Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent, ha azt álmodom,...

Mit jelent, ha azt álmodom, hogy álmodok és nem tudok felkelni?

Figyelt kérdés
Pedig mintha még tudatomnál is lennék, mert tudom, hogy hangokat adok ki, de egyszerűen nem tudok, nem birok felkelni. Néha ez az álom elég nyomasztó tud lenni. Nemrégiben álomból álomba csöppentem, szóval "felébredtem" az egyik álomból a másikba. Nem álmodom ezt olyan gyakran, de viszont ismétlődő. Pedig nem szoktam ugyanazt álmodni kétszer.
2015. júl. 22. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Most ez vagy éber álom (tudod hogy álmodsz) vagy alvásparalízis (bénán fekszel az ágyban és hallucinálsz). Aggódni nem kell, mindkettő előfordulhat bárkivel. Mondjuk ha sokszor előfordul érdemes orvoshoz menni vele, de ez nem jellemző, el szokott múlni.

[link]

Nekem gyerekként volt egy ilyen időszakom, volt éber álom (tudtam hogy álmodom) meg alvásparalízis is, de aztán elmúlt.

Ha éber álmod van akkor próbáld irányítani. Mivel te álmodod sikerülni fog. Nekem az első ilyen álmom rémálom volt. Egy ablak nélküli szobában feküdtem egy ágyban, kivágódott az ajtó és óriási pókok özönlöttek be rajta. Mikor rájöttem hogy álmodom és nem tudok felébredni, egyszerűen "visszaforgattam az időt", a pókok szépen kivonultak, én meg elhagytam a szobát mielőtt megérkeztek volna. Mondjuk mikor kiléptem az ajtón akkor egy másik álomba csöppentem. :) Később már szórakoztató volt ilyet álmodni, mert azt csináltam benne amit akartam.

Alvásparalízis esetén azt tudom ajánlani hogy nyugi, az egész a képzelet szüleménye. Elmúlik magától, addig csak "élvezd" a műsort, nem eshet semmi bajod.

2015. júl. 22. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Tudatos álom az, mikor rájössz hogy álmodsz és tudod irányítani.Viszont amiről írsz azt ismerem én is tapasztaltam sokszor és ezt nem lehet irányítani.Alvásparalizisnek nem nevezném, mert nem jár bénultsággal.Szerintem ezek valamiféle rosszul sikerült testen kívüli élmények.Amolyan se kint, se bent köztes állapot...
2015. júl. 22. 20:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Valóban nem tudom irányítani, mert kiszeretném nyitni a szemem, és nem sikerül. Viszont tudok róla, hogy csak álmodom az egészet, de nem tudok uralkodni az álmom felett.
2015. júl. 22. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Velem olyan is előfordult már, hogy agyilag felébredtem, közben pedig a testem nem ébredt fel. Az ágyon tehetetlenül feküdtem, mintha meghaltam volna. A szemem nem volt nyitva, mert nem tudtam nézelődni vele, csupán azt láttam egy homályos látószögből a fejem környékéről, hogy a testem mozdulatlan és hiába szeretném megmozdítani a testemet, egyszerűen nem tudom.
2015. júl. 26. 01:58
 5/6 69Dave69 válasza:
Nekem is ugyan ilyen volt a tegnap. Azt hittem hogy meghaltam. Nagyon para volt.
2019. dec. 7. 12:31
 6/6 anonim válasza:
Pont most volt ilyen velem is, hogy először fura dolgok történtek és nem tudtam eldönteni, hogy ez valóság, vagy álom. Aztán tesztelgettem a dolgokat (pl idegen szavakat használtak álmomban, amiket elkezdtem megkeresni googleban..stb, így egyszercsak már Htudtam, hogy álom,de nem bírtam felkelteni magam, miközben hallottam, hogy ott van körülöttem a család a mási lk szobában. Kiabáltam, de semmi. És akkor egyszercsak felébredtem.
2020. jan. 4. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!