Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez alvásparalízis lehetett?

Ez alvásparalízis lehetett?

Figyelt kérdés

A tesóméknál nem volt hely az ágyon ezért a Földön aludtam. Éppen hogy elszenderedtem kinyitottam a szemem hirtelen és azt láttam, hogy egy nagy pók suhan el mellettem ez csak egy pillanatig tartott persze rögtön felriadtam. Felugrottam, de nem találtam azt a pókot, nem mászhatott el, nem lett volna ideje, tényleg brutál nagy volt és Sehol sem volt az összes kis résben megnéztem.

Ugyanez volt már velem korábban is, amikor szintén a Földön aludtam és ugyanott suhant el pók de egy másik házba. Én rettegek a pókoktól, legfőképp a külseje és a gyorsasága miatt, de amúgy is, nem tudom megmondani miért, de írtózom tőle, régebben még képen se bírtam elviselni, már a közelsége is aggaszt, nem hogy rám másszon a szúrós lábaival. Persze nem kell így felfújni egy pók témát, de valami azt súgta hogy álmodtam de nem tudtam rájönni, hogy álmodtam e annyira élethű volt maga az érzés főleg, pedig nem emlékszem magára a képre tisztán de az érzésre igen és arra is, hogy a semmiből ugrott oda.

A barátommal is történt hasonló, ő másodpercek alatt álomba tud esni, egyszer hajnalban arra kelt, hogy a szüleik kiabálnak és vitatkoznak hogy ő itt van Állítólag be is nyitott egyikük rászólni. Nem akarta elhinni, miután Kiderült, hogy ez nem történt meg váltig állította, hogy ez így volt és ő nem hülye nem halucinált

Az egyik érintett itthon sem volt az nap hajnalban a másik pedig valóban benyitott, de csak azért hogy beengedje a kutyát.

Egyébként furcsa ez az alvás dolog, rengetegszer beszélek álmomba, most az az új szokásom, hogy amikor a barátom megfordul vagy megmoccan éjszaka felriadok éa megkérdezem tőle hogy mi a baj. Már pár alkalommal megkérdezte hogy miért csinálom, fogalmam se volt miről beszél.

Alvás közben talán kijöhetnek az emberen az ilyen olyan apróbb félelmei, mint pl ez a pókosdi. Vannak dolgok persze, amiktől jobban félre, de abban a pillanatban mikor a Földön feküdtem a tudatalattim lehet azt észlelte, hogy mi lesz ha rám mászik egy pók azért láthattam magam előtt. Vagy valami ilyesmi. Utána még fél órát keresgettem hogy vajon hova mászhatott de így visszagondolva szerintem nem is volt ott.

2016. jan. 14. 22:59
 1/6 A kérdező kommentje:

*szüleim

*félek

Bocsi a hibákért. (hülye telefonos szótár)

2016. jan. 14. 23:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Az alvásparalízis teljesen más.
2016. jan. 14. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez egy mezei rémálom. Mindenkivel előfordul. Alvásparalízis esetén lebénulsz, nem vagy képes megmozdulni, nemhogy felugrani!
2016. jan. 14. 23:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát a pók az nehéz ügy, mert hidd el, vannak olyan baromi gyors pókok, amik elképesztő sebességgel közlekednek és nagy méretük ellenére mikroszkópikus likakban is képesek valahogy megbújni, bepréselni magukat bárhová.Látta ilyet nem egyszer.Aztán később eltűnik valahová, többé nem is látod, valahogy elslisszol, vagy megdöglik valamelyik zugban.

Tehát simán lehetett valódi.

És vannak baromi nagyok.Sok olyan dolog van, amit kevesen látnak.Nincs rá bizonyíték.Egy példa, pókos:

Egy szállodában dolgoztam (magyar.o)Hátra mentem a teraszra. nem járkált ott sajnos akkor más rajtam kívül.A szürke járólapos teraszon egyből feltűnt, hogy valami kissé lapított, kerek, fekete, baromi nagy valami van ott, kb pingpong labda méretű, vagy egy termetes dió, de annál inkább nagyobb van ott, kb 5-10 méterre előttem.Messziről gyanús volt, de mondom biztos csak egy földrög.Közelebb érve láttam, és nem hittem a szememnek, hogy az bakker egy pók! Szőrös volt, sőt, inkább amolyan bundás, nagyon vékony és hosszú lábakkal :OOOOO .Csak ült ott mozdulatlanul.Bennem meg megállt az ütő.Hát jó nagy ívben kerültem ki visszafelé és aznap inkább kerülőket tettem csak ne kelljen elmenni arrafelé.Most is jár a hátamon a hideg! Hívtama többieket nézzék meg, de ez kb 15 perc elteltével és már addigra eltűnt! :( Később neten is kiírtam milyen pókot láttam, mert kíváncsi voltam, mi lehetett az, de nem sikerült beazonosítani.A fekete keresztespók hasonló, de nem ugyanez. Na mindegy...Parkos környezet, sok fura jószág fordult ott elő...

Ha baromi gyorsan tovatűnő kis árnyat látsz az nem biztos hogy pók, lehet pókszázlábú is, az sajnos az én ágyamban is előfordult már.De a macska kinyírta.

Viszont az is igaz, hogy ha épp képes vagy rá,) például elalvás előtt, vagy röviddel ébredés után)érzékelhetsz hangokat, képeket "más tartományokból", ami valóban nem álom, viszont nem is ez a valóság, de természetesen nem is hallucináció..

2016. jan. 14. 23:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Jézusom a hideg is kirázott ahogy leírta a harmadik válaszoló. Igen énis láttam már hihetetlen nagyokat itthon is. És olyasmit is amit leírtál le is fotóztam valahol megvan, azt a tescoba láttam undorítóan nagy szőrös és vékony volt mint egy eltorzult keresztes pók.

Nem tudom talán azért gondolom így utólag, hogy nem volt ott mert furcsa hogy már nem először riadok erre.

Arra gondoltam lehet hogy rövidke alvásparalízia volt mert azt olvastam ezek a dolgok akár pár másodpercig is tarthattak. És azután pattantam fel miután a pók már elrohant mellettem,addig mintha kómába lettem volna, persze csak egy szempillantás volt, de annyira megilyedtem, hogy felpattantam. Meg a környezetet is ugyan az volt, szóval ilyen félálomba voltam, valószínű egy sima halucináció volt, amit félálomba beképzeltem. Így visszatérve az alvásparalízisre utánaolvastam és teljesen ledöbbentem hogy egyesek miket éltek át, rettegek hogy valamikor énis átélek hasonlót és itt fognak ilyesztegetni a "szellemek". Nem vagyok túl jó alvó. Már velem is volt olyan, hogy valamilyen okból segítséget akartam kérni a mellettem fekvőtől de lefagytam és hangom sem volt. De valószínű csak álom lehetett mert nem emlékszem az okára, sem arra hogy felébredtem volna pedig elég pánikolós vagyok.

2016. jan. 14. 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Ebből meg nem mondom. Ha lebénulást éltél meg, az lehetett az. De lehetett az egész álom és kész. Igazából nem is tudom, mi a különbség, bár nekem az, ami szerintem alvásparalízis volt, az nagyon valósághű volt, míg az álmaim inkább olyanok, mintha moziznék. Én betörő árnyékát láttam az ágyamon, nem tudtam mozdulni és iszonyú érzés volt, de mint kiderült, nem valós.

De egyszer lebénultam napközben is, egy nagyon összezavaró animerész után. Akkor a valóságot tapasztaltam magam körül, tudod, milyen rossz, ha a párod nem érti, mi van s azt hiszi, direkt csinálod? Na azt nem tudom, hogyan nevezik.

Szerencsére ez a 2 eset volt ilyen, máskor azért uralom a cselekedeteimet, ha nem alszom, a pókokat pedig kedvelem, a házban rengeteg van. Bár azt én se szeretem, ha nagyok mászkálnak a fejemen vagy egyáltalán bárhol rajtam. Néha egy leereszkedik a fejemhez a plafonról... Ha elég kicsi, akkor nem ijedek meg tőle.

Tudok még mesélni pókokról, néha némelyik megfial, na akkor visszük ki a bagázst a csudába...

2016. jan. 14. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!