Miért okoznak szinte garantáltan rémálmot bizonyos dolgok?
Én sem tapasztaltam még, hogy rémálmot okoznának ilyenek.
A rémálmok nem attól függnek, hogy mit eszünk, hanem az attól, hogyan gondolkodunk, miként éljük napjainkat, mint minden álom.
A rémálmok visszatükrözik azokat az érzéseket, amiket általában mások felé irányítasz (lenézed őket, haragban vagy velük és folyton veszekedsz velük, ellenséges vagy, tele vagy negatív gondolatokkal stb.). A negatívumokat is feldolgozza az agyad, és álom képében jelenik meg.
A pozitívumok pedig pont az ellentettjét fogják létrehozni. Olyankor álmodunk szépeket, ha pozitívan gondolkozunk, barátságosak vagyunk másokkal, hálásak vagyunk magunkért, és másért, elfogadunk mindenkit, és ahol csak lehet szeretettel viszonyolunk a másikhoz.
Én sem tapasztaltam egyiket sem. Éhesen nem szeretek aludni, visszalvás után pedig van amikor sokkal jobbat alszom.
Szerintem a visszaalvásnál nem a visszaalvás az oka a rémálolmnak, hanem a felébredésnek az álomnak van közös oka. Persze nem biztos.
Ha az alvás felületes, akkor annak is lehet negatív oka, ami miatt az lett.
A jóllakásnál esetleg gyomorsav égethet vagy az emésztés bezavarhat.
Most direkt jeges vizet fogok inni, mert kiváncsi lettem:)
"ha az ember"
ezt honnan veszed? ha ez a saját tapasztalatod, attól ne vetítsd ki másra. Ha nem, kíváncsi lennék forrásra. Az előző hozzászólókhoz hasonlóan én se tapasztaltam egyiknél sem, hogy rosszabbat álmodnék mint általában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!