Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Álmomban leszúrt az egyik...

Álmomban leszúrt az egyik diákom, mit jelenthet ez?

Figyelt kérdés
Van egy diák akivel elég rossz a kapcsolatom, egyik órán kiabáltam, aznap éjjel alig aludtam és amikor elaludtam azt álmodtam, hogy kiabáltam vele és egy hosszú rúddal nyakon szúrt. Nagyon félek. 50/N

2016. febr. 6. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Igazságtalan voltál vele és most lelkiismeretfurdalásod van ?
2016. febr. 6. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:
45%
Egy álom miatt félsz? Gratulálok.
2016. febr. 6. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
42%
Nem jelentenek semmit az álmok. Ne aggódj.
2016. febr. 6. 10:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azt jelenti, hogy tudat alatt igazságtalannak érzed a tanulóval szembeni archaikus stílusú fellépésedet és megbántad amit tettél. Ez jót jelent, hiszen láthatóan megvan benned az igény az emberséges bánásmód iránt, csak még nem igazán tudod milyen oldalról is kellene pontosan megközelítened ezt a dolgot. Nyilvánvalóan rájöttél, hogy nem az örjöngés az egyetlen lehetséges módja a problémák rendezésének. Esetleg agresszió helyett próbáld meg kideríteni mi lehet a kiváltó oka az adott gyerek rendhagyó magatartásának. Nagy valószínűséggel olyan problémák húzódnak meg a háttérben amelyeknek rendezéséhez nem pedagógiai, hanem szociális és pszichológiai segítségnyújtásra lenne szükség. Mindenképpen konzultálj a pszichológussal és kérd ki a tanácsát az általad említett problémás gyerekkel kapcsolatban. Hidd el, sokkal könnyebben lehet segíteni akkor, ha tisztább rálátással rendelkezel a problémák gyökerére és nem a tüneteket, hanem a kiváltó okot próbálod megszüntetni vagy legalábbis normalizálni. Tudom jól, a mai világban a pedagógusoknak nagyon nem könnyű; én is dolgoztam iskolában és emlékszem már akkoriban sem volt fenékig tejfel minden, pedig akkor még fele annyira nem volt rossz a helyzet mint amennyire ma annak mondható. De nehéz a gyerekeknek is, erre legjobb példa ez az oldal, ahol világosan látni lehet, hogy néhány fiatal mennyire embertelennek mondható körülmények között kénytelen létezni; nem csak erőszakkal elveszik tőle a gyermekkorát, hanem még indokolatlanul bántják is legrosszabb esetben szinte mindenhol, ahol eredendően inkább támogatást kellene kapnia. Állj ki Te is azért, hogy a gyerekeknek ne egy ilyen számító és az alapvető emberi értékeket figyelembe nem vevő világban kelljen felnőtté válnia. Menj el a pedagógus tüntetésre azért, hogy az ilyen segítségre szoruló gyerekek megkaphassák a szakszerű, emberséges segítséget, valamint a tanárokat is megillessék mindazok a körülmények, amelyek által az oktatás színvonala elfogadható szintre lenne emelhető. Én ugyan nem pedagógus vagyok, de el fogok menni a tüntetésre, hiszen azt már egy hétköznapi ember is világosan látja: így nem mehet tovább és feltétlenül jelentős változtatásokra van szükség.
2016. febr. 6. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Sietek válaszolni,de csak röviden,mert nincs időm többre!

Az álmod a te féletmedet tükrözi.Mi nem tudjuk megálmodni a jövőnket!

Pedagógusként van elképzelésem,miként jutottál ilyen helyzetbe.Ha este lesz Kaliforniában bővebben válaszolok.

2016. febr. 7. 17:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A 4.válaszoló minden gondolatával egyetértek,s azt az én meglátásommal folytatom.

21 évig tanítottam otthon,és feladatom volt rendezni a hasonló ügyeket az utóbbi években, kivándorlásom előtt.

A gyermekek,amikor kicsúszni érzik lábuk alól a talajt,túlzó módon igyekeznek meggyőzni önmagukat annak ellenkezőjéről,pl.feldühítik azt,aki nem gyakorolhat velük szemben erőszakot.Befutottál ebbe a csőbe,s ezért lelkiismeretfurdalást érzel.Erről szól az álmod.

Kérlek oszd meg problémádat iskolád arra kijelölt szakemberével,és kezdeményezzetek a sráccal,egy 6 szemközti megbeszélést.(Jó,ha az iskola szociális munkása előzetesen tisztázza a helyzetet mindkettőtökkel 4szemközt.)

Indokoltnak tartom a tanárok 30 év szolgálat utáni nyugdíjazását,az extrém pszichikai igénybevétel miatt!

2016. febr. 8. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!