Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Tényleg igaz hogy az álmok...

Tényleg igaz hogy az álmok valóra válnak?

Figyelt kérdés
Mármint hogy nem azok a dolgok amikről "álmodozunk" hanem amikről konkrétan alvás közben álmodunk. Hallottam egy olyasmit hogy néha az álmok a jövőt mutatják meg. Remélem tényleg így van mert múlt éjszaka annyira állat dolgot álmodtam.(Amiben ráadásul teljesen reális dolgok történtek)

2016. febr. 15. 22:53
1 2
 11/20 anonim válasza:
62%
Nem feltétlenül szó szerint, de minden álomnak megvan a magyarázata az életedben. Vannak jós álmok is, de nem minden álom jós álom.
2016. febr. 16. 15:32
 12/20 A kérdező kommentje:

Értem. És van valami jel ami alapján meg lehet különböztetni őket?

Például ha hülyeséget álmodok az gondolom nem jós álom, de ha komolyat az jósnak minősül?

2016. febr. 16. 21:16
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Jós álom.

Pszichénknek van egy receptora,ami önmagunkban,és hozzánk közelállókban történő nem észlelhető eseményeket jelez.(Kaliforniából megéreztem,hogy édesanyám haldoklik Magyarországon)Az ilyen jelzésekre jó odafigyelni!Bennünk lappangó betegségek is leadhatnak ilyen jelzéseket,melyet magunk,vagy környezetünk megálmodhatunk.Az ilyen megérzések,csak különleges adottságúak képessége.Általában kiveszett az emberekből ez a megérzési képesség.

2016. febr. 17. 03:31
 14/20 anonim válasza:
Jós álom is lehet szimbolikus, úgyhogy képek alapján nem döntheted el. Inkább abból tudsz következtetni, hogy jós álom, problémafeldolgozó álom, esetleg olyan dologgal kapcsolatos, ami nagyon foglalkoztat, vagy semmi különös, hogy mekkora hatással volt rád, és volt-e bármi előzménye, ami befolyásolhatta (pl. egy elalvás előtt nézett film, vagy elalvás előtt olvasott könyv). Nem igazán tudom jól elmagyarázni, én inkább érzem, hogy mikor melyik van nálam. Álmodtam már vizsgára is előre anno, mikor még iskolába jártam.
2016. febr. 17. 09:52
 15/20 A kérdező kommentje:

#13 Köszi, így már értem. :)

#14 Olyan gyakran előfordult már hogy amit néztem/olvastam elalvás előtt az előjött, vagy csak egy-két szereplő belőle. (Egyszer azt álmodtam hogy Obamával és Donald Trump-pel focizok a Home Depot Centerben xD Állati vicces volt, azóta nem merek híreket nézni.)

A problémás részre viszont nekem is van egy példám. Ilyen már történt velem. Hallottam arról a Paganini nevű fickóról hogy ő az ördögtrilláját megálmodta, egész nap azon agyalt hogy milyen új zenét írjon, és addig agyalt rajta hogy belealudt, aztán az álmában az ördög felkapta a hegedűjét és lejátszotta neki azt a dalt. Egy ilyen nekem is összejött. Néha szoktam zenét írni csak úgy a saját szórakoztatásomra, és volt egy riffem amiből sehogy nem tudtam semmit kihozni, de nem akartam csak úgy kidobni, mert jónak tartottam. Végül aztán este lefekvés előtt még néhány percig el hallgatgattam hogy hátha jön belőle valami ihlet, de csak nem jött. Aztán amikor elvonultam aludni aztán álmodtam hogy épp egy új dalt avatok fel, melynek törzsét az a riff képezte. Pechremre, sajnos mire felébredtem és oda jutottam hogy megírjam a dalt a nagy részét elfelejtettem, de valami hasonlót sikerült összehoznom belőle szóval azt hiszem az ilyesmi tényleg működik. :D

Ez akkor egyszer fordult elő velem, de a filmnézős/olvasós már többször is. :)

2016. febr. 17. 10:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Egy ötletecske:

Legyen az ágyad mellett papír,kottalap,és ceruza,amivel álmaidat lejegyzetelheted ébredésed előtt.(Néha elég,csak a ritmust lejegyezni,s arról beugrik a melódia.)Tudom,hogy milyen dühítő hasznos álmainkat elfelejteni.

2016. febr. 18. 05:28
 17/20 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, alkalmazni is fogom. Köszi!
2016. febr. 18. 12:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Legyen hasznodra!
2016. febr. 19. 03:22
 19/20 anonim válasza:
Tudom nem mostani kérdés, de az álmok mindig aktuálisak. Gyerekkorom óta álmodtam ugyanazt kb. havi rendszerességel. Mindig ugyanaz volt, kitört a bal metsző fogam és sok vért láttam, bár fájdalmat nem éreztem. Aztán felnőttként átéltem. Motorral estem, és a bal metszőm ripityára tört az ütéstől. Olyan sokkot kaptam, hogy semmit se éreztem, csak az jutott eszembe, biztos álmodom megint. Szóval, néha nem árt komolyan venni
2020. márc. 6. 16:04
 20/20 anonim válasza:
Hogy valóra válik-e? Az én konkrét esetemben határozottan mondhatom, hogy sajnos igen. Pár hete megálmodtam, hogy összetörik a fél éves autóm. 1 hete össze is tört egy balesetben. :( Most van a márkaszervizben, hogy újra építsék. Szerencsére a kocsival nincsen nagy gond mert csak a burkolat sérült úgyhogy elemcserével orvosolható a probléma. Sajnos a mi családunk el van átkozva. 4 év alatt ez a harmadik autónk ami összetörik. Néha sírhatnékom van, hogy csak a sz@r hullik a nyakunkba.
2020. jún. 16. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!