Van olyan, aki azt álmodta hogy meghal és álmában ezt át is élte? Álomban lehetséges meghalni?
Ma olyat álmodtam, hogy valami (távirányítós?) autó nézőpontját láttam, ami nagy zuhanásba kezdett, de mielőtt földhöz csapódott volna nézőpont váltás (vágás) történt, ugrott az álom egy másik fejezethez.
Álmodtatok már olyat, amiben meg tudtatok halni?
Kizárt, hogy valaki azt álmodja, hogy meghal.
Az álmot az agy az addig átélt ingerekből építi fel, bármilyen szürreálisnak tűnnek is. Nincs egy álomnak se egyetlen olyan momentuma sem, ami nem vezethető vissza egy valóságban átélt élményre, egy látványra, egy érzésre...
( pld. zuhanást rendszerint akkor álmodik az ember, mikor alvás közben annyira ellazulnak az izmai, mintha zuhanna - m9ndenki esett már le kisebb nagyobb magasságból, akár szándékosan leugorva gyerekként játék közben. Az agy ilyenkor az akkor átélt érzést vetíti ki az álomba.)
Viszont a saját halálát még senki sem élte át 8 még a halálközeli érzés sem egyenlő a halállal!), így ebből az információból nem is tud "táplálkozni" az agy egy álom "megalkotása" során.
Kívülről látva megálmodhatod a saját temetésed, mert temetést már láttál, ha máshol nem filmen - de a halálod nem álmodhatod meg.
14-es vagyok.
Azt elfelejtettem leírni, hogy semmilyen halálközeli élményem még nem volt a valóságban.
Velem kiskoromban történt olyan, hogy azt álmodtam, hogy elpusztul a Föld egy űrlényinvázióban :D
Viccesnek tűnik, de akkor nem volt az, a halálom pillanatában ébredtem föl én is, ahogy már páran a válaszolók közül megírtak hasonlót.
De szörnyű volt, remegtem meg hát sírtam is és sok ideig nem bírtam megnyugodni.
Egy ideig én is a 7-es kommentelő véleményét vallottam mert nem is fordult elő velem. Azután pedig volt egy furcsa álmom. Ezek mind régen történtek de beleégett az agyamba és nem tudom elfelejteni. Tipikus zombi apokalipszises álmom volt, ami arra vezethető vissza hogy akkoriban néztem meg az első kaptárt mert hát akkor jött ki. Álmomban ugyebár zombiapokalipszis meg minden volt a helyszín pedig a környék volt ahol felnőttem. Bemenekültünk a helyi CBA-ba egy barátommal és a bátyámmal mire egy véres kutya rohanni kezdett felém, megtámadott és elharapta a torkom. De mint valami filmet néztem volna tovább álmodtam magam nélkül a történetet hogy mi történik a haverunkkal és a bátyámmal, egészen addig míg a haverom és végül a bátyám is meghalt. Végül pedig erre ébredtem fel. Az agy érdekes dolog még mindig nagyon kevés dolgot tudunk róla..
21/F
Én mindig akkor ébredek fel mielőtt meghalnék álmomban.
Volt már egy pár ilyen álmom, kergettek, elkaptak, felrobbant az épület ahol voltam, rámgyúlt, agyonvertek, lelőttek, kiugrottam az ablakon, megszurkáltak késsel, stb.
Gyakran álmodok ilyeneket, nem tudom miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!