:05
 2/3 anonim válasza:

Megosztom veled, én mit gondolok ezekről: Szóval szerintem ez az akvárium a belső világodra utal...ami néha kinyílik, mint egy szép világ, és hatalmas mint egy lakás...néha pedig kicsinek érzed, és szűknek, és nem akarod másoknak megmutatni. A takarítás talán arra utal, hogy vannak érzések, élmények, amiket érdemes lenne elengedni...:)

A másik motívum, ami egy rágó, ami a torkodra akad, az lehet egy kimondatlan érzés, szó, gondolat, ami nem fog hagyni lélegezni egy idő után...vagy pont egy kimondott szó, amit nem kellett volna kimondanod, és ezért most megfojt az általa okozott lelkiismeretfurdalás.

(a lecsukódó fáradt szem pedig nálam is megjelenő motívum, sajnos nincs rá ötletem!de érdekelne engem is:))

remélem tudtam segíteni :)

2016. ápr. 25. 23:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Az akváriumos gondolat találó, lehet benne valami!

Kimondatlan szó, érzés, menekülés nem igazán jellemző rám. Tipikusan az az ember vagyok, aki beleáll a problémákba és megoldja a tőle telhető legjobb módon. Így ezekben már annyi rációt nem látok, aztán ki tudja.

A szemes álomnál én arra tudok gondolni, hogy pont a "mindent megoldok" attitűd az, ami miatt visszatér. Talán a félelem, hogy anélkül kell problémákat megoldanom, hogy látnám az egész képet. Ez kb az egyetlen logikus "megfejtés", amire gondolni tudtam, csak érdekelt, hátha másnak van jobb tippje :)

2016. ápr. 26. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!