Halottal álmodtam?
Én az elhunyt édesapámmal és a testvéremmel álmodok időnkét, pedig az egyik 8, a másik 4 éve hunyt el. ( A tesómmal sűrűbben, mert ő közelebb állt hozzám.)
Én is álmodtam olyant, hogy ijesztővé, szörnyé, támadóvá válik.
Egyszerű oka van: azért álmodsz vele, mert hiányzik, mert pld. aznap történt veled valami, amiről az eszedbe jutott. ( A halálhoz közelebb pedig a "gyászmunka része".)
És azért változik át, mert a tudatalattid az elvesztését összekapcsolja a szörnyűséggel, a félelemmel, fájdalommal - és annak megfelelően, hogy te mit tartasz szörnyűnek, ijesztőnek, alkot az elméd egy álomképet.
Kedves Kérdező!
Egyfelől tényleg a feldolgozás jele, hogy egyáltalán álmodsz vele, akármi is az álom tartalma - ez jó hír! Egészséges dolog, mint a sírás is utána.
Másfelől Rólad is szól az, hogy miért pont így volt ez az álom.
A tudatalattid dolgozik, de van, amit Te is tudatosíthatsz, az úton, a Te utadon való továbbhaladás érdekében.
Ezeket kérdezném meg magamtól a helyedben:
Mit jelent nekem ez az álom?
Mit jelentett nekem a nagypapám?
Miért van az, hogy úton látom őt, pedig meghalt és egy másik "szinten" folytatja az útját?
Nem tudom, milyen módon kötődött a nagypapád a néphagyományokhoz, de az jut eszembe, hogy gyönyörű a népi ruha, az ünnep jut róla eszembe.
Hogy van az, hogy - bár valahol "lent, a szakadékban", de nem összezúzva látom őt vagy holtan, hanem folytatja az útját, és Mi, a gyászolók is. - ebben van az örömhír!
Ne félj! Mintha a démoni arc arra utalna, hogy Benned van ezzel kapcsolatban félelem, de az álomban, és a szívedben ott van a megerősítés is, az igazi vágyad, hogy most is szereted, szeretnél vele valamikor, valahogy újra találkozni.
Szeretettel imádkozom Érted
laciapam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!