Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért van ez? Velem van baj...

Miért van ez? Velem van baj vagy ez természetes?

Figyelt kérdés

A múlt éjjel egy tanárnőmmel álmodtam aki, szerencsére csak idéntől tanít és hát nagyon nem bírom. Az álomból nem emlékszem sokra csak annyira, hogy egy barátnőmmel érthetetlen okokból a kertjében ücsörgünk a sötétben (ne kérdezzétek fogalmam sincs mit kerestünk ott) és felfedeztek. Innen elég homályos a kép, talán a tanárnő kedves volt vagy nem tudom de az biztos, hogy nem kiabált.

Ez az egész nem is annyira fura, hisz szinte állandóan a tanáraimmal (hol kirándulás, suli meg volt olyan is, hogy nálunk voltak) álmodok legalábbis csak ezekre az álmaimra emlékszem tisztán. A baj csak az, hogy napközben is éreztem azt a félelmet amit az álomban éreztem, holott a tanáros álmaimra általában közömbösen tekintek. Mi lehet az oka, hogy most így érzek? Velem van baj? 14/l

2016. jan. 8. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Álmodni olyan benyomásokról,jelenségekről szoktunk,amelyeket vagy megérteni,vagy elfogadni nem tudunk.

Álmunkban ezeket a rázós helyzeteket jobb agyféltekénk, egy szimbólikus közegbe helyezi,és eljátszik a"mi lenne,ha..."megoldással.Így azokat a problémákat,melyeket korábban szerzett traumatikus élményeink megakadályozzák feldolgozni,egy kihelyezett szimbólikus helyzetben kockázatmentesen megoldhatunk.

Új tanárnőd az álmodban,az ismeretlen tekintélyt jelképezi,akinek territóriumában veszélytelenül jelen lehettél.

Mit is jelent ez az álom?

A felnőtt emberek,amikor közösséggel(pl.osztályközösséggel)szemben állnak,más módon viselkednek,hogy tekintélyüket,dominanciájukat fenntartsák,azonban magánszférájukban olyan emberek,mint bárki más.

2016. jan. 9. 06:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :).............de még mindig nem értem, hogy mért érzem ébren egy az egyben azt a félelmet amit álmomban éreztem
2016. jan. 9. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ébrenlétben elnyomott félelem,az álomban felszabadul.
2016. jan. 10. 05:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja értem :)
2016. jan. 10. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!