Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mitől lehet ilyen állapotba...

Mitől lehet ilyen állapotba jutni? (félálom)

Figyelt kérdés

(megpróbálok érthetően fogalmazni, ha valami nem tiszta szóljatok)

Ma reggel a normális álmomból elég érdekesen ébredtem fel: nem simán, hanem ilyen félálom-szerűségbe jutottam. Valaki kérdezett tőlem valamit, én pedig nem tudtam válaszolni: egyrészt, mert a valóságban kicsit nehezebb beszélni mint az álomban, másrészt meg nagyjából tisztában voltam vele hogy álmodom, így nem akartam kitudjahányórakor "zajongani" hogy csak úgy ok nélkül pofázok, meg nem akartam felébreszteni magam a saját hangommal.

Aztán felébredtem, de még elég korán volt ezért visszaaludtam. Megint normálisan álmodtam, de a végén a fenti megismétlődött.

Előfordult valaki mással is ilyen? :) Mitől lehetett?

2016. febr. 29. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Talán alvási paralízis lehet: [link]
2016. febr. 29. 22:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy az volt, szerintem pont az ellentéte :D

Tudtam volna mozogni ha akartam volna, de olyan jó álom volt hogy nem akartam :)

2016. febr. 29. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akartál mozogni, tehát meg sem próbáltad, akkor nem tudhatod, hogy sikerült–e volna akaratlagosan avagy sem. Sőt, lehet hogy arra már nem emlékszel, hogy valójában próbáltál mozogni, de nem sikerült. A bénulás lehet akár csak részleges is, pl. alkoholista betegek néha ilyen részleges bénulással járó alvási bénulásról számolnak be. De lehet, hogy tényleg csak álmodtad az egészet. Ha többször előfordul és zavar, akkor nem árthat, ha kivizsgáltatod magad. Azzal semmit sem veszíthetsz, legalább megtudod van–valamilyen betegséged.
2016. febr. 29. 23:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán ki kérdezett tőled, és mit? Nem lehet, hogy ezt is csak álmodtad? Amúgy simán lehet csak félálomban voltál, de lehetett alvásparalízis is.

"Tudtam volna mozogni ha akartam volna, de olyan jó álom volt hogy nem akartam"

Ezt honnan tudod, ha meg sem próbáltad? :) Az alvásparalízis is csak egy sima álomnak tűnhet egészen addig, míg meg nem próbál mozogni az ember - mert ekkor rájön, hogy nem tud mozogni, habár tudatánál van.

2016. febr. 29. 23:48
 5/8 Fish1 ***** válasza:

Azt vissza tudod idézni, hogy mit kérdezett?

Nálam sűrűn van ilyen, konkrétan úgy tudom magam ilyen állapotban tartani, ha pl. 5-10percenként csörög az ébresztő.

2016. márc. 1. 01:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Szamtalanszor elofordul hasonlo. A legerdekesebb nekem az amikor almodok valami erdekeset, felebredek, de inkkabb visszamegyek folytatni az almot. Olyan is volt hogy kimentrm wcre, majdnem teljesen felebredtem es visszamentem az alomba. De a legerdekesebb nikotin tapasztol volt. Egyreszt mivel elenkit, volt hohy else tudtam aludni, fennt felejtettem, es mintha kvztam volna ugy nyuglodtem. Masik amikor szinten rajtammaradt es ugy almodtam vegig az ejszakat mintha eber maradtam volna, nem is tudom mashogy leirni..
2016. márc. 1. 09:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elfelejtettem írni hogy az álmomban kérdezett tőlem valaki.

Először egy fiktív karakter, aki felhívott skype-on. Gyorsan felkaptam a fülesemet (azon van a mikrofon) és felvettem. Videóhívás volt, én láttam őt, nem tudom hogy ő látott-e.

Először valami alap dolgot kérdezett (mizu? hogy vagy? ilyesmi) aztán próbáltam köszönni de ugye eléggé félálomban voltam. Ekkor elkezdett aggódni hogy nem feleltem, és kérdezte hogy jól vagyok-e.

Most hogy így visszagondolok, elég meleg lehetett a szobámban és szomjas voltam, mert felkeltem inni. (kiszáradt a szám)

kevésbé lényeges rész, a lényeg lentebb van:

[Itt már kezdett érdekes lenni az álom, valahogy egy boltban (pontosabban egy CBA xD) kötöttem ki, laptoppal meg fülessel. Később a fiktív karakter is ott volt.

A végén meg már teljesen szétesett, egy pokémon-csata volt a boltban. Nem láttam, nem is volt ott semmi, csak tudtam, hogy igen, most csatázni kell mennem. (asszem pont a fiktív kari mondta, nemtom)

Felébredtem inni, aztán mindenképp vissza akartam kerülni az álomba. Arra gondoltam, tökmindegy, folytassam ahol befejeztem, de csak addig jutottam vissza hogy az anime-karaktert megdobhassam egy plüss Raichu-val "nesze, nyertem" stílusban.]

A második álomban volt egy szánhúzó kutyafalkám, azzal kellett túléljek. Elvileg sokáig voltam magamra utalva, gyakorlatilag nem emlékeztem semmire, csak az utolsó estére. (pedig álmomban gyakran generálódnak emlékek, hogy legyen valami backstory-m is)

Valahogy visszakerültem a civilizációba, és a sulimba kerültem. Elkísértem a barátnőmet az italautomatáig, miközben beszélgettünk. Volt egy nagyon érdekes kérdésem, fogalmam sincs miért tettem fel: "Szerinted szabad voltam? (mármint amíg a kutyákkal túléltem)" mire rámnézett, és olyan egyszerűen válaszolt mintha azt kérdeztem volna, milyen színű az ég "Nem."

Aztán pár perc múlva meg akartam kérdezni, hogy meddig voltam odakint, de megint nem mozgott rendesen a szám.

(valamiért a 3 hónap derengett bennem, de ez csak az én tippem volt)

és a lényegtelen, de érdekes rész:

[a szánhúzó csapatomból (malamutok :D) csak két kutyának tudtam a nevét: egy fehér szuka, Luna és egy sötét kan Borkód (?) Nagyapám mondott is egy szóviccet vele álmomban, amit akkor viccesnek találtam, most inkább értelmetlennek :D "Hogy hívják a bort amin rovásírás van?" - "Borkód!" Amúgy a kutyámat Borkának hívják a valóságban, hehe.

Egy havas tájon voltunk, pont olyan mint az északi/déli sark, de tudtam hogy nem az. Estére odamentünk egy nagy jég/szikla (nem emlékszem pontosan) falhoz. A kutyáim ismerték a parancsot, hogy gyűjtsenek ágakat a tűzhöz (olyan terepen, ahol egy darab fa sincs, ez elég szép teljesítmény) gyújtottam tüzet, levettem a kabátom (meglepően jó idő volt :D) és azon aludtam. Elvileg volt egy szánom, de nem tudom mi lett vele.]

2016. márc. 1. 21:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Jo ez mar az emlekezzunk vissza az almunkra kategoria. :D Le szoktad irni az almaid?
2016. márc. 3. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!